Organisatie

PuurGent

Voor Stad Gent zijn we op zoek naar een Projectmedewerker communicatie PuurGent (m/v/x) voor Dienst Economie. Je werkt in het Team Detailhandel en Horeca van de Dienst Economie. Binnen dit team wordt ook de zakelijke en projectmatige opvolging van PuurGent voorzien.

Je ondersteunt niet alleen de collega's die werken voor PuurGent, maar je helpt ook de collega's die werken op specifieke beleidsthema's rond handel en horeca.

Functieomschrijving

Je neemt volgende taken op:

1. Opvolging minder hinder

Je bent binnen de Dienst Economie de spoc voor handelaars bij vragen en suggesties over wegenwerken.

2. Travak

Travak is de naam van een ondersteuningspakket dat vanuit PuurGent ter beschikking wordt gesteld aan handelaars wanneer ze geconfronteerd worden met langdurige wegenwerken. Je initieert voor PuurGent de Travak-werking in overleg met de handelaarsverenigingen en de zakelijk coördinator.

3. Projectopvolging

Vanuit PuurGent worden verschillende acties ondernomen ter ondersteuning van de Gentse handelaars, zoals Braderie Publique, organisatie van de eindejaarsverlichting,... Je helpt de zakelijk coördinator bij de opmaak van de vergunningsdossiers voor deze activiteiten. Handelaars zijn jouw klanten, je helpt en informeert ze pro-actief.

4. Je bent samen met een collega het aanspreekpunt voor de digitale communicatie en promotie vanuit het team Handel & Horeca en PuurGent:

 • Je staat mee in voor de opmaak en uitvoering van het communicatieplan, jouw expertise is digitale communicatie. Je ontwikkelt specifiek de content- en advertentiestrategie voor de PuurGent social mediakanalen. Je hebt steeds aandacht voor een maximaal bereik van onze doelgroepen en speelt in op de laatste trends en beheert het budget.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van digitale promotiecampagnes, je selecteert de juiste content, kiest de kanalen en werkt een digitale strategie uit op basis van het jaaractieplan van PuurGent. Je creëert, samen met een extern bureau, verhalen en inhoud voor onze verschillende kanalen. Hierbij let je op een sterke copy, juist beeldgebruik en een creatieve insteek.
 • Je staat in voor de opmaak en copywriting van B2B-mailings naar onze doelgroepen.
 • Je ondersteunt de zakelijk coördinator van PuurGent bij de verslaggeving van de vergaderingen van het dagelijks bestuur, raad van bestuur en de algemene vergadering.
 • Je helpt bij de organisatie van netwerkmomenten en events die vanuit het team worden georganiseerd.
 • Je werkt de digitale advertentiestrategie uit voor de PuurGent campagnes en evenementen zoals koopzondagen, Braderie Publique,…Je maakt de analyse en interpretatie van online statistieken en geeft op basis daarvan advies over acties en aanpassingen in digitale communicatie.

5. Je werkt aan de globale communicatiestrategie rond ondernemerschap in Gent.

Hiervoor werk je samen met de communicatieverantwoordelijke van de Dienst Economie, de andere communicatie-experten binnen de dienst, Visit Gent, ...:

 • Je neemt actief deel aan de werkgroep communicatie binnen de Dienst Economie en zorgt voor een collegiale opvolging van gezamenlijke initiatieven.
 • Je gaat actief op zoek naar dialoog, intervisie en afstemming, zowel intern binnen de stad als met externe partners.

Profiel

 • Je bent in het bezit van een bachelordiploma in een communicatierichting of je kan minstens 1 jaar relevante professionele ervaring in communicatie voorleggen.
 • Je bent analytisch ingesteld; ervaring met Google Analytics is een pluspunt.
 • Je bent klantgericht, maar ook voldoende assertief.
 • Weekendwerk en avondwerk zijn af en toe vereist.

Aanbod

Tijdelijk contract bij Stad Gent voor 1 jaar, kans op verlenging is mogelijk.

Voltijds contract van 38/38 in een glijdend uurrooster.

Plaats tewerkstelling: Woodrow Wilsonplein 1 in Gent.

Verloning op B niveau waarbij relevante ervaring mee genomen kan worden in de loonberekening. Dit wordt verder aangevuld met maaltijdcheques, ecocheques, fietsvergoeding, terugbetaling woon-werkverkeer openbaar vervoer, enz.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen