Organisatie

KU Leuven

De Dienst Cultuur zoekt een gedreven projectmedewerker voor de dagelijkse werking van BAC ART LAB, de hedendaagse kunstenwerkplaats van KU Leuven. BAC ART LAB wil een context scheppen voor talentontwikkeling, uitwisseling en experiment. Haar residentiewerking staat open voor studenten en personeelsleden van KU Leuven Associatie. Ze kunnen er werken aan beeldende en audiovisuele kunsten, podiumkunsten, geluidskunst en ontwerp. Als huis voor kunst en wetenschap ontwikkelt en ondersteunt BAC ART LAB artistieke trajecten op het snijvlak van kunst en onderzoek en verwelkomt ze onderwijslabo’s die praktijk en opleiding verbinden.

Je zal deel uitmaken van de Dienst Cultuur van de diensten rectoraat. Naast de uitgebreide werking van BAC ART LAB zet de Dienst Cultuur in op cultuurparticipatie en -creatie met projecten als Cultuurkaart KU Leuven en UUR KULTUUR en coördineert ze onder meer de universitaire ensemble- en toneelwerking.

Functieomschrijving

 • Je staat in voor de dagelijkse werking van BAC ART LAB, in nauwe afstemming met het diensthoofd en de stafmedewerker van de Dienst Cultuur.
 • Binnen de Dienst Cultuur sta je in voor de productionele opvolging, uitvoering en technische coördinatie van de projecten in BAC ART LAB, gaande van tentoonstellingen, showcases, performances, onderwijslabo’s, talks en concerten.
 • Je hebt contacten met partners en leveranciers, maakt de nodige planningen en draaiboeken. Je coördineert de productie in aanloop, tijdens en bij de afwikkeling van de projecten.
 • Je ondersteunt de residentenwerking en coördineert initiatieven om de community van BAC ART LAB te versterken.
 • Je staat in voor het dagelijks beheer van de infrastructuur en het materiaal van BAC ART LAB.
 • Je neemt de nodige initiatieven om de werking op de site zo vlot mogelijk te laten verlopen, maakt afsprakenkaders en stemt hierover af met de betrokken KU Leuven diensten.
 • Je volgt het inplannen en aansturen van tijdelijke medewerkers, zoals freelancers en jobstudenten op.
 • Je bent bereid om waar nodig ondersteuning te bieden bij andere projecten van de Dienst Cultuur.

Profiel

 • Je hebt een bachelordiploma (of je bent gelijkwaardig door ervaring) en bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring met projectmanagement.
 • Je hebt een uitgesproken interesse in het kunstenlandschap en kunstenpraktijken.
 • Je hebt ruime ervaring op het vlak van productie, bij voorkeur in meerdere domeinen (tentoonstellingen, showcases, performances, talks, concerten).
 • Je hebt een basiskennis licht- en geluidstechniek of bent bereid je daarin snel bij te scholen.
 • Je bent een geboren organisator, kan goed plannen en zelfstandig werken.
 • Je weet het overzicht in een veelzijdig takenpakket te bewaren en werkt nauwkeurig, met oog voor detail.
 • Je bent proactief ingesteld en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je bent een communicatieve teamplayer en bent verbindend in contacten met diverse partners.
 • Je drukt je mondeling en schriftelijk vlot uit in het Nederlands en Engels.
 • Je bent flexibel ingesteld en bereid tot avondwerk.

Aanbod

Wij bieden een deeltijdse tewerkstelling (70%) van bepaalde duur (1 jaar), met kans op verlenging. Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie, dan start je in graad 6. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 5. Graad 7 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen.

Cultuur aan KU Leuven
BAC ART LAB KU Leuven


Interesse:

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kim Lamproye, tel.: +32 16 37 92 11.Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 17/06/2024 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant