Organisatie

Kunstwerkt

Kunstwerkt is er voor iedereen die beeldende kunst maakt. Met grote en kleine kunstprojecten, een online portfolioplatform en een magazine, advies en vormingen ondersteunen én inspireren we kunstenaars. Ontdek wat we doen op www.kunstwerkt.be.
Je komt terecht in een werkplek waar je zelf veel initiatief kan nemen, altijd in open overleg. Je wordt omringd door een team van tien medewerkers die gepassioneerd zijn door beeldende kunst.

Functieomschrijving

Atelier in Beeld is een project van Kunstwerkt. Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel, dat jaarlijks plaatsvindt in mei. In 2022 vond de 1ste editie plaats. Meer dan 2000 kunstenaars zetten de deuren van hun werkplek open. Meer info op www.atelierinbeeld.be

Voor dit project zoeken we een medewerker die tijdelijk (zwangerschapsvervanging), van september 2022 tot en met maart 2023, meewerkt aan Atelier in Beeld. In die periode werken we aan de eerste fase van Atelier in Beeld. We verspreiden de oproep om deel te nemen en beeldend kunstenaars kunnen zich via de website inschrijven met hun atelier. Je versterkt het team tijdens deze oproep- en inschrijffase en denkt mee na over strategische keuzes.


Je belangrijkste taken zijn

- communicatie: je werkt mee aan de communicatiecampagne. Je staat in voor de planning, ondersteunt bij het ontwikkelen van de website en denkt na over content.
- realisatie inschrijvingen: Je werkt mee aan het verbeteren van de website en het inschrijvingsformulier. Zowel op technisch vlak en copywriting. Je verwerkt ook binnenkomende inschrijvingen, en beantwoordt vragen van deelnemers per mail en per telefoon.
- netwerk uitbouwen: je gaat mee op zoek naar interessante sleutelfiguren in het ateliernetwerk in Vlaanderen en Brussel, met focus op jongeren en diversiteit. Je vindt de juiste toon in de contacten met atelierorganisaties, intergemeentelijke samenwerkingen en lokale cultuurwerkers. 
- projectmanagement: je houdt mee de planning in de gaten, en verzorgt de planning van de pers en fotografen.

Je maakt deel uit van een enthousiast team. Binnen je job sta je er nooit helemaal alleen voor. Samen met enkele collega’s zorg je voor de volledige opvolging (opstart, organisatorisch, inhoudelijk en administratief) van de lancering, oproep- en inschrijffase van Atelier in Beeld.
Daarnaast ondersteun je ook het overige aanbod van Kunstwerkt mee. Samen met het team streef je ernaar een divers publiek te bereiken met het aanbod.

Profiel

Beeldende kunst boeit je.
Je hebt ervaring met het uitdenken, ontwikkelen en uitvoeren van grote projecten of events in je loopbaan of vrije tijd.
Je kan goed plannen. In drukke en moeilijke situaties kan je je flexibel opstellen en oplossingen zoeken. Je werkt graag snel en efficiënt, en onderscheidt makkelijk prioriteit van bijzaak.
Je werkt graag samen met andere mensen aan een project, maar neemt ook zelf initiatief.
Je vindt het fijn om mensen te helpen en weet hoe je klantgericht moet werken. Je kan goed telefoongesprekken voeren, waarbij je geduldig en empathisch een gesprek kan leiden.
Je legt makkelijk contacten en je kan vlot samenwerkingen uitbouwen.

Aanbod

Een interessante en gevarieerde job binnen een enthousiast team en een dynamische organisatie.
Veel ruimte voor initiatief.
Combinatie thuiswerk en telewerk
Een 4/5 contract van bepaalde duur
Verloning volgens de barema’s van PC 329. Extralegale voordelen (maaltijdcheques). Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding.
Een fijne werklocatie hartje Gent (Nederpolder 2 9000 Gent)

Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen