Profiel

Heb je een hart voor kunst en cultuur en wil je
graag meer mensen warm maken om te genieten van het rijke culturele
aanbod van Brussel of om artistiek aan de slag te gaan? Zijn participatie en betrokkenheid
belangrijk voor jou? Zie je een meerwaarde in mensen samenbrengen en samenwerkingen opzetten tussen zeer uiteenlopende organisaties en instellingen? Ken je Brussel goed en ben je bovendien vlot tweetalig (NL/FR)? Versterk dan ons Lasso team!


We zoeken een échte duizendpoot die uiteenlopende taken op zich kan nemen. Een geëngageerde netwerker die professionals en vrijwilligers uit diverse sectoren warm kan maken om samen te werken. We zoeken een spontane collega die ervaring heeft, als professional of vrijwilliger, om met groepen te werken en die ook met veel enthousiasme studiedagen en netwerkevents mee vorm wil geven. We zoeken iemand met een diploma Sociaal-cultureel werk, Agogiek, Publieksbemiddeling of gelijkaardig. Onze nieuwe collega heeft ook een uitgesproken band met Brussel en een aantoonbare interesse in kunst en cultuur.


Voor Lasso is diversiteit belangrijk. We waken over gelijke kansen en een gelijkwaardige behandeling en toegang tot de selecties voor al wie solliciteert. We houden rekening met eventuele specifieke ondersteuningsnoden
van de kandidaten.

Organisatie

Lasso vzw

Lasso is het Brussels platform voor cultuurparticipatie. We willen dat kunst en cultuur van en voor iedereen is. Daarom inspireren en versterken we organisaties, door krachten te bundelen over sectoren en gemeenschappen heen. We doen dit vanuit de Brusselse grootstedelijke context.

Als netwerkorganisatie coördineert Lasso verschillende thematische netwerken. Binnen die netwerken brengen we professionals en vrijwilligers samen die rond cultuurparticipatie werken. We ondersteunen hen met inspirerende activiteiten, innoverende projecten, begeleiding op maat en met onze communicatie en documentatie. Jaarlijks bereikt Lasso circa 300 organisaties en instellingen uit diverse sectoren.

Aanbod

Je komt terecht in een tweetalig team
van gedreven medewerkers die samen met jou willen werken aan de uitdagingen van Brussel en de meerwaarde van kunst en cultuur willen uitdragen naar heel diverse sectoren. We bieden je een 4/5 functie (80% - 30u24m week) aan. Het gaat om een contract van bepaalde duur tot 30 juni 2021 en te starten zo snel mogelijk in het najaar 2020. Daarnaast bieden we je een loon conform de barema’s binnen PC 329.01, een flexibele werkomgeving in het centrum van Brussel en de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken. We bieden je ook toegang tot een breed netwerk van Brusselse organisaties en sleutelfiguren, een divers takenpakket en een leuke sfeer.

Functieomschrijving

Onze nieuwe collega zal ingeschakeld worden in diverse projecten waarbij netwerking, het begeleiden van samenwerkingsprojecten en het beschikbaar stellen van informatie en documentatie centraal staan. Het gaat om verschillende projecten voor kinderen, jongeren of volwassenen waaronder:
 • pARTicipe: waarbij de samenwerking tussen kinder- en tienerwerkingen en de culturele sector centraal staat.
 • BrusselArt: gaat over meer uitwisseling en samenwerking tussen groepen uit het volwassenenwerk en de culturele organisaties, met een specifieke focus voor interculturaliteit.

De nieuwe collega zal in tandem werken met de projectcoördinator om volgende doelstellingen te realiseren:


 • het verder uitbouwen van de netwerken binnen de brede socio-culturele sector, onderwijs, jeugd- en welzijnswerk en dit via één-op-één gesprekken en het organiseren van diverse netwerkactiviteiten;
 • het ondersteunen van onze netwerkpartners door het organiseren van vorming, studiedagen & netwerkevents
 • het begeleiden van
  workshops
  met diverse groepen o.a. door de speelse gespreksmethode BabbelArt
  te gebruiken;
 • het begeleiden van projecten rond toegankelijke cultuurparticipatie in groep
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en je curriculum vitae naar info@lasso.be.

Meer informatie: www.lasso.be

of via

 • Anja Van Roy, algemeen coördinator - anja.vanroy@lasso.be
 • Marijke Van Hassel, projectcoördinator - marijke.vanhassel@lasso.be / T 02 513 15 90 (vanaf 04/08 op di & do).
Reageren voor: 24/08/2020
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en je curriculum vitae naar info@lasso.be.

Meer informatie: www.lasso.be

of via

 • Anja Van Roy, algemeen coördinator - anja.vanroy@lasso.be
 • Marijke Van Hassel, projectcoördinator - marijke.vanhassel@lasso.be / T 02 513 15 90 (vanaf 04/08 op di & do).
Reageren voor: 24/08/2020
Categorie
Artistiek
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest