Organisatie

Globelink

Jeugddienst Globelink ontwikkelt, organiseert en begeleidt heel wat projecten voor 16+’ers uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. We stimuleren jongeren om na te denken over én deel te nemen aan de opbouw van een duurzame en rechtvaardige samenleving. We zijn een rasechte jeugdwerkorganisatie en gaan aan de slag met methodieken en werkvormen die uitdagend, plezant en groepsbindend zijn.

Wat we doen begint en eindigt bij jongeren. Met onze participatieve aanpak bereikten we tot nu toe jaarlijks meer dan 2400 jongeren en realiseerden we meer dan 15.000 deelnemersuren. Dit met projecten waarin jongeren aan het roer staan: zij bepalen thema’s, methodes, acties en samenwerkingen. Het begint dus altijd bij jongeren, maar het eindigt voor Globelink ook bij hen: niet wij, maar de jongeren nemen het woord in Vlaanderen, Brussel, België én zelfs Europa.

Jaarlijks organiseren we een twintigtal projecten. Deze projecten zijn divers zowel qua thematische insteek en als methodiek. Met KRAS gaan jaarlijks meer dan 600 jongeren in debat over een maatschappelijk thema, verspreid over meer dan 20 groepen over heel Vlaanderen en Brussel. Dit project zouden we niet kunnen realiseren zonder de honderd begeleiders die zich elk jaar opnieuw vrijwillig inzetten. Thema’s die de laatste jaren aan bod kwamen, zijn: migratie, bezit, klimaat, identiteit en ongelijkheid. Met een resem andere projecten zoals Tous Aan Tafel (ontmoeting tussen nieuwkomers en niet zo nieuwkomers), Gamechangers (duurzame speelkansen), Let’s Identify (gender en identiteit), Tour De Bruxelles (Brussel en Ongelijkheid), 9XXX Toeren (mobiliteit) en Vangst van de Dag (jongeren die de publieke ruimte vormgeven) gaan we langs bij jongeren in hun leefwereld. We denken na over wat anders kan in hun omgeving, hun eigen handelen en dagen hen uit om actie te ondernemen in de publieke ruimte. Bekijk www.globelink.be om de diversiteit van thema’s, projecten en jongeren te ontdekken.

Jeugddienst Globelink staat bekend als expertiseorganisatie op vlak van participatieve procesbegeleiding met jongeren rond maatschappelijke thema’s. We krijgen vele en diverse vragen over projectmatige samenwerkingen, maar evenzeer op het vlak van ondersteuning of het delen van expertise. We zoeken deze samenwerkingen ook zelf op. Samen met organisaties uit het jeugdwerk, Noord-Zuidbeweging

en, cultuur- en milieubewegingen gaan we voor een samenwerking waarin we garanderen dat jongeren hun eigen zeg kunnen doen, zonder dat ze een standpunt opgelegd krijgen. Deze samenwerking moet voor alle spelers duurzame leerkansen bieden, qua doelgroep, thema en methodologie.

Benieuwd naar onze plannen voor 2022-2025? Lees dan zeker onze beleidsnota hier.

Functieomschrijving

Project- en jongerenwerker
(m/v/x)
4/5de of voltijds
voor onbepaalde duur

Globelink zoekt een nieuwe project- en jongerenwerker (m/v/x) voor het KRASproject en de organisatie van het grootse participatie-event Plenum (b)XL.

Je maakt deel uit van het team. Je hebt een hart voor participatieve methodieken en jongeren. Je bent zelfkritisch. Je wenst mee richting te geven aan de organisatie en je houdt van de afwisseling tussen actie, experiment en reflectie. Je werkt voor jongeren over heel Vlaanderen en Brussel.

VOOR ONS PROJECT KRAS (www.globelink.be/kras)

Met KRAS bereiken we jaarlijks meer dan 600 jongeren. Het project vertrekt vanuit de interesses, ideeën en verontwaardiging bij jongeren. Zo blijft het aanbod van rollenspelen, debatten en dialoogmomenten met decisionmakers aantrekkelijk en relevant.

Een goede dialoog met de lokale KRASgroepen is essentieel om de vele verwachtingen bij jongeren en vrijwilligers waar te maken. Als project- en jongerenwerker sta je dan ook in voor het overleg tussen alle op dit project betrokken medewerkers, de promo en communicatie van het project; het begeleiden van KRAS-groepen en de uitvoering van onze beleidsopties.


VOOR DE COÖRDINATIE VAN PARTICIPATIE-EVENT PLENUM (b)XL

Plenum (b)XL is het slotevent van KRAS. Op deze dag komen meer dan 500 jongeren samen in het Vlaams parlement, het Federaal Parlement en het Europees Parlement. Daar gaan ze in debat met elkaar, politici en experts én zoeken oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen.

Als coördinator van Plenum (b)XL weet je van aanpakken, heb je ervaring (vrijwillig of professioneel) in het organiseren van events en ben je eindverantwoordelijke voor het goede verloop van de dag. Je verzorgt de contacten met parlementen, politici, organisaties, vrijwilligers, jongeren en scholen op een vlotte, professionele manier.

Profiel

Je bent een geschikte kandidaat

 • als je op een kwaliteitsvolle en gedreven manier sessies aan jongeren kan begeleiden
 • als je vlot overweg kan met verschillende doelgroepen jongeren en een open begeleidingshouding hebt
 • als het ondersteunen en begeleiden van vrijwilligersploegen jou energie geeft
 • als je vlot kan communiceren en samenwerken met jongeren, begeleiders van jongeren en partnerorganisaties in het jeugdwerk en de NGO-sector, scholen en schooldirecties
 • als je gebeten bent door het vertalen van complexe maatschappelijke thema’s op maat van een jong publiek
 • als je graag concepten en methodieken bedenkt
 • als je interesse hebt in en/of ervaring met mondiale thema’s en duurzame ontwikkeling
 • als verplaatsingen met het openbaar vervoer je niet afschrikken
 • als je bereid bent tot avond- en weekendwerk
 • als je sterk planmatig kan werken
 • als je participatieve werkvormen hanteert
 • als je een kick krijgt van het organiseren van events
 • als je gek en geniaal bent

Aanbod

Jeugddienst Globelink biedt jou

 • een voltijds of 4/5de contract (in onderling overleg te bepalen) van onbepaalde duur
 • je contract gaat idealiter in vanaf 23 januari 2022
 • verloning volgens PC 329 barema B1C
 • maaltijdcheques (€ 5,58 per gewerkte dag)
 • gratis abonnement voor Cambio (autodelen)
 • volledige terugbetaling van treinabonnement (woon-werkverkeer)
 • een eigen plaats in een warm team
 • een dynamische werkomgeving
 • een werkplaats te Anderlecht op enkele minuten wandelen van het Zuidstation
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest