Profiel

Wat verwachten wij van jou?

- Je hebt zin om je passie in te zetten om mensen dichter bij elkaar te brengen.
- Je hebt ervaring met portretteren (je hoeft geen kunstendiploma op zak te hebben, maar we zoeken wel mensen die al een portfolio hebben opgebouwd)
- Je durft tekenen in het openbaar met veel toeschouwers en schrikt niet terug om een praatje te slaan met de aanwezigen.
- In de keuze van materiaal en techniek ben je volledig vrij, enige eis is dat je op ong. 15min een portret op papier kan toveren.
- Je bent vrij op minstens 2 dondernamiddagen in september tussen 15u30 en 17u30, of op het startmoment za 7 september.

Organisatie

Graffiti vzw
Graffiti vzw prikkelt kinderen en jongeren om na te denken over wat zij belangrijk vinden en om van zich te laten horen via tekenen, mode, film, graffiti, theater, woord, muziek en fotografie. We geloven in de kracht van kunst om hun stem te laten horen en aandacht te vragen voor maatschappelijke thema’s. Elk jaar werken we samen met een andere organisatie om op een creatieve manier het thema waar die organisatie rond werkt in de kijker te zetten. Dit jaar slaan we de handen in elkaar met de buurtwerking in onze eigen wijk in Gent, Tolhuis-Sluizeken-Ham. In september vervoegen we hen op hun wekelijks ontmoetingsmoment aan de Groene Briel om de bewoners van de woonblokken te portretteren. Daarvoor zoeken we tekenaars, illustrators, fotgrafen… die mensen in hun eigen stijl op papier willen zetten! Als afsluiter bouwen we in oktober samen een rondreizende expo om kunstenaars en bewoners in de kijker te zetten. Klinkt dit als een project waar je je schouders mee onder wil zetten? Lees zeker verder! Benieuwd naar wat we nog meer doen? Neem dan zeker een kijkje op onze website:

Aanbod

Wat bieden wij jou aan?

- Exposure met een rondreizende expo in oktober op verschillende locaties in Gent
- Boeiende vrijwilligersactiviteiten
- Inhoudelijke en creatieve vormingen
- Interessant project voor op je portfolio
- Een vergoeding van €17 per sessie
- Gebruik van aanwezig materiaal (rest moet zelf aangekocht worden)
- Leuke ploeg van gelijkgezinden

Functieomschrijving

Samen met een andere tekenaar, illustrator… portreteer je de bewoners die langskomen op het vaste ontmoetingsmoment op donderdag tussen 15u30 en 17u30. Je maakt portretten van ong. 15min in je eigen stijl en materiaal naar keuze. Het origineel houden we bij, de mensen krijgen nadien een kopie, die ze mogen houden. Met de originelen bouwen na afloop een rondreizende expo om zowel de kunstenaars, als de bewoners de aandacht te geven die ze verdienen.

De Groene Briel is een woonblok met weinig sociale cohesie. Om de samenhorigheid tussen de bewoners te bevorderen organiseert de buurtwerking een wekelijks ontmoetingsmoment met telkens een andere invulling. In september werkt Graffiti vzw samen om elke week 2 portretmakers te sturen die de aanwezigen vereeuwigt op papier. Op zaterdag 7 september wordt het leefplein, “Onze briljante buurt”, op het naburig pleintje ingehuldigd met speelcontainer, rommelmarkt en nog veel meer. We maken van de gelegenheid gebruik om de portretsessies in de startblokken te zetten en het project in de kijker te zetten!
Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen