Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
AmuseeVous (Mooss)
AmuseeVous is een tak binnen Mooss vzw die jongeren en musea dichter bij elkaar wil brengen. Dat doet AmuseeVous door jongeren te informeren over het cultuur- en kunstaanbod, maar ook door erfgoedinstellingen te begeleiden in het organiseren van drempelverlagende activiteiten voor jongeren en het uitbouwen van een eigen jongerenwerking.
Functie
Curating the Young, een jong curatorencollectief, neemt dit jaar opnieuw haar intrek in OPEK (Leuven). Zij transformeren dit huis der kunsten tot dé plek voor frisse kunst, waar jonge kunstenaars hun talenten kunnen tonen aan het grote publiek.

Zij organiseren dit academiejaar 4 expo’s en lanceren daarvoor een Call for artists. Alle kunstvormen zijn welkom (je kan het zo gek niet bedenken: van sculpturen tot illustraties of van video-installaties tot fashion-design).

Heb jij wat we zoeken?
Profiel
– Je bent jong (16-30)
– Je bent op zoek naar een uniek podium om je talent te exposeren waarbij de afstand met je publiek klein is (figuurlijk dan vooral, soms wel letterlijk)
– Je bent in de mogelijkheid om je werken naar OPEK te transporteren

Timing
– De eerste solo-expo vindt plaats op 29 oktober. Indien je geselecteerd wordt als kunstenaar zal je kunst voor 6 weken tentoongesteld worden in OPEK in één van deze periodes. De expoperiode en de opbouw & afbouw gebeuren in onderling overleg.
Aanbod
– Een fantastische ervaring waarbij je de kans krijgt om 6 weken lang te exposeren in dé artistieke hub in Leuven
– Je komt terecht in een hypercreatief team van leeftijdsgenoten met professionele ondersteuning
– Er wordt een onkostenvergoeding voorzien van maximum 30 euro
Solliciteren
Contactpersoon: ilka@mooss.org
Reageren voor: 12/12/2019

Bezoek ons, bel ons, of volg gewoon deze link (https://www.amuseevous.be/publicaties/open-call) en laat ons t.e.m. woensdag 2 oktober weten of je mee de shining star wil zijn van de expo in OPEK! Na 2 oktober vindt er een selectie plaats door onze jongerencuratoren. Dit gebeurt op basis van kwaliteit en vibe van het werk, praktische mogelijkheden en het genre.