Profiel

- Je voltooide een opleiding in de kunstwetenschappen of een verwante humane wetenschap of kan de stage duiden in jouw curriculum.
- Je hebt ervaring met het archiefonderzoek.

Organisatie

Philippe Vandenberg Foundation
De Philippe Vandenberg Foundation ondersteunt de kritische en historische waardering van het werk van Philippe Vandenberg. De Foundation opereert nationaal en internationaal en heeft drie doelstellingen: het beheren van de nalatenschap en het atelier van de kunstenaar, het bevorderen van het onderzoek naar zijn oeuvre en het faciliteren van de ontsluiting van zijn werk in dialoog met kunstenaars, onderzoekers, curatoren en het publiek.

Aanbod

Je werkt in een recent onstaan domein van de kunstenwereld: de wereld van de Estates en Foundations, organisaties die de erfenis van kunstenaars beheren, onderzoeken en presenteren. Tijdens dit project van de Philippe Vandenberg Foundation werk je op het kruispunt van het kunstwetenschappelijk onderzoek en het tentoonstellingswezen. De bronnen en inzichten die jij aandraagt, worden vertaald naar een tentoonstelling met internationale uitstraling.

Functieomschrijving

De Philippe Vandenberg Foundation is op zoek naar een gebeten onderzoeker voor het archiefonderzoek rond de tentoonstelling Philippe Vandenberg: Molenbeek die opent in BOZAR in september 2020. Dit onderzoek voer je in dialoog met de onderzoeker van de Foundation. Jouw functie bestaat uit:

- Het opzoeken van bronnen over de Molenbeekse jaren van Philippe Vandenberg.
- Het opzoeken van bronnen over het sociale oriëntatie in het werk van Philippe Vandenberg.

Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest