Profiel

Student of net afgestudeerde opvoeder, (ortho)pedagoog, leraar muziek/woord/dans, leerkracht kleuter/lager, logopedist, (muziek)therapeut, ergotherapeut,, psycholoog...
- Je woont in of rond Brussel en je wenst je te engageren op lange termijn.
-
Je bezit pedagogische/opvoedkundige vaardigheden.
- Ervaring is niet nodig, wel leergierigheid en creativiteit.
- Je hebt zelfvertrouwen en komt zelfverzekerd over naar de jongere toe (als lid van het team mag je twijfels hebben, we leren allemaal samen en van elkaar).
- Je bent speels, vrolijk en hebt gevoel voor humor.
- Je kan heel goed samenwerken met het gezin en andere begeleiders, met openheid en respect voor elkaar.
- Je bent discreet.
- Je bent bereid te communiceren en de schoolagenda op te volgen via smartphone applicatie.
- Je neemt initiatief en bent proactief en creatief, je kan probleemoplossend denken.
- Je kan heel goed sturen met humor en respect voor de persoon.
- Je werkt graag met kinderen en jongeren.
- Kennis van of interesse in muziek, woord of dans is een pluspunt.
- Kennis van Frans is een pluspunt.

Organisatie

PAB Budgethouder

Je wordt aangeworven dankzij een persoonlijk assistentiebudget (PAB) toegekend door het VAPH aan een jongere met een verstandelijke beperking en ASS. Hiermee kunnen de ouders van deze leerling assistentie organiseren en financieren voor thuis, op school of op het werk.

Meer info over het werken als persoonlijke assistent voor een jongere met een verstandelijk beperking vindt u in dit artikel: https://sociaal.net/verhaal/hoe-een-persoonlijke-assistent-dromen-waarmaakt/

Aanbod

Je wordt aangeworven dankzij een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Je krijgt een halftijds- of deeltijdscontract dat tijdens de schoolweken loopt. In onderling akkoord kan ook gewerkt worden tijdens schoolvakanties. In eerste instantie wordt gewerkt met interimcontract en/of contract van bepaalde duur, maar zodra beide partijen het zien zitten, wordt er overgestapt naar een vast contract.

Functieomschrijving

Je bent persoonlijke begeleider/ondersteuner/coach van een leerling met een licht verstandelijke beperking en ASS. Hij volgt een inclusietraject met een aangepast curriculum in de derde graad van het secundair onderwijs in Brussel en heeft ondersteuning en sturing nodig op alle vlakken. Je gaat overal met hem mee (verplaatsing, school, vrije tijd). In iedere omgeving is de intensiteit/afstand van de ondersteuning anders. Je actieve aanwezigheid/alertheid is wel altijd nodig.


Het gaat om een boeiende job: je bent voor de jongere een soort contextbegeleider, een beetje opvoeder, een beetje psycholoog, en beetje leraar, een beetje vriend. Je bouwt mee aan zijn toekomst als vrijwilliger in de sociale-, zorg- of kunstensector als co-animator in het jeugdwerk of in zorginstellingen of ziekenhuizen, co-begeleider in de kleuterklas, co-muziektherapeut... Je begeleidt hem ook in die contexten. De focus ligt op het bouwen aan een gestructureerd levensritme via een bewuste zinvolle (vrije)tijdsbesteding die de jongere voldoening geeft en dichter bij anderen brengt.


Lees de volledige functiebeomschrijving hier:


https://inclusiefond.blogspot....

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest