Organisatie

Dijk92

Dijk92 is het regionale cultuur- en erfgoedplatform voor de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Samen willen we mensen meer goesting geven in cultuur en erfgoed. Organisatorisch bestaan we uit een erfgoedcel, een intergemeentelijke archiefdienst en een bovenlokale cultuurwerking. Voor deze laatste cel zoeken we een projectmedewerker.

Functieomschrijving

Een sterk sociaal netwerk en de mogelijkheid tot lokale participatie is van groot belang voor het integratieproces van nieuwkomers. Het stimuleren van inburgeraars om via verschillende participatietrajecten hun sociaal netwerk te versterken (vb. via een buddyproject of het doen van vrijwilligerswerk) en volwaardig te participeren aan de samenleving, vormt voortaan een 4de pijler in het inburgeringsbeleid.

Dit geeft nieuwkomers in Vlaanderen de kans om hun sociaal netwerk uit te bouwen en te versterken in de samenleving bij o.a. gemeenten, inwoners, bedrijven, verenigingen,… Zo bestendigen inburgeraars hun kans op een succesvolle toetreding tot onze maatschappij.

Om het mogelijk te maken voor de inburgeraar om een geschikt aanbod te vinden, wordt een regionaal organisatienetwerk opgericht. De netwerkcoach is de operationele spil van het netwerk.

Profiel

De netwerkcoach is een creatieve denker en bruggenbouwer die het netwerk op creatieve manieren samenbrengt, draagvlak creëert en relevante partners vindt en enthousiasmeert en faciliteert in het leerproces. De netwerkcoach bewaakt de visie en samenwerkingsprincipes (bv. asymmetrische reciprociteit) die in co-creatie worden opgesteld. Hij/Zij/Hun voelt zich als een vis in het water te midden een heleboel stakeholders en heeft affiniteit met de werking van lokale besturen.

De intermenselijke vaardigheden zijn hierbij heel belangrijk: omgaan met verschil en onzekerheid en mensen hierbij begeleiden, probleemoplossend denken, bruggen leggen tussen verschillende lokale besturen en partners, samenwerking bevorderen en omgaan met conflicten, helder communiceren, leervragen in kaart brengen en opvolgen.

Aanbod

In deze job kom je terecht in een klein, informeel team en kan je rekenen op een grote mate van flexibiliteit, afwisseling en verantwoordelijkheid. Niettegenstaande je ofwel voor de noord- dan wel de zuidkant van de regio werkt, heb je wel contacten met de hele denderregio en een aanspreekpunt bij elke lokaal bestuur.

Je bent deels op verplaatsing doorheen de regio, maar je uitvalsbasis is Dendermonde.

We bieden je een voltijdse job op basis van een contract van bepaalde duur. Het einde van dit traject is voorzien op 31/10/2025.

Je wordt ingeschaald op B-niveau, krijgt maaltijdcheques en een thuiswerkvergoeding. Uiteraard voorzien we je van alle benodigdheden om je job naar behoren uit te voeren.

Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen