Profiel

Je bent vrijzinnig humanistisch en werkt vanuit deze levensovertuiging

Je beschikt over een masterdiploma in een menswetenschappelijke richting

Je bent perfect Nederlandstalig, meertaligheid strekt tot aanbeveling

Je beschikt over een goed ontwikkeld empathisch vermogen

Je bent bereid om te werken aan de humanisering van het leven in een Penitentiaire Inrichting en aan de ontwikkeling van initiatieven die zingeving bevorderen

Je hebt Interesse in het gevangeniswezen

Je bent in het bezit van een getuigschrift van goed gedrag en zeden

Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio van de genoemde inrichting

Organisatie

SMBG

Stichting Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) zoekt voor het verlenen van morele bijstand (een luisterend oor, humane gespreksvoering, efficiënte doorverwijzing, ..) aan gedetineerden in de Penitentiaire Inrichting Merksplas een moreel consulent (2/5).

Aanbod

Deeltijds 2/5de


Interessant, gevarieerd en zinvol werk!


Bruto geïndexeerde jaarwedde op voltijdse basis d.d 1 augustus 2019 =
€28.236,29 (= 5/5de)

Functieomschrijving

Als moreel consulent vertegenwoordig je het vrijzinnig humanistisch gedachtegoed binnen de Penitentiaire Inrichting. Je biedt aan gedetineerden die je daarom verzoeken niet-confessionele morele bijstand.


Luisteren: Je luistert zonder te (ver)oordelen en helpt gedetineerden om hun vragen, problemen en emoties onder woorden te brengen.


Bijsturen: Je staat in voor een persoonlijke morele begeleiding en helpt zoeken naar oplossingen en antwoorden voor problemen en vragen waarmee de gedetineerde geconfronteerd wordt.


Oriënteren: Je kan samenwerken met andere diensten en de gedetineerden naar hen doorverwijzen daar waar deze diensten beter zijn uitgerust om een antwoord te bieden op de vragen van de gedetineerde.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen