Organisatie

publiq

'Wat valt er in mijn buurt te beleven?' Op die vraag wil publiq vzw een antwoord geven. Mensen en activiteiten verbinden - met stapstenen waar nodig: dat is onze missie. Als specialist in vrijetijdscommunicatie zet publiq in op platformen waar aanbod en publiek elkaar vinden.

Al eens gehoord van UiTinVlaanderen, UiTPAS, Vlieg, UiTX en museumPASSmusées? Dat zijn allemaal merken van publiq, binnen een overeenkomst met de Vlaamse overheid.


Functieomschrijving

Jouw missie

Als contentmedewerker zorg je er mee voor dat al het cultuur- en vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel zo wervend mogelijk naar het publiek kan gecommuniceerd worden op sites zoals www.uitinvlaanderen.be. Dit doe je door de ingevoerde evenementen in UiTdatabank zo rijk en kwaliteitsvol mogelijk te maken. Daarbij neem je contact met de invoerder van de evenementen of ga je zelf aan de slag om activiteiten te vervolledigen en verrijken. Je krijgt de ruimte om zelf je eigen accenten te leggen en voorstellen te formuleren voor een kwaliteitsvolle databank.

Je verantwoordelijkheden

Via deze BIS-stage kan je je vaardigheden en competenties uitbreiden via onder meer volgende taken:

 • Je voert kwaliteitscontroles uit op activiteiten en organisaties en je zoekt mee naar manieren om de kwaliteit en rijkheid van de evenementen te verhogen.

 • Je bouwt mee aan een band met cultuur- en vrijetijdsaanbieders en maakt hen warm voor de invoer van activiteiten.

 • Je draait mee op de helpdesk en beantwoordt binnenkomende vragen voor UiTinVlaanderen

 • Je ondersteunt onze marketing en communicatiewerking bij de invoer van ontbrekend aanbod, helpt bij de filmprogrammeringen, verzamelplan van zomerfestivals of andere ontbrekende activiteiten en formuleert voorstellen tot verdere verbetering van deze acties.

 • Je verrijke evenementen met de nodige informatie die nodig is voor een passende ontsluiting op de UiTagenda’s of campagnes van collega’s.

 • Je monitort de ingevoerde activiteiten en bedenkt gepaste campagnes en strategieën voor verbetering.

 • Je verzamelt actief feedback van partners en eindgebruikers, bedenkt gepaste ondersteuningsvormen en signaleert problemen tijdig.

De mogelijkheid bestaat om deze functie in een tijdsregime van 60%, 80% of 100% uit te oefenen. Het takenpakket kan in onderling overleg deels worden bijgestuurd op basis van persoonlijke interesses of ontwikkelingskansen.


Profiel

 • Je bent vertrouwd met populaire internettoepassingen en sociale media.

 • Je kan vlot overweg met Google Suite (Documents, Spreadsheets, Presentations, … en werkt je graag in in nieuwe toepassingen: uitdatabank, zendesk, jira, insightly crm, …

 • Je wordt warm van cultuurcommunicatie, online communicatie en digitale media.

 • Samenwerken is je tweede natuur.

Aanbod

Een leerrijke werkervaring bij de dynamische organisatie publiq te Brussel. We stellen samen met jou een opleidingsplan op dat op jouw maat geschreven wordt. Verder leer je bij door mee te draaien in de dagelijkse werking waarbij je inbreng en ideeën worden gewaardeerd.

publiq is gelegen in een gezellig kantoor op de Belvue­-site, met prachtig zicht op het kanaal en de stad.

Tijdens de Beroepsinlevingsstage kan je je werkloosheidsuitkering blijven ontvangen op voorwaarde dat je een vrijstelling van beschikbaarheid krijgt van VDAB. Bovendien ontvang je een bijdrage van de werkgever. Meer informatie over BIS vind je op

https://www.vdab.be/opleidinge...

Daarnaast bieden we een volledige terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, mogelijkheid tot deeltijds thuiswerk en een aantrekkelijke verlofregeling.