Organisatie

meemoo

Over meemoo

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor 180 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit meer dan 65 medewerkers en is gevestigd in Gent.

Functieomschrijving

Elke dag zet meemoo zich in voor de archieven van Vlaamse organisaties in cultuur, media en overheid en delen we expertise over het beheer van (digitaal) erfgoed. Sinds 2019 sleutelen we aan een duurzame oplossing voor de integratie van de Vlaamse erfgoeddatabanken Erfgoedplus en Erfgoedinzicht, die door erfgoedorganisaties in heel Vlaanderen gebruikt worden. Dit jaar gaan we van start met de implementatie van een vervangend collectiebeheersysteem: MuseumPlus. Om de gebruikers van de huidige systemen vlot de overstap te helpen maken, zijn we op zoek naar een enthousiaste supportmedewerker.

Medewerker Support Erfgoeddatabank

communicatief en klantgericht

hands-on probleemoplosser

hart voor data en erfgoed


Jouw takenpakket

Als supportmedewerker begeleid je de gebruikers van de huidige erfgoeddatabanken bij hun opstart met het nieuwe systeem en de migratie van hun data. Je staat de verschillende organisaties bij tijdens de overstap en helpt hen om concrete problemen op te lossen. Je zorgt ervoor dat ze een eerste fijne gebruikerservaring hebben en zo meteen praktisch aan de slag kunnen gaan. Dit doe je samen met Community Manager Lise en geruggensteund door de rest van het projectteam. Concreet:

 • maak je afspraken met gebruikers om de overstap naar MuseumPlus voor te bereiden en volg je dit verder op. Je geeft instructies om de datamigratie vlot te laten verlopen, plant opleidingen in en maakt werk van de ondertekening van de gebruiksvoorwaarden.
 • bespreek je de testresultaten van de configuratie en datamigraties met de gebruikers, en breng je het projectteam hiervan op de hoogte.
 • geef je opleidingen aan trainers en kerngebruikers zodat ze vlot met het nieuwe systeem aan de slag kunnen en anderen wegwijs kunnen maken.

Eens de overstap van de huidige gebruikers naar het nieuwe systeem achter de rug is, blijf je aan boord als supportmedewerker en applicatiebeheerder van de nieuwe erfgoeddatabank. Je werkt daarbij nauw samen met Christoph, die al pakken ervaring heeft met de huidige erfgoeddatabanken en uitkijkt naar een nieuwe collega om mee samen te werken. Net zoals de rest van het projectteam trouwens!

Profiel

Jij

 • zit boordevol motivatie en goesting om bij te leren. Bij voorkeur kan je al vlot overweg met data en word je enthousiast van het testen en controleren van datamigraties, applicatiebeheer en het verlenen van supportdiensten.
 • hebt begrip voor de vragen die verandering oproept bij eindgebruikers en boezemt vertrouwen in dat we hen goed zullen begeleiden.
 • krijgt energie van het overdragen van kennis tijdens opleidingsmomenten.
 • bent van nature klantgericht en toegankelijk. Dankzij jouw engelengeduld en hulpvaardige aard kloppen mensen graag bij jou aan wanneer ze tegen uitdagingen aanlopen.
 • bent praktisch ingesteld en gaat bij problemen meteen in oplossingsmodus.
 • staat bekend om je goede communicatieskills en vlotte babbel. Tegen gebruikers voer je het woord in vloeiend Nederlands, je contact met de Zwitserse leverancier van het nieuwe systeem verloopt in het Engels.

Aanbod

Ons aanbod

Als Medewerker Support ga je aan de slag in het toegewijde team erfgoeddatabank, waar je samen met je collega's het verschil kan maken voor de cultureelerfgoedsector in Vlaanderen. Je krijgt volop de ruimte om initiatief te nemen en kan je hart voor erfgoed ophalen door je vele contacten met diverse actoren die zich dagelijks inzetten voor lokaal erfgoed. Bij meemoo durven we al eens snel te schakelen, maar maken we ook graag tijd om met een verse kop koffie, thee of soep over onze weekendplannen te praten.

Bovendien:

 • om je terecht in een jonge en ambitieuze werkomgeving, waar er voldoende ruimte is voor initiatief en opleiding.
 • draai je mee in een organisatie die staat voor innovatie in het Vlaamse media- en cultuurlandschap.
 • wordt ons groene kantoor in Gent je uitvalsbasis, maar kan je ook geregeld van thuis uit werken.
 • bieden we je een contract van onbepaalde duur. Je mag rekenen op een marktconform salaris in lijn met je ervaring en een aantrekkelijk pakket aan extralegale voordelen.
 • ben je meer dan welkom op de filmavonden, gezellige apero's of bijeenkomsten van de boekenclub die geregeld door collega's op poten worden gezet.
 • is het heel fijn werken bij meemoo. Vraag maar aan Lise of Esther.
Solliciteren

Interesse?

Reageren kan tot en met 17 maart 2024 via het formulier onze website. Vul de gevraagde gegevens in en laad je motivatiebrief en cv op. De gesprekken zullen doorgaan in de week van 25 maart. Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met tinneke.declercq@meemoo.be (Projectleider Erfgoeddatabanken).

Bij meemoo vinden we gelijke kansen belangrijk. We werven aan op basis van kwaliteiten en talenten, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of beperking.

Reageren voor: 17/03/2024
Solliciteren

Interesse?

Reageren kan tot en met 17 maart 2024 via het formulier onze website. Vul de gevraagde gegevens in en laad je motivatiebrief en cv op. De gesprekken zullen doorgaan in de week van 25 maart. Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met tinneke.declercq@meemoo.be (Projectleider Erfgoeddatabanken).

Bij meemoo vinden we gelijke kansen belangrijk. We werven aan op basis van kwaliteiten en talenten, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of beperking.

Reageren voor: 17/03/2024
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen