Organisatie

Departement Cultuur, Jeugd en Media
Het KMSKA is het grootste museum van Vlaanderen. Sinds 2011 is het museumgebouw gesloten voor het publiek. De architectuur van het museumgebouw krijgt een 21ste-eeuwse make-over en het museumteam werkt aan een gloednieuw merk. Het nieuwe museum wordt een open huis dat zijn bezoekers wil verwonderen, verrijken en verbinden in alles wat het doet. We brengen de creativiteit van oude meesters, levende kunstenaars en podiumartiesten samen. We vertellen tijdloze verhalen en stellen de grote vragen van vandaag. Meer over het nieuwe verhaal vind je op www.hetnieuwemuseum.be. Het team publieksbemiddeling van het KMSKA maakt deel uit van de afdeling Tentoonstellingen en publieksbemiddeling. Het werkt activiteiten en programma’s uit om het museumpubliek actief te betrekken bij de collectie en tentoonstellingen. Het museum voorziet een aanbod op maat van kinderen, jongeren en volwassenen, in groep of individueel, via onderwijs of in vrije tijd. Het museum werkt samen met partners om groepen die drempels ervaren te betrekken (zoals bijvoorbeeld mensen in armoede, anderstalige nieuwkomers, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking). 20 Artists in Residence kunnen ingeschakeld worden om de museumcollectie tot leven te brengen door middel van woord, dans, muziek en theater. Op dit moment werkt het team voornamelijk aan de interpretatie van de werken die zullen worden opgenomen in de permanente opstelling. Het team staat daarbij in voor het uitdenken van de concepten, toetsen van de praktische haalbaarheid ervan, concretiseren van de concepten en het maken van de vertaalslag van concept naar concrete tools, activiteiten en programma’s.

Functieomschrijving

Het team publieksbemiddeling speelt een belangrijke rol in de bezoekerservaring. Van de medewerker publieksbemiddeling verwachten we dat deze samen met de collega’s tools en concepten ontwikkelt , inspelend op diverse leerstijlen, behoeften en achtergronden bij de museumcollectie en tentoonstellingen om onze bezoekers betekenisvolle museumervaring te laten beleven. We willen de bezoeker uitnodigen tot dialoog en reflectie, actief meedoen en beleven.

Profiel

Op de datum van aanwerving voldoe je aan onderstaande voorwaarden: 1) Je beschikt over een bachelor diploma, bij voorkeur in één van volgende richtingen: onderwijs, beeldende kunst of kunst- en cultuurbemiddeling. 2) Je hebt 3 jaar relevante werkervaring die aansluit bij één van volgende domeinen: publieksbemiddeling, publiekswerking, kunsteducatie of onderwijs. Als je je diploma buiten de Benelux behaalde, moet je bij aanwerving een attest van de Vlaamse overheid kunnen voorleggen waaruit blijkt dat je diploma gelijkwaardig verklaard is met het vereiste niveau. Je kunt dit aanvragen bij NARIC-Vlaanderen: http://www.ond.vlaanderen.be/naric Als je het vereiste diploma hebt behaald in een andere taal dan het Nederlands, moet je bij aanwerving aantonen geslaagd te zijn in een taalexamen “artikel 7” bij Selor (www.selor.be). Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden kun je contact opnemen met de selectieverantwoordelijke (Ben Geenens, cjsm.vlaanderen.be, 02 553 42 90).

Aanbod

• Je krijgt een contract van onbepaalde duur. • Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang. • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft. • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar , bovendien heb je ook vakantie tussen Kerst en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever. • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon. • Je wordt verloond in de salarisschaal gekoppeld aan de graad van deskundige (rang B1, salarisschaal B111). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten. Je aanvangssalaris is met 3 jaar anciënniteit minimaal 2590 euro (brutomaandsalaris, aangepast aan de huidige index), reglementaire toelagen niet inbegrepen. Op www.werkenvoorvlaanderen.be/salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie. • Indien je solliciteert via horizontale mobiliteit, dien je de functie ten laatste drie maanden na datum van de selectiebeslissing op te nemen • Deze selectieprocedure verloopt via een objectief wervingssysteem. Het slagen ervoor kan later toegang geven tot het meedingen naar een statutaire bevorderingsfunctie of naar een statutaire functie via de horizontale mobiliteit. Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? www.werkenvoorvlaanderen.be
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen