Organisatie

KANAL

KANAL-Centre Pompidou is een nieuw interdisciplinair museum voor moderne en hedendaagse kunst in Brussel, opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ontwikkeling en het management zijn in handen van de Stichting KANAL, in samenwerking met het Centre Pompidou. Het museum komt in een omgebouwde Citroën-garage aan het IJzerplein in Brussel.

Het programma van KANAL bestaat uit tentoonstellingen, presentaties van kunstcollecties, live evenementen en nieuwe producties die gevestigde en opkomende kunstenaars een podium bieden. Het aanbod, voor en door het publiek, is multidisciplinair: van muziek tot film, schilderkunst tot digitale media, beeldhouwkunst tot performance. Het programma weerspiegelt de centrale rol in de hedendaagse kunst van mediakunst, performance, immersieve ervaringen en participatie. Tegelijk schetst het de geschiedenis van vooruitstrevende kunstpraktijken uit de 20ste eeuw. De klassieke institutionele formats worden door het programma en onderzoek uitgedaagd, en ook het gevestigde narratief over kunst en haar geschiedenis wordt in vraag gesteld.

Functieomschrijving

Bij de Administratieve, Financiële en Commerciële Directie (AFCD)

De AFCD brengt enerzijds de algemene administratieve en financiële diensten samen, evenals de verantwoordelijken voor de ontwikkeling van de toekomstige commerciële agentschappen van de Stichting KANAL (Agentschap Onthaal, Ticketverkoop en Shops, Agentschap Privatiseringen, Agentschap Food & Beverage, Agentschap Sponsoring en Reclameregie). Vanuit dat standpunt bekeken brengt de AFCD alle diensten samen die betrokken zijn bij de financieringsstrategie en de budgettaire uitdagingen van de Stichting KANAL, waarvan de agentschappen instaan voor de commerciële uitvoering.

Jouw opdrachten

Je voert een beleid op het vlak van sponsoring en reclame-exploitatie van de Stichting uit, dat een van de strategische luiken van de Stichting en de financiële ondersteuning van haar activiteiten vormt.

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling en de commercialisatie van het sponsoringaanbod van Kanal bij klanten-bedrijfspartners en dan meer bepaald voor de volgende opdrachten:

 • Onderzoek en strategische opvolging van de trends op het vlak van de sponsoring van culturele activiteiten.
 • Exploratie en identificatie van de klantendoelgroepen en een typologie van plaatselijke, nationale en internationale partners in de opbouw van een coherente sponsoringstrategie die gericht is op de financieringsdoelstellingen van de Stichting KANAL, waarbij het imagocharter en de bijbehorende waarden van de stichting worden gerespecteerd.
 • Nauwe samenwerking met de verantwoordelijken van de commerciële agentschappen van de Stichting, de administratieve, financiële en commerciële directeur en de communicatieverantwoordelijke met wie je innoverende partnerschappen bedenkt.
 • Voor de klanten bij wie je prospectie uitvoert, een aanbod op het vlak van sponsoring en speciale operaties op maat uitwerken rond producten die door de Stichting KANAL werden ontwikkeld (o.m. ticketverkoop, aanbiedingen op het vlak van privatisering, valorisatie van communicatie- en reclamepartnerschappen) en originele oplossingen bedenken op basis van de bijbehorende behoeften.
 • Onderhandelen (samen met de verantwoordelijken van de commerciële agentschappen van de Stichting, de administratieve, financiële en commerciële directeur en de communicatieverantwoordelijke) voordat (samen met de juridische dienst) commerciële akkoorden met de sponsorpartners worden gesloten.
 • Beheer van de opvolging van de eigen ontvangsten en facturering van de diensten die door het Agentschap sponsoring en reclameregie worden verleend.
 • Ontwikkeling, prospectie en beheer van een klantenportefeuille, voorbereiding van salesportfolio's, media uitdenken voor commerciële boodschappen, vergaderingen leiden, ontwerpen en opstellen van voorstellen, partner- en klantenbinding en integratie ervan in strategische netwerken.

Profiel

Jouw profiel

Diploma hoger onderwijs in een commerciële richting of gelijkwaardig door ervaring.

Overtuigende ervaring op commercieel vlak, met activiteiten die verband houden met sponsoring en/of commerciële reclame. Uitstekende onderhandelings- en PR-vaardigheden.

Grondige kennis van de culturele sector en belangstelling voor de artistieke disciplines die centraal staan in het KANAL-project.

Je hebt organisatietalent en kunt vlot omgaan met krappe deadlines. Je hebt in het verleden al bewezen dat je gelijktijdig aan meerdere projecten kunt werken en dat je daarbij nooit de details uit het oog verliest.

Je hecht het grootste belang aan het zoeken naar oplossingen, je hanteert een praktijkgerichte werkaanpak en je geeft blijk van initiatief.

Je beheerst het Frans en het Nederlands en begrijpt ook Engels goed.

Uitstekende communicatie- en sociale vaardigheden, vermogen om in een team te werken.

Aanbod

Wij bieden jou:

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Een aantrekkelijke bezoldiging en extralegale voordelen:
  • Hospitalisatieverzekering
  • Pensioenverzekering
  • Maaltijdcheques van 8 euro
  • MIVB-abonnement
  • GSM-abonnement
  • 8 extra verlofdagen
  • Telewerken met 45 euro/maand als forfaitaire vergoeding.

Werk in een stimulerende omgeving in een museale instelling in volle opbouw.

De KANAL Stichting wil een afspiegeling zijn van de Brusselse bevolking, met personeel en publiek dat even divers is als de gemeenschappen waarvoor het werkt. We moedigen kandidaten die deze waarden onderschrijven aan om te solliciteren. KANAL discrimineert op geen enkele manier. Je kandidatuur wordt behandeld op basis van objectieve criteria die rechtstreeks verband houden met de voor de functie vereiste vaardigheden en/of gezochte ervaring.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest