Organisatie

KU[N]ST Leuven vzw

KU[N]ST Leuven vzw heeft een tijdelijke vacature voor:

Medewerker digitale communicatie (m/v/x)

Voltijdse functie – contract van bepaalde duur

KU[N]ST Leuven is op zoek naar een tijdelijke medewerker digitale communicatie voor de ondersteuning van het ‘New Horizons | Dieric Bouts Festival’.

Met onmiddellijke indiensttreding tot en met 31 januari 2024.

CONTEXT EN JOBINHOUD

KU[N]ST Leuven is het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven. De vzw staat in voor de organisatie van grote culturele stadsprojecten, in synergie met Leuvense partners uit het culturele, universitaire en toeristische veld.

Dit najaar komt na meer dan vijf eeuwen de Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven. Met ‘New Horizons’ als rode draad gaat het ‘Dieric Bouts Festival’ op zoek naar de sporen van deze vernieuwende schilder uit de 15de eeuw die onze blik heeft verruimd. Door hem vanuit onze 21ste-eeuwse bril te bekijken tonen we dat Bouts relevanter is dan ooit én opnieuw inspireert.

Trekker van het festival is de grote internationale overzichtstentoonstelling ‘Dieric Bouts. Beeldenmaker’ in M Leuven. De tentoonstelling in M Leuven maakt deel uit van een breder festivalprogramma dat Dieric Bouts vanuit alle mogelijke culturele, artistieke, historische en actuele oogpunten belicht.
‘New Horizons | Dieric Bouts Festival’ start met een feestelijke openingsweek van 22 tot 30 september 2023. De tentoonstelling Dieric Bouts. Beeldenmaker in M Leuven loopt van 20 oktober 2023 tot 14 januari 2024. Voor meer informatie over het programma: www.diericboutsfestival.be

Het stadsfestival komt tot stand in samenwerking met talrijke partners als M Leuven, STUK, 30CC, KU Leuven, … Het stadsfestival en de tentoonstelling in M Leuven zijn door de Vlaamse overheid geselecteerd als Topevenement.

Functieomschrijving

De medewerker digitale communicatie staat zowel mee in voor de uitrol van de communicatiecampagne van het stadsfestival, met een focus op de digitale communicatie. Anderzijds ondersteun je enthousiast het team in de brede zin van communicatie.

Ben jij de medewerker die goesting heeft om de festivalwebsite en sociale media kanalen levendig te houden en tegelijkertijd als vliegende reporter op een event klaar te staan om filmpjes te maken? Kortweg: jij bent die digital savvy supportpro waar iedereen vandaag naar zoekt en gek is op nieuwste trends op digitaal vlak.

De medewerker digitale communicatie (m/v/x) rapporteert aan de communicatieverantwoordelijke van KU[N]ST Leuven vzw.

Profiel

FUNCTIEPROFIEL

 • Je bent houder van een bachelor of masterdiploma.
 • Je hebt een passie voor een sterke affiniteit met kunst en cultuur.
 • Je munt uit in sociale media en digitale communicatie en je hebt een neus voor sterke content.
 • Je hebt een vlotte pen, copywriting zit in je DNA en je hebt een perfecte kennis van het Nederlands. Je bent mondeling en schriftelijk taalvaardig in het Frans en Engels.
 • Je bent creatief en probleemoplossend.
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je bent flexibel en stuurt voortdurend bij waar nodig.
 • Je hebt een gezonde dosis lef en een goed oog voor opportuniteiten.
 • Je bent een echte ploegspeler en steeds bereid tot overleg met vele partners.
 • Je bent stressbestendig en gericht op het behalen van deadlines.
 • Je hebt geen probleem met avond- en/of weekendwerk.
 • Je hebt een vlotte kennis van Office. Kennis van Photoshop en InDesign is een pluspunt.
 • Ervaring binnen een (digitale) communicatiefunctie is een troef.


TAAKOMSCHRIJVING

 • Je staat mee in voor de uitvoering van de communicatiecampagne, met een grote focus op de digitale communicatie. Dit doe je in nauw overleg met de communicatieverantwoordelijke van KU[N]ST Leuven en in samenwerking met de communicatieteams van M en de andere festivalpartners.
 • Je bent gebeten door social media en het kriebelt om het grote publiek aan te sporen om het ‘New Horizons I Dieric Bouts Festival’ te ontdekken
 • Je focust op de festivalwebsite als centrale hub waar de bezoekers alle informatie kunnen ontdekken van het programma. Je beheert deze festivalwebsite samen met het team en houdt deze up-to-date en gaat met de content aan de slag op onze verschillende social media kanalen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van de digitale campagne(s), je beheert de social media kanalen en je brengt via content en beeld de conversaties mee op gang.
 • Je staat mee in voor het schrijven van persteksten en volgt de uitwerking van drukwerk en andere communicatiematerialen mee op.
 • Je staat mee in voor het uitrollen van communicatie-acties en de organisatie van events.
 • Je ondersteunt de werking van het (communicatie)team van KU[N]ST Leuven waar nodig waaronder ook administratieve en operationele taken.

Aanbod

KU[N]ST Leuven biedt een uitdagende job met verantwoordelijkheid en een verloning conform de barema’s van de stad Leuven, aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, smartphone-abonnement, vergoeding woon-werkverkeer, …).

Solliciteren

Een eerste screening gebeurt op basis van CV en motivatie. De kandidaten die zijn weerhouden worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dat zal plaatsvinden op donderdag 15 juni 2023.

Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en CV voor 10 juni 2023 via e-mail naar info@kunstleuven.be

Voor meer informatie over de vacature, bel op 0473 951375 (Katrien Denef).

Reageren voor: 10/06/2023
Solliciteren

Een eerste screening gebeurt op basis van CV en motivatie. De kandidaten die zijn weerhouden worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dat zal plaatsvinden op donderdag 15 juni 2023.

Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en CV voor 10 juni 2023 via e-mail naar info@kunstleuven.be

Voor meer informatie over de vacature, bel op 0473 951375 (Katrien Denef).

Reageren voor: 10/06/2023
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant