Functieomschrijving

Met een 80-tal medewerkers zijn de Centrale Financiële Diensten (CFD) van de KU Leuven verantwoordelijk voor de financiële administratie, de begrotingsopmaak en -opvolging, het vermogensbeheer, de financiële opvolging van de onderzoeks- en dienstverleningsprojecten en de centrale financiële rapportering van de universiteit. De CFD coördineren daarbij ook de uitbouw, het beheer en de controle van de universiteitsbrede financiële processen.

Binnen de dienst Debiteurenadministratie en -opvolging maak je deel uit van het team Financiële Administratie en werk je samen met een 5-tal gemotiveerde en professionele collega's die instaan voor het administratief beheer van het klantenbestand, de opvolging van toelagebrieven en ondersteun je de dienst met boekhoudkundige en operationele taken.

Functie

Als medewerker debiteurenadministratie en -opvolging ben je een aanspreekpunt voor medewerkers van verschillende departementen van KU Leuven en voor collega's binnen de centrale financiële diensten. Binnen onze dienst dragen we samenwerking hoog in het vaandel.
Jij haalt voldoening uit deze job als je:

 • affiniteit hebt met administratieve en financiële taken zoals het opvolgen van openstaande facturen, de controle van toelagebrieven en het administratief beheer van het klantenbestand.
 • je graag dienstverlenend en oplossingsgericht opstelt.
 • het nut van regels en procedures inziet en deze graag bewaakt en toepast.


Daarnaast bouw je in deze functie ervaring op met een aantal SAP-submodules, zoals Collection- en Dispute management. Alle taken worden on-the-job toegelicht door je directe collega's waarbij je geleidelijk aan zelfstandig taken oppikt.

Profiel

Beschik je over een diploma hoger secundair onderwijs en heb je boekhoudkundige kennis, of ben je gelijkwaardig door ervaring?
Indien ook onderstaande je aanspreekt, grijp dan zeker je kans:

 • Je bent vertrouwd met courante pc-toepassingen (zoals Word en Excel), waarbij ervaring met SAP een mooie aanvulling is.
 • Je bent administratief nauwkeurig.
 • Je kan zowel zelfstandig als in team werken.
 • Je hebt een positieve ingesteldheid & inlevingsvermogen en sterke communicatieve vaardigheden.
 • Ondanks jouw waarde aan regels en procedures, kan je toch creatief op zoek gaan naar structurele oplossingen met de nodige zelfstandigheid.
 • Tot slot heb je een zeer goede kennis van het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, en beschik je over een goede kennis van het Frans en het Engels.

Aanbod

 • Je komt terecht in een hecht team waarbij professionalisme, samenwerking en wisselwerking hoog staan aangeschreven. Naast hard werken is er binnen de CFD ook ruimte voor gezellig samenzijn.
 • Wij bieden jou een vol- of deeltijdse (min 80%) tewerkstelling van onbepaalde duur. Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie dan start je in graad 4. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 3.
 • Bijkomend bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je hebt je kantoor in de autoluwe omgeving in het hartje van Leuven. KU Leuven kiest voor een actief campusleven waar on campus werk evenwichtig gecombineerd kan worden met telewerk. We voorzien hiervoor een onkostenvergoeding. Details omtrent de arbeidsvoorwaarden kan je terugvinden op onze jobsite.
Categorie
Personeelsadministratie
Type
Vast
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Vlaams-Brabant