Organisatie

Kunst in Huis vzw

Kunst in Huis, dat is een collectie van zo’n 5000 werken van 400 actuele kunstenaars die wonen of werken in Vlaanderen en Brussel.

Kunst in Huis is ambassadeur van artistiek talent. Kunst in Huis wil beginnende, jonge of (her)startende kunstenaars de kans bieden hun eerste stappen te zetten naar een professionele loopbaan, alternatieve toonkansen bieden en helpen bij de uitbouw van een netwerk.

Het Kunst in Huis-publiek bestaat uit een breed spectrum van verschillende doelgroepen. Kunst in Huis leidt kunstverkenners en beginnende kunstliefhebbers toe tot een toegankelijke en brede collectie en moedigt kunstkenners, kunstverzamelaars en kunstkopers aan te investeren in de nieuwe generatie kunstenaars.

Kunst in Huis zet in op een professionele uitleen- en verkoopcollectie van hedendaagse beeldende kunst, die permanent in beweging is, waar (her)startende kunstenaars doorstromen naar professionele kansen. Een collectie die toegankelijk én kwalitatief hoogstaand is, die deel uitmaakt van het dagelijkse leven thuis en op de werkvloer en zich richt tot een breed publiek.

Kunst in Huis heeft vijf filialen waar je kan inschrijven, kiezen, reserveren, ruilen en kopen. Je vindt ons in Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk en Leuven. Wie kunst cadeau wil doen aan anderen, kan er terecht om een kunstcheque te kopen. Kunst in Huis biedt ook een service op maat voor bedrijven, inclusief plaatsbezoek, artistiek advies en plaatsing. Het hoofdkantoor van Kunst in Huis bevindt zich in Brussel.

Functieomschrijving

Kunst in Huis beschikt over een dynamische, diverse, toegankelijke en betaalbare collectie van hedendaagse beeldende kunst. Deze collectie is geen eigendom van Kunst in Huis, de kunstenaars blijven ten allen tijde eigenaar van hun eigen werken. Zij rekenen erop dat de medewerkers van Kunst in Huis, alsook de klanten zorgvuldig omgaan met de kunstwerken. Voor het juiste collectiebeheer, omgang met, opvolging van de kunstwerken en art handling, daar zorgt het collectieteam van Kunst in Huis voor!

Kunst in Huis is op zoek naar een enthousiaste collectiemedewerker die het collectieteam wil versterken, zich wil inzetten om onze collectie van zo’n 5000 kunstwerken optimaal te bewaren en te beheren en om de collectiebeheerder te ondersteunen in alle collectie-gerelateerde opdrachten. Daarnaast is de collectiemedewerker verantwoordelijk voor de handling en installatie van onze collectie op locatie.

Takenpakket

 • Je volgt alle processen op die bij collectiebeheer en -behoud komen kijken: registratie, documentatie en archief, ontsluiting, bewaring, fotografie, art handling, transport, depotbeheer, schade, restauratie…
 • Je registreert de collectie en maakt ze vindbaar voor interne medewerkers en publiek. Je werkt mee aan de iconografische en fotografische werking van de collectie. Je onderhoudt de geregistreerde gegevens en volgt de reis van het kunstwerk van depot tot klant en terug nauwgezet op.
 • Je ondersteunt de verdere ontwikkeling van de digitale catalogus.
 • Je begeleidt mee het transportproces van de kunstwerken en begeleidt de art handler in het klaarmaken van de collectie voor transport.
 • Daarnaast ben je ook zelf inzetbaar als art handler voor onze bedrijfsklanten en bent wat dat betreft verantwoordelijk voor transport, levering en plaatsing van de werken.
 • Je onderhoudt het classificatiesysteem in het depot en samen met de art handler zorg je voor het opbergen en terugplaatsen van kunstwerken.
 • Je bent in staat zelf herstellingen en/of restauraties uit te voeren.
 • Je verzorgt de technische uitwerking van diverse projecten binnen de organisatie.
 • Je ondersteunt de administratieve en boekhoudkundige processen die bij collectiebeheer komen kijken. Je volgt de administratieve afhandeling van de opname van kunstwerken in collectie op, in samenwerking met het team en de externe partijen die bij dit proces betrokken zijn (verzekering, kunstenaars, boekhouding, verzekering, restauratoren…)

Profiel

 • Je bent hands-on en hebt geen schrik om de handen uit te mouwen te steken. Je bent praktisch ingesteld. Je weet van aanpakken en lost de dingen graag goed en snel op.
 • Je hebt een opleiding en/of achtergrond in de (beeldende) kunsten, fotografie, art handling, archivistiek of restauratie. Een formele opleiding in restauratie is een pluspunt, maar niet noodzakelijk.
 • Contact en omgang met hedendaagse kunstwerken is je niet vreemd. Meer zelfs, je bent gepassioneerd door hedendaagse kunst.
 • De wil om bij te leren en proactief aan de organisatie bij te dragen is een must.

Je hebt een rijbewijs B en voelt je comfortabel om geregeld uit te rijden met de Kunst in Huis-camionette.


Aanbod

 • Een leuke werkplek in een dynamisch team van 15 mensen. De standplaats voor deze functie is het depot of het hoofdkantoor van Kunst in Huis in Brussel;
 • Contract van onbepaalde duur aan 80%;
 • Verloning conform de barema’s van P.C. 329.01;
 • Extralegale voordelen: maaltijdcheques € 8/gewerkte dag (€ 6,90 WG, € 1,10 WN- bijdrage), woon-werkverkeer openbaar vervoer conform P.C. 329.01, fietsvergoeding, groepsverzekering in functie van het loon, hospitalisatieverzekering, promo-abonnement Kunst In Huis en personeelskorting bij aankopen van kunstwerken
 • Mooie vakantieregeling met het oog op een goede work-life balance
Categorie
Techniek en productie
Type
Vast
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest