Organisatie

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is een avontuurlijke en gastvrije multidisciplinaire organisatie die zich inzet voor actuele, vernieuwende Vlaamse kunst in Nederland (met een focus op Beeldende Kunst, Muziek en Podiumkunsten).

Centraal in onze missie staan het ondersteunen van Vlaamse makers, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het vlak van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Van louter een podium is de Brakke Grond de laatste jaren uitgegroeid tot netwerkorganisatie. Vanuit ons huis in Amsterdam en op andere locaties in Nederland initiëren en realiseren we programma’s en samenwerkingen op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en muziek. We zoeken, faciliteren of creëren telkens opnieuw de juiste context voor Vlaamse kunstenaars en brengen hen gericht in contact met het Nederlandse veld. Zo helpen we makers met artistieke durf die een verhaal vertellen dat voor het Nederlandse publiek en discours complementair is.


Functieomschrijving

Het communicatieteam bestaat uit drie medewerkers op de vlakken podiumkunsten, beeldende kunst & muziek en corporate communicatie. Samen staan jullie in voor het zoeken en het binden van (nieuw) publiek voor de Brakke Grond, voor het promoten van de Vlaamse kunst en cultuur bij een Nederlands publiek en voor het enthousiast uitdragen van de identiteit en het imago van het huis.

Jij richt je hierbinnen specifiek op het promoten van het podiumkunstenprogramma (voorstellingen, (interdisciplinaire) festivals, residenties, netwerkbijeenkomsten, contextprogramma’s...). Je werkt een strategie uit voor de marketing, communicatie en het persbeleid van de podiumkunsten én voert deze ook uit. Daarnaast ben je organisatiebreed verantwoordelijk voor de redactie van zowel de website als de nieuwsbrief.


Profiel

Marketing en communicatie Podiumkunsten


 • Je ontwikkelt in overleg met het artistiek team, theatermakers en samenwerkingspartners marketing- en communicatieplannen voor de podiumkunsten en voert deze ook uit

 • In nauwe samenwerking met het artistiek- en communicatieteam bepaal je doelgroep(en) (professionals, publiek, pers en kunststudenten) en bijpassende marketingtools


 • Je denkt mee na en adviseert over de manier van presenteren/promoten van contextprogrammering


 • Je onderhoudt contact met de pers, bouwt het persnetwerk uit en denkt na over persstrategie voor podiumkunsten

 • Je bedenkt en creëert creatieve content en promotiematerialen voor on- en offline middelen, zoals de website, advertenties, drukwerk, nieuwsbrieven en social media


 • Je bent verantwoordelijk voor het communiceren en het up to date houden van het podiumkunstenprogramma op de kanalen van de Brakke Grond (website, nieuwsbrief, socials)


 • Je onderhoudt consequent goed contact met (Vlaamse) gezelschappen

 • Je stelt een jaarlijks budget op voor de marketing en communicatie van podiumkunsten en bewaakt dit

 • Waar mogelijk werf je stagiair(e)s die je ook zelf aanstuurt.Organisatiebrede marketing en communicatie


 • Je denkt proactief mee over het on- en offline communicatie- en marketingbeleid van de Brakke Grond

 • je bent verantwoordelijk voor de eindredactie van de website

 • je coördineert de tweewekelijkse nieuwsbrief en bent verantwoordelijk voor de eindredactie hiervanWat vragen we van jou?

We zijn op zoek naar


 • iemand die weet wat het is om podiumkunsten in de markt te zetten en daar creatieve ideeën over heeft

 • iemand met een goede redactionele schrijfvaardigheid: je beheerst de Nederlandse taal foutloos in woord en geschrift

 • iemand die zeer goed is in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie: een verbinder die verschillende belangen kan identificeren en kan samenbrengen

 • iemand die goed om kan gaan met plannen en organiseren. Je respecteert deadlines en kunt je grenzen goed aangeven


 • iemand die weet wat het is om inclusief te communiceren in woord en beeld


 • iemand die goed kan samenwerken en oog heeft voor verschillende perspectieven en achtergronden


 • iemand met een passie voor podiumkunsten en communicatie

Aanbod

De Brakke Grond biedt je een prachtige werkplek in het hartje van Amsterdam, toffe collega’s en een informele werksfeer waarbij we er samen voor gaan. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract voor 32 uur per week voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is verlenging mogelijk. Verloning gebeurt op basis van de CAO Nederlandse Podia in schaal 6, het salaris ligt tussen €2.657,12 en €3.710,46 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. We starten het volgende culturele seizoen graag met een nieuwe collega, aanvang is dus vanaf uiterlijk september.

Vanuit de overtuiging dat werken in divers samengestelde teams het werk boeiender en relevanter maakt, streven we naar een evenwichtige, inclusieve cultuur. Dit doen wij bijvoorbeeld door het organiseren van bias trainingen en door middel van onze werkgroep diversiteit & inclusie. Wij nodigen iedereen die zich in deze vacature herkent uit om te solliciteren.


Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Andere