Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
RITCS (Erasmushogeschool Brussel)
Het RITCS -Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound biedt als Brusselse School of Arts professionele en academische opleidingen aan in podium- en audiovisuele kunsten. We begeleiden toekomstige makers binnen de richtingen Radio, Regie, Cinematografie, Schrijven, Sound Design, Montage, Animatiefilm, Drama (Regie en Spel) en Podiumtechnieken bij het vinden van een eigen artistieke taal en universum. Dit gaat gepaard met het aanscherpen van de eigen techniciteit en ambachtelijkheid, het aanwakkeren van een onderzoekende en kritische houding, en het vermogen zich te verbinden met de Brusselse én internationale context.
Functie
Voor de Academische Bachelor- en Masteropleiding Audiovisuele Kunsten is het RITCS op zoek naar een Opleidingshoofd.
Als Opleidingshoofd draag je de pedagogische, artistieke en organisatorische verantwoordelijkheid voor de academisch gerichte bachelor- en masteropleiding. Samen met de opleidingscommissie en in samenspraak met de directeur zorg je –binnen de krijtlijnen van de geplande hervorming- voor de verdere ontwikkeling, implementatie en organisatie van het vernieuwde opleidingsprogramma, dat volgens de zogenaamde en internationaal erkende ‘sixpack’ (regie, schrijven, productie, cinematografie, sounddesign, montage) is opgebouwd.
Je organiseert de werving en artistieke toelatingsproeven van nieuwe studenten. Je bereidt opleidingsprogramma’s en personeelsformaties voor, bewaakt de kwaliteit van de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van elk opleidingsonderdeel. Je organiseert en faciliteert overleg en stimuleert de verwevenheid tussen onderwijs en onderzoek. Je bewaakt met jouw ploeg de kwaliteit en het niveau van de afstudeerders en je werkt daarvoor interessante samenwerkingsverbanden uit met het werkveld in de breedste zin van het woord en met andere maatschappelijke actoren. Je bouwt verder aan de internationalisering en interculturalisering van de opleiding en aan de verankering van de opleiding in de Brusselse realiteit.
Je werkt daarvoor nauw samen met je collega assistent-opleidingshoofd, de kerndocenten, docenten, ondersteunende medewerkers en dat steeds vanuit een collegiale bottom-up aanpak. Je bent voorzitter van de opleidingscommissie en implementeert de beleidskeuzes van die commissie. Je betrekt consequent studenten bij de vormgeving en uitvoering van beleid. Je neemt deel aan het beleid op directieniveau, zowel binnen de School of Arts als binnen de Erasmushogeschool. Je bent een aanspreekpunt voor alle docenten, studenten en ondersteunende medewerkers van jouw opleiding. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur die de eindverantwoordelijkheid draagt.

Naast je coördinerende taken ben je ook bereid om als 25% Lector volgende opleidings-onderdelen te doceren en te begeleiden:
-Regie/Productie 1 (a) 16u/j HC + 48u/j begeleiding 1 Ba AK
-Atelier Fictie 2 (a) 60u/j begeleiding 2 Ba AK
-Persoonlijk Parcours Productie (a) 8u/j WC + 16u/j begeleiding 2 Ba AK
Profiel
Toelatingsvoorwaarden:
Je behaalde een Masterdiploma (of hiermee gelijkgesteld) of minimum 15 jaar bewezen nuttige beroepservaring buiten het onderwijs. Op het ogenblik van de indiensttreding moet de kandidaat voldoen aan de bepaling van Artikel V. 148 of artikel V.149 $2 van de Codex Hoger Ondewijs.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Jouw profiel:
• Ervaring – je hebt minimaal 7 jaar ervaring binnen de bredere sector van de audiovisuele kunsten en/of binnen het hoger kunstonderwijs, je hebt ervaring in leidinggevende en/of coördinerende functies. Je beschikt over een uitgebreid net-werk binnen het brede audiovisuele werkveld. Je bent vertrouwd met de Brusselse context.
• ICT - kennis van informatica en de gangbare software die in de betrokken opleidingen worden gebruikt.
• Talenkennis - je nederlands is uitstekend en je spreekt goed Frans en Engels
• Inzicht – je hebt inzicht in de maatschappelijke en artistieke evoluties mbt de opleiding, bent vertrouwd met de hedendaagse audiovisuele praktijk. Je beschikt over het menselijke en artistieke inzicht om de artistieke kwaliteiten van de opleiding te bewaken.
• Teamplayer – je bent een flexibele teamplayer en een empatische communicator, een goede en punctuele organisator. Je bent in staat om jouw beleid in samen-werking met alle betrokken partijen vorm te geven.
Stressbestendig – Je bent stressbestendig, jij houdt ervan om alles in goede banen te leiden en zelf een tandje bij te steken indien nodig.
Aanbod
Wij bieden:
• Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 502, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
• Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
• Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling
• Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding
• Lerarenkaart – met een heleboel voordelen
• Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad
• Brussel –een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt

Concreet:
• Functie: Statutair tijdelijk vacant
• Departement: RITCS
• Aard tewerkstelling: Lector
• Vereist niveau: Diploma van Master (of hiermee gelijkgesteld) of minimum 15 jaar bewezen nuttige beroepservaring buiten het onderwijs
• Volume: 75% - Opsplitsbaar
• Onderwijstaal: Nederlands
• Duur: vanaf 16/09/2019 tot en met 30/09/2020
• Afsluitdatum: 24/08/2019
Solliciteren
Contactpersoon: Ann Olaets
Reageren voor: 04/09/2019

Overtuigd? Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be. Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail. Op 24/08/2019 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe. Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze vacature staat dit gepland op 28/08/2019. Houd hier alvast rekening mee in je agenda. Vragen? Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Ann Olaerts, Directeur RITCS, te bereiken via email ann.olaerts@ehb.be. Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be.