Organisatie

de Koer

De Koer is een bruisende creatie- en ontmoetingsplek in het midden van de Brugse Poort te Gent; een concrete ruimte in de stad als beweeglijk speelveld voor sociale en artistieke projecten en initiatieven. Zo organiseert de Koer o.a. een collectief bouwproces, community building (o.a. via een gemeenschapsoven), een contextbewuste artistieke residentiewerking, een eigenzinnige film- en muziekprogrammatie, een zeeptuin, collectieve acties en een wispelturig café gerund door vrijwilligers.

De Koer wordt gedragen vanuit een open gemeenschap; de werking ligt in handen van verschillende werkgroepen die zich engageren voor bepaalde delen van de werking. Zo bouwt de Koer aan een open plek waarbij zowel de werking als het programma op een participatieve manier tot stand komt. Door deze innovatieve manier van werken, geïnspireerd door ‘de commons’, neemt de Koer een boeiende en noodzakelijke plaats in het Gentse culturele veld, met uitstraling naar Vlaanderen.

Functieomschrijving

Acht zondagen lang is de Koer jouw zonovergoten binnenplaats. Kom er verpozen, uithangen en wegzakken. Op het programma: randgewoel, muzikaal geraas, verfrissende drankjes en heerlijk eten. Daarnaast zijn er nog andere evenementen, waar we Helpende Handen kunnen gebruiken, zoals een rommelmarkt en schaaktoernooi. Meer info over het programma op onze website.

Vooral voor de bonnetjesverkoop en het onthaal is er nieuw volk nodig, maar ook in de keuken of aan de bar kan je een handje toesteken. Je kiest zelf wat je wil doen, op welke data en hoe vak je wil komen. Wil je iets anders doen? Kan ook, we vinden voor ieder wat wils!

Heb je interesse om een handje toe te steken deze zomer? Of wil je eerste de sfeer even komen opsnuiven? Noteer 6 juli - 19u in je agenda. Dan staat het Zomer-Forum gepland. Om 19u verwelkomen we nieuwe geïnteresseerden voor een rondleiding, om 20u overlopen we taakverdeling, planning, programma... en leer je het ander Koervolk kennen.

Profiel

Ervaring is niet vereisd, we zorgen er altijd voor dat nieuwe mensen kunnen samenwerken met mensen die al langer op de Koer vertoeven. Dus:

Heb je zin om deze zomer de handen uit de mouwen de steken en nieuwe mensen te leren kennen? Bonnetjes verkopen, drankjes inschenken, mensen ontvangenof achter de kookpotten te kruipen...? En daarbij te genieten van het mooie weer en een streepje muziek? ... Welkom op de Koer!


Aanbod

We delen de dag op in meerdere shifts van ca. 5u. Je ontvangt een onkostenvergoeding van €35, een drankkaart van €10 en een bord van het lekkere avondmaal, bereid door de kookploeg van dienst.

Je komt terecht in gemeenschap, waar we samen aan de plek bouwen, letterlijk en figuurlijk. We starten elke dag met een briefing en samen op te bouwen, en sluiten ook samen af met een debriefing en gezamenlijke opruim. Meer weten? Koervolk.be

Solliciteren

Laat je gegevens achter via dit formulier en kom naar het Zomer-Forum op woensdag 6 juli om 19u. Ook wie niet aanwezig kan zijn, is welkom om deze zomer een handje toe te steken, maar we raden je aan om erbij te zijn. Zo ben je meteen mee met hoe alles werkt.

Reageren voor: 05/07/2022
Solliciteren

Laat je gegevens achter via dit formulier en kom naar het Zomer-Forum op woensdag 6 juli om 19u. Ook wie niet aanwezig kan zijn, is welkom om deze zomer een handje toe te steken, maar we raden je aan om erbij te zijn. Zo ben je meteen mee met hoe alles werkt.

Reageren voor: 05/07/2022
Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Oost-Vlaanderen