Organisatie

de Koer

De Koer is een bruisende creatie- en ontmoetingsplek in het midden van de Brugse Poort te Gent; een concrete ruimte in de stad als beweeglijk speelveld voor sociale en artistieke projecten en initiatieven. Zo organiseert de Koer o.a. een collectief bouwproces, community building (o.a. via een gemeenschapsoven), een contextbewuste artistieke residentiewerking, een eigenzinnige film- en muziekprogrammatie, een zeeptuin, collectieve acties en een wispelturig café gerund door vrijwilligers.

De Koer wordt gedragen vanuit een open gemeenschap; de werking ligt in handen van verschillende werkgroepen die zich engageren voor bepaalde delen van de werking. Zo bouwt de Koer aan een open plek waarbij zowel de werking als het programma op een participatieve manier tot stand komt. Door deze innovatieve manier van werken, geïnspireerd door ‘de commons’, neemt de Koer een boeiende en noodzakelijke plaats in het Gentse culturele veld, met uitstraling naar Vlaanderen.

Functieomschrijving

Op de Koer is de keuken is het kloppende hart van de werking. Bij de start van elk event schuiven artiesten, vrijwilligers en andere medewerkers samen aan een lange tafel voor een heerlijk warm vegetarisch avondmaal, bereid door de Koerkeuken. De keuken is vegetarisch en zo veel mogelijk lokaal.

Voor het najaar zijn we op zoek naar koks om de kookploeg te versterken op woensdag en donderdag. Je bepaalt zelf de menu, doet de nodige inkopen, en stuurt de kookploeg aan. Daarbij krijg je begeleiding van de meer ervaren koks.

Wil je meer weten? Kom naar het Forum op woensdagavond 5/10 om 19u voor een rondleiding, een warme maaltijd en ontdek meer over het najaarsprogramma.

Profiel

De Koerkeuken is een informele leerplek waar de interesse voor koken en liefde voor eten gedeeld wordt, maar er ruimte is om te leren van elkaar en eigen inbreng. Ieder draagt bij vanuit eigen kennen en kunnen.

De kookploeg zoekt versterking op woensdag en/of donderdagnamiddag en avond van mensen die al wat ervaring hebben met koken voor groepen en graag willen leren hoe je anderen aanstuurt in de keuken. Je krijgt ondersteuning in het maken van de menu, de planning en het budgetbeheer, en werkt samen met mensen die de keuken kennen. Dus je wordt zeker niet aan je lot overgelaten!

Aanbod

Je ontvangt een onkostenvergoeding van €35, kan mee genieten van de maaltijd die je bereidt samen met andere vrijwilligers en artiesten met daarbij een drankje uit de bar. Alle vrijwilligers kunnen daarbij steeds op de gastenlijst om gratis toegang te krijgen tot events.

Je komt terecht in gemeenschap, waar we samen aan de plek bouwen, letterlijk en figuurlijk. We starten elke event met een briefing en samen op te bouwen, en sluiten ook samen af met een debriefing en gezamenlijke opruim. Meer weten? Koervolk.be

Solliciteren

Interesse of nog vragen? Stuur een mailtje naar romy@dekoer.be met een kort motivatie en kom naar het Forum op 5/10.

Reageren voor: 05/10/2022
Solliciteren

Interesse of nog vragen? Stuur een mailtje naar romy@dekoer.be met een kort motivatie en kom naar het Forum op 5/10.

Reageren voor: 05/10/2022
Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Oost-Vlaanderen