Organisatie

Smart Media Agency

Functieomschrijving

Wat houdt de job in?

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het tot stand brengen van content marketing campagnes, zowel in print als online. Een print campagne beslaat doorgaans 20 pagina’s over één specifiek thema – zowel B2B als B2C – die gedistribueerd wordt bij grote mediapartners zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Le Vif/l'Express en La Dernière Heure.

Iedere content marketing campagne kent een gulden middenweg tussen een commerciële en redactionele invulling. Die balans bestaat uit het behalen van je sales goals en een printeditie vol relevante artikels en een primo lay-out. Jij bent als projectmanager verantwoordelijk om alles in goede banen te leiden, je zorgt ervoor dat alle deadlines behaald worden en het project tot een goed einde wordt gebracht. Dat doe je door samen te werken met het redactionele team, maar vooral door je commerciële partners te begeleiden doorheen het hele content proces en de vele mogelijkheden.

Je onderhandelt graag op topniveau met beslissingsnemers van grote nationale en internationale spelers. Tijdens deze gesprekken bespreek je ook de prijzen en plaatsing van advertenties en teksten. Samen ga je op zoek naar een manier om een authentiek en uniek verhaal te vertellen, en dat vertaal je vervolgens, door middel van een duidelijke briefing, naar onze freelancers. Zij zorgen dan voor de spreekwoordelijke kers op de taart, en je partner ontvangt de beste storytelling op maat. Zo krijg jij een unieke content marketing campagne waar content en sales hand in hand gaan.

Profiel

Smart Media Agency zoekt een Project Manager, gedreven in sales en met een hart voor content en marketing.

Wie ben jij?

… liefst helemaal jezelf! En nog liever iemand met een commercieel kantje en kennis van content.

Bij Smart Media Agency geven we jou als projectmanager volop de kans om je eigen weg te vinden in de wereld van de content marketing. Met continue begeleiding van je teammanager en aanmoediging van je collega’s, uiteraard!

Je voelt je er helemaal prima bij om je dagelijks toe te leggen op sales en het belang van relevante en authentieke content in de verf te zetten. Het uitgangspunt is steeds het publiceren van een klepper van een content marketing campagne die jij van begin tot einde uitwerkt, in samenwerking met het redactionele team en onze fantastische freelancers.

Je hebt een aanhoudende nieuwsgierigheid voor nagenoeg ieder thema, je gaat helemaal goed op in-depth gesprekken met potentiële partners – en nog beter op de sales die daaruit kunnen volgen – en je gelooft sterk in de kracht van goede content. Na de nodige research kun je je helemaal vastbijten in een thema, en je bent kritisch wanneer het moet. Je koppelt redactionele ideeën probleemloos aan de nodige sales én je voelt je goed in een team vol gedreven mensen die een fijne balans aanhouden tussen ‘professioneel’ en ‘een plezant zootje ongeregeld’.
Je zal je niet vervelen, that’s for sure!

Profiel

Jij kunt bij ons helemaal jezelf zijn, want:

· Je hebt een sterk commercieel inzicht

· Jij bent een geboren onderhandelaar, liefst op topniveau

· Je voelt je goed in de wereld van communicatie en advertising

· Je hebt een passie voor media en content in alle vormen

· Je bent gedreven, betrokken en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

· Je stelt kritische vragen wanneer het moet en je kunt bedenkingen helder communiceren

· Je begrijpt het belang van doelen stellen en deadlines halen

· Je werkt niet naast je team, maar met hen

· Je bent vrolijk en innemend en ziet elke dag als een kans om het allerbeste uit het leven te halen

Aanbod

Wat kun jij van ons verwachten?

· Contract van onbepaalde duur, 38u/week

· Internationale werkomgeving

· Groeimogelijkheden naar senior- en topmanagement

· Interne en externe opleidingsmogelijkheden

· Maaltijdcheques, ecocheques, een vast loon + commissie

· Werken in centrum Antwerpen

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen