Organisatie

KU Leuven - Dienst Wetenschappelijke Collecties en Erfgoed

KU Leuven Dienst Wetenschappelijke Collecties en Erfgoed (WCE) is op zoek naar een jobstudent videograaf/monteur voor het maken van een videoreeks van interviews met voormalig KU Leuven erfgoedbeheerders.

KU Leuven is erfgoedbeheerder van waardevolle collecties academisch erfgoed. De universiteit beheert verschillende types erfgoed. Het gaat onder meer om wetenschappelijke verzamelingen, natuurhistorische collecties, objecten uit de humane wetenschappen en toestellen uit de geneeskunde en farmacie. De collecties werden oorspronkelijk voor onderzoek of als studie- en referentiemateriaal gebruikt en zijn een belangrijke bron voor de universiteitsgeschiedenis.

Wij zoeken een videograaf/monteur die korte filmpjes kan opnemen én die instaat voor de nabewerking zodat een afgewerkte film van ca. 10 min. kan worden opgeleverd. Je bent een student in de audiovisuele sector of journalistiek en/of je hebt ervaring met het maken van video’s en de nabewerking.

Functieomschrijving

• Je staat mee in voor de voorbereiding en organisatie (pre-productie) van de video om de opnames/uitwerking probleemloos te laten verlopen;

• Je filmt interviews en de wetenschappelijke collecties op locatie (centrum Leuven en Heverlee). De interviews worden afgenomen door de interviewer. KU Leuven voorziet het nodige materiaal;

• Je staat in voor de nabewerking: je brengt alles – het interview en de beelden van de collectie – samen tot één geheel van ca. 10 min.

Profiel

We zijn op zoek naar iemand:

• Die vlot kan omgaan met licht, camera en klank apparatuur (dit kan o.m. gaan over het aanmaken van animaties, ondertiteling, titelschermen, credits,..);

• Die zelf beelden kan maken en monteren;

• Met kennis van cameratechnieken, montage en belichting;

• Die beschikt over uitstekende communicatievaardigheden en graag meedenkt naar mogelijke oplossingen;

• Met een praktische ingesteldheid, nauwgezet en met oog voor detail;

• Die zijn handen uit de mouwen wilt steken;

• Met verantwoordelijkheidszin.

Aanbod

De opdracht loopt in het voorjaar van 2024.

Het inplannen van de werkdagen is flexibel en kan in onderling overleg. De inschatting is om per maand ca. 1 video af te werken (ca. 6 werkdagen per maand).

Verkennende gesprekken gaan door in de week van 26 februari 2024.

Solliciteren

Heb je interesse? Stuur je CV en beknopte motivatie door naar Nathalie Poot (nathalie.poot@kuleuven.be) met – indien mogelijk – enkele voorbeelden van video’s die je zelf reeds hebt gemaakt (of een link naar een website).

Reageren voor: 23/02/2024
Solliciteren

Heb je interesse? Stuur je CV en beknopte motivatie door naar Nathalie Poot (nathalie.poot@kuleuven.be) met – indien mogelijk – enkele voorbeelden van video’s die je zelf reeds hebt gemaakt (of een link naar een website).

Reageren voor: 23/02/2024
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant