Organisatie

Activak vzw

Activak vzw is een landelijk erkende jeugdorganisatie. Activak vzw organiseert in de eerste plaats binnenlandse en buitenlandse jeugdvakanties voor jongeren van 3 tot 18 jaar. Voor al deze activiteiten leidt Activak vzw haar vrijwilligers op tot animator, hoofdanimator of instructeur.

De missie van Activak vzw is een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden aan jongeren en kinderen; een doorgedreven themawerking uit te bouwen; een ontmoetingsplaats te bieden; kinderen en jongeren te stimuleren en bij te staan in het opnemen van verantwoordelijkheid en hen te betrekken via inspraak. Kortom: onvergetelijke momenten te bezorgen aan iedereen!

Functieomschrijving

- Je ondersteunt de verantwoordelijke voor de ondersteuning van vrijwilligers. Je zoekt en ondersteunt de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers. Je contacteert hen telefonisch, en geeft hen nadien uitleg over onze werking. Je maakt de planning op en wijst zo de vrijwilligers toe aan kampen. Je verspreidt informatie en zorgt zo dat alle vrijwilligers op de hoogte zijn van hun taken.

- Je ondersteunt de verantwoordelijke voor de ondersteuning van de kookploegen. Je zoekt nieuwe kookploegen, en informeert hen over de inhoud van hun taken.

- Je staat in voor de ondersteuning van het materiaal op kamp. Je stelt materiaalkoffers samen op basis van een lijst. Je houdt het materiaalmagazijn netjes en ordelijk. Op zaterdagen rijdt je rond met materiaal naar de verschillende locaties.

- Je gaat, in uitzonderlijke gevallen, mee op kamp of speelplein, wanneer er te weinig vrijwilligers gevonden worden.

Profiel

Je studeert voor bachelor, bij voorkeur in een pedagogische of sociale richting, en wil graag al een keer praktijkervaring opdoen.

  • Je bent een creatief en sociaal persoon
  • Je weet wat jeugdwerk is, of hebt daar zelf ervaring in. Een attest animator, hoofdanimator of instructeur is een pluspunt.
  • Je kan zowel zelfstandig als in een team werken

Aanbod

  • Een correcte verloning
  • Werken in een leuk, jong en dynamisch team dat bezig is met heel positieve ervaringen
  • Je werkt één of twee maanden in juli of augustus, maar je kan ook een aantal weken na elkaar werken.
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen