Organisatie

GC Op-Weule

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest liggen 22 gemeenschapscentra die samen N22 Brusselse gemeenschapscentra vormen. De gemeenschapscentra hebben een uitgebreid artistiek, sociaal, cultureel en educatief aanbod. Van heel lokale activiteiten (zoals een wekelijkse danscursus, een quiz van een lokale ouderenvereniging en een theatervoorstelling voor kinderen) tot projecten en samenwerkingen met een brede impact en uitstraling. Neem zeker een kijkje op www.n22.brussels, de koepelsite van de centra.

Jij komt terecht bij GC Op-Weule, het gemeenschapscentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe. Op-Weule zet zich hard in om ontmoetings- en ontplooiingskansen te bieden voor de lokale gemeenschap. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar kinderen en jongeren. Om een zicht te krijgen op de uitgebreide werking, check www.opweule.be.

Functieomschrijving

ls jeugdwerker ben je mee verantwoordelijk voor de verdere uitbreiding en professionalisering van de kinder- en jeugdwerking in het GC en het verbreden van het netwerk rond deze werking.

Je staat mee in voor het plannen, organiseren, opvolgen en evalueren van de kinder- en jeugdwerkingen. Je stuurt animatoren aan. Je beheert mee de financiële aspecten van deze werkingen. De focus van deze werking ligt momenteel op de leeftijd 2,5 tot 12 jaar.

  • Je brengt de noden op het vlak van kinder- en jeugdwerking in de gemeente en regio in kaart
  • Je volgt de speelweken en vakantie-activiteiten op
  • Je bouwt de naschoolse werking voor kinderen en de familiewerking uit. Deze activiteiten vinden plaats ’s avonds, op woensdagnamiddag en in de weekends
  • Je volgt de scholenwerking mee op, in samenwerking met de collega’s
  • Je bedenkt nieuwe concepten, projecten en activiteiten en werkt deze uit, in samenwerking met de collega’s

Je bouwt een netwerk uit met partnerorganisaties en bouwt contacten uit die relevant zijn voor het centrum en de eigen werking:

  • Je legt gemakkelijk contacten met buurtbewoners, gebruikers, partners,… met het oog op de uitbouw van de werking
  • Je werkt samen met o.a. de bibliotheek, het jeugdhuis, de brede schoolcoördinator, de scholen in de regio, de cultuurbeleidscoördinator, etc.

Je neemt deel aan het teamoverleg en aan werk- en stuurgroepen m.b.t. jeugdwerk, aan overlegvormen binnen de VGC en tussen de gemeentelijke (lokaal cultuurbeleid) en hoofdstedelijke actoren. Je rapporteert regelmatig over de inhoudelijke werking aan het bestuur.

Je focus ligt op de jeugdwerking, maar regelmatig help je ook in de brede werking van het gemeenschapscentrum:

  • Je ondersteunt bij andere activiteiten van het centrum;
  • Je bent bereid regelmatig avond- en weekendwerk te verrichten;
  • Je werkt mee aan de uitvoering van het lokaal beleidsplan 2020-2025 en ontwikkelt een visie voor de jeugdwerking binnen deze context.

Je rapporteert aan de centrumverantwoordelijke en overlegt systematisch met de cultuurbeleidscoördinator in de gemeente.

Profiel

Je bent sociaal, dynamisch en flexibel en neemt vlot initiatief. Je bent betrokken, eerlijk en integer.

Je werkt graag met kinderen en jongeren, je kent de methodes en technieken van het jeugdwerk, je kan workshops en kampen begeleiden. Je kan goed netwerken, creatief handelen, flexibel reageren, en omgaan met diversiteit. Je kent de (Brusselse) socio-culturele sector of bent bereid deze te leren kennen. Je kan een groepje jonge animatoren aansturen en motiveren!

Je spreekt en schrijft vlot Nederlands, je kan een woordje Frans en Engels spreken. Je kan efficiënt omgaan met informatie (problemen analyseren & oordelen vormen). Je werkt probleemoplossend, resultaat- en & klantgericht. Je kan goed plannen en organiseren, en taken en processen opvolgen.

Je bent niet bang van avond- en weekendwerk. En je hebt zin om een echte ambassadeur van Op-Weule te worden!

Aanbod

Een contractuele functie op niveau B bij de vzw Op-Weule (4/5de of voltijdse tewerkstelling).

Een boeiende job bij een kleine en dynamisch vzw die zich elke dag inzet voor samenleven in Brussel en die aandacht heeft voor een goede work-life balance van haar medewerkers. Een competitief loonpakket, in lijn met het loonpakket van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor een gelijkaardige functie (VGC).

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest