Profiel

Je bent gepassioneerd door hoe jongeren samenkomen in de vrije tijd, zich organiseren en engageren.
• Je gelooft in de kracht van jeugdhuiswerk. Ervaring als (bestuurs)vrijwilliger in een jeugdhuis is een plus.
• Je hebt voeling met de diversiteit die eigen is aan het jeugdhuiswerk in een steeds meer verstedelijkt Vlaanderen.
• Je voelt je thuis in de stad, bent heel sociaal vaardig en legt gemakkelijk contact met jongeren
• Je wil de kans grijpen (verder) te groeien tot een uitstekend vormings- en begeleidingswerker van jongeren en hun organisaties.
• Je werkt heel gestructureerd en planmatig
• Je werkt graag in de vrije tijd van jongeren. We vragen een grote mate van flexibiliteit (en bieden dit ook als werkgever).
• Je hebt een rijbewijs

Organisatie

Formaat vzw

Aanbod

Een uitdagende job in een groeiende organisatie en bloeiende sector
• Een contract van onbepaalde duur, voltijdse tewerkstelling
• Een bruto aanvangswedde van 2 224,34 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema B1c, niveau bachelor). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen
• Maaltijdcheques ter waarde van 5 euro
• Extra voordelen: 13e maand, fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegale verlofdagen
• Kansen tot verdere opleiding en specialisatie
• Een snelle indiensttreding

Functieomschrijving

Formaat is de federatie van meer dan 400 jeugdhuizen in Vlaanderen. Formaat ondersteunt de medewerkers van jeugdhuizen met vorming en opleiding, belangenverdediging, informatie en vernieuwende projecten omtrent ondernemerschap en cultuur. In de stad Antwerpen bieden we in drie innovatieve jeugdhuizen een integraal aanbod aan voor kinderen en jongeren waarin, vanuit vrije tijd, gewerkt wordt aan betere kansen op vlak van onderwijs, tewerkstelling en cultuur.
Formaat is een vooruitstrevende jeugdwerkorganisatie die de ontwikkelingskansen van zijn medewerkers vooropstelt. Bij Formaat werven we aan op basis van competenties en relevante ervaring. Formaat wil graag diversiteit in het personeel. Daarom moedigen we jonge mensen, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging, aan om te solliciteren. Bij Formaat werk je in een jong en enthousiast team van 50 medewerkers. 150 vrijwilligers bouwen mee aan beleid, projecten en/of zijn actief als trainer.

FUNCTIE
In deze functie heb je intensief contact met de vrijwilligers uit jeugdhuizen in verstedelijkt gebied (focus op diversiteit). Je bouwt in de centrumsteden het Formaatnetwerk uit (lokale jeugddiensten, leden-jeugdhuizen, andere jeugdorganisaties, buurtregisseurs, …) en brengt in kaart welke jongeren plannen hebben om een jeugdhuis op te starten. Je ondersteunt deze jongeren in de opstart van hun jeugdhuis. Op die manier speel je een belangrijke rol in de verbreding van het jeugdhuiswerk. Je bent dus veel op de baan om het verhaal van Formaat en de jeugdhuissector uit te dragen. Ook werk je mee aan een vormingsaanbod van Formaat waar iedereen zich thuis voelt. Zo organiseer je jaarlijks, samen met jeugdhuisvrijwilligers en collega’s, een groot, meerdaags vormingsweekend. Ook motiveer je bestuurders in jeugdhuizen om deel te nemen aan workshops over thema’s die voor hen relevant zijn (zakelijk beheer, programmatie, communicatie en voorzitterschap).
Je zal veel tijd doorbrengen in jeugdhuizen op momenten waarop de jongeren aanwezig zijn. Dit vraagt dus aanzienlijk wat avond- en weekendwerk (gemiddeld 3 avonden per week). We vragen daarom flexibiliteit in werkuren.

TAKEN
• je ondersteunt jongeren die een jeugdhuis willen opstarten in de Vlaamse centrumsteden. Je hebt hiervoor specifieke aandacht voor jongeren die de bestaande jeugdhuizen in deze steden nog niet bereiken.
• Je bouwt aan een sterke relatie tussen jonge, geëngageerde vrijwilligers in onze leden-jeugdhuizen en Formaat door:
o op pad te gaan in je regio en gesprekken te voeren met jeugdhuisvrijwilligers
o vrijwilligers in jeugdhuizen persoonlijk te motiveren om deel te nemen aan ons aanbod
• Je ondersteunt vrijwilligers om hun engagement in het jeugdhuis optimaal te kunnen uitvoeren door:
o vrijwilligers in jeugdhuizen ter plaatse te coachen en te begeleiden in de opstart of verdere uitbouw van de jeugdhuiswerking
o vormingsinitiatieven te organiseren voor deze vrijwilligers (zowel grootschalige, meerdaagse initiatieven als regionale avonden gericht op bestuurders van jeugdhuizen uit een bepaalde regio)
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen