Organisatie

Jeugdhuis 't Paenhuys

Jeugdhuis ‘t Paenhuys vzw in Hoegaarden is sinds lang een ontmoetingsplaats voor en door jongeren, waar zowel langlopende als nieuwe initiatieven elkaar aanvullen. Ons aanbod omvat o.m. ontspanning, muziek, beeld, beweging en samen eten.

Onder de noemer GALM zet jeugdhuis ’t Paenhuys muzikale en beeldende kriebels bij jong èn oud in beweging. GALM staat voor een niet-schoolse aanpak waarbij de cursist centraal staat. Ieder cursusmoment is maatwerk, met oog voor het individuele niveau, de noden en de interesses van de cursist. Onze muziekcursussen bestaan uit instrumentlessen waarvoor zowel notenkennis als kennis van muziektheorie geen vereisten zijn. Er zijn geen verplichte leerprogramma’s, toetsen, of examens. Wel sluiten we ieder cursusjaar af in schoonheid met een avondje GALM-optredens.

Functieomschrijving

Heb je zelf ruime ervaring op je instrument? Kan jij je als leraar afstemmen op verschillende leeftijden, en weet je als geen ander in te spelen op de interesses en wensen van de cursisten? Beschik je daarnaast ook over het talent om cursisten te enthousiasmeren voor optredens voor publiek? Dan ben jij onze geknipte gitaarleraar.

Je geeft groepsles aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ieder lesmoment duurt 60 minuten. In overleg met de cursisten kan je de lessen vrij invullen.

Een jaarcursus gitaar telt 20 lessen en loopt van begin oktober t.e.m. eind april, m.u.v. schoolvakanties en feestdagen. Begin mei sluiten we het cursusjaar af in schoonheid met een avondje GALM-optredens.

We zoeken lesgevers voor verscheidene lesmomenten. Aarzel niet om ons te contacteren, zodat we samen een voor jou passend lessenpakket kunnen bespreken.

Profiel

Lesgeven is voor jou maatwerk. Jij kan je lesinhouden probleemloos afstemmen op cursisten van alle leeftijden en niveaus. Een pedagogische opleiding is een pluspunt, geen vereiste. Voor ons is het belangrijker dat je over een professionele attitude, voldoende kennis en motivatie beschikt om op een aanstekelijke en toegankelijke manier gitaarles te geven.

  • Je woont bij voorkeur in de buurt van Hoegaarden,
  • Je hebt al een job en je ziet een extra uitdaging wel zitten,
  • Of je bent een student die op zoek is naar een zinvolle bijverdienste,

Of je bent zelfstandige.

Aanbod

Jeugdhuis ’t Paenhuys heeft niet voor niets als lijfspreuk Mijn familie, mijn thuis, mijn Paenhuys. Verwacht je dus aan een gezellige familiale omgeving met een ongedwongen, en zeer eigen karakter, waar er ruimte is voor flexibiliteit.

Naargelang jouw statuut bieden we een belastingvrije vergoeding (vrijwilligersstatuut), een voordelige verloning verenigingswerk in de socio-culturele sector, of je kan ook freelance aan de slag als zelfstandige.
Uurloon: €20. Vervoersonkosten worden niet vergoed.

Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Vlaams-Brabant