Organisatie

KASK & Conservatorium (HOGENT - Howest)

KASK & Conservatorium is de school of arts van HOGENT en Howest.

Functieomschrijving

KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest, is op zoek naar een gastdocent voor de afstudeerfocus Meubel en Design binnen de professionele bacheloropleiding Interieurvormgeving. In Meubel & Design leren studenten via specifieke onderzoeks-en ontwerpmethodes meubel- en designobjecten te ontwerpen. Studenten worden uitgedaagd om hun creativiteit, persoonlijkheid en eigen visie te ontwikkelen en te ontplooien.

Als gastdocent voor het opleidingsonderdeel praktijkfocus Meubel en Design begeleid je studenten van de tweede bachelor interieurvormgeving in hun ontwerp. Deze lessen (16u/week – zijnde 4 halve dagen-) gaan wekelijks door op dinsdag en donderdag van 8:30 tot 17:30

Takenpakket

- Je begeleidt studenten met uiteenlopende profielen in het volledige ontwerpproces, de ontwikkeling van een model op ware grootte en de presentatie ervan.
- Je begeleidt studenten in hands-on ontwerponderzoek en experiment vanuit de praktijk.
- Je leert studenten reflecteren over hun eigen ontwerp vanuit een breed cultureel en maatschappelijk perspectief en op een heldere en persoonlijke manier te presenteren.
- je assisteert buiten de lesuren on-site bij opdrachtgebonden taken, zoals de voorbereiding van toonmomenten, presentaties, jury’s, opendeurdagen,…
- je bouwt een positieve werkrelatie uit met je collega’s en je leidinggevende.
- je ondersteunt de visies van de vakgroepen Design & Vormgeving en Architectonisch Ontwerp en bouwt mee aan de expertise ‘design’ binnen die vakgroepen.

Profiel

- Je beschikt over uitgebreide praktische kennis van, en ervaring in alle fases van het tot stand komen, ontwikkelen en presenteren van meubels en functionele objecten.

- Je hebt kennis van materialen, constructie, prototyping, diverse maaktechnieken en ergonomie.

- Je hebt kennis van softwarepakketten die relevant zijn voor het vakgebied ontwerpen.

- Je hebt kennis van conceptvorming bij meubel- en designobjecten vanuit je praktijkervaring.

- Je beschikt over een ruim netwerk in de designsector en hebt goede contacten met maakplaatsen.

- Je bent op de hoogte van recente evoluties en ontwikkelingen binnen meubelontwerp.

- Je weet studenten te enthousiasmeren en coachen, daarbij geldt ervaring in het hoger onderwijs en kennis van actuele didactische werkvormen als een pluspunt.

- Je werkt graag in team en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

- Je hebt goede organisatievaardigheden en ervaring in het organiseren van samenwerkingen met externe partners.

- Je hebt affiniteit met de visie van KASK & Conservatorium en het pedagogisch project van de school.

Aanbod

De aanwerving betreft 40% van een voltijdse betrekking binnen de vakgroep Design en Vormgeving van de School of Arts HOGENT- Howest. De aanwerving gebeurt als gastprofessor in een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur, met ingang ten vroegste vanaf 01-02-2024 tot en met 31-07-2024, en mogelijke verlenging.

De verloning gebeurt volgens barema 316 (praktijklector). Voor meer details over dit barema m.b.t. anciënniteit: https://data-onderwijs.vlaanderen.be/salaris/schalen/

Het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt terugbetaald. Als je met de fiets komt, krijg je hiervoor een vergoeding. Daarnaast bieden we je een internetvergoeding van €20 per maand, een aantrekkelijk vrijetijdsaanbod en een personeelskaart met extra voordelen.

VRAGEN

Met vragen over de betrekking kan je via mail terecht bij Bram Jespers, vakgroepvoorzitter Design & Vormgeving (bram.jespers@hogent.be).

Voor personeelsgerelateerde vragen kan je via mail terecht bij Rilke Broekaert, coördinator personeelsaangelegenheden KASK & Conservatorium (rilke.broekaert@hogent.be).

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen