Voltijds Vast


Organisatie
ARAT-architecten bvba
ARAT architecten is een architectuur bureau in Herentals met een lange geschiedenis en een jong team dat werkt rond restauraties, renovaties én nieuwbouwprojecten in heel Vlaanderen. Doorheen de jaren heeft het bureau een veelheid aan verschillende erfgoedprojecten en -studies uitgevoerd (zie: http://www.arat.be/referentielijst voor de volledige lijsten van referenties). Naast CHE studies nemen beheersplannen een groeiend deel van het studiewerk van het bureau in. Het team heeft momenteel 15 medewerkers, bestaande uit architecten, ingenieurs, interieurarchitecten, historici en een bouwkundig tekenaar. (Zie http://www.arat.be/team).
Om het groeiend aantal studieopdrachten beter te kunnen verwerken is ARAT architecten op zoek naar een voltijds interne bouwhistoricus(a) voor onbepaalde duur.
Functie
Je taken zijn:
- Het opmaken van bouwhistorische studies aan de hand van archiefmateriaal, historische kaarten, kadaster, literatuur en analyse van het gebouw zelf.
- Het maken van fotografische inventarissen van gebouwen, roerend en onroerende.
- Het beschrijven van gebouwen met de juiste terminologie.
- Het opmaken van een historische nota voor bouwaanvragen. Dit kan op basis van de eigen of reeds bestaande studies ter voorbereiding van een restauratie.
- Het meewerken aan het schrijven van CHE-studies en beheersplannen.
- Samenwerken met projectarchitecten bij het kiezen van restauratieopties.
- Occasioneel opmetingswerk met de rest van het team.
Profiel
Diploma:
Je bent in het bezit van een master geschiedenis, kunstwetenschappen, archeologie of gelijkaardig door ervaring en hebt bij voorkeur een bijkomende master monumentenzorg. Bijkomende werkervaring is een pluspunt maar geen vereiste.

Persoonsgebonden competenties:
- Het studiewerk vereist een combinatie van zelfstandig werk en het vlot samenwerken met collega’s.
- Je combineert kwaliteit met een efficiënte tijdsbestending per project.
- Je kent de basis van de monumentenwetgeving en kan deze gebruiken waar nodig.
- Je kan werken met de courante informaticaprogramma’s Indesign, Word, Excel en outlook. Enige kennis van de adobe programma’s en Autocad zijn een pluspunt maar geen vereiste.
Aanbod
- Een voltijdse tewerkstelling, onbepaalde duur, in het hart van Herentals, op 5 minuten van het treinstation.
- Je werkt als zelfstandige binnen het bureau.
- Je komt terecht in een jong en dynamisch team in een open sfeer. Je kan met je vragen terecht bij collega’s, er wordt tijd gemaakt voor een goede begeleiding waar nodig.
- Het salaris is te bespreken.
- Een verzekering voor arbeidsongevallen.
- Een professionele omkadering met een moderne inrichting, de nodige software en literatuur.
- Een uitdagende job in het midden van de restauratiepraktijk.
Solliciteren
Contactpersoon: Bart Callaerts
Reageren voor: 10/12/2018

Stuur jouw CV en beknopte motivatiebrief per email naar: ARATarchitecten Fraikinstraat 71 2200 Herentals T 014 24 86 90 info@arat.be www.arat.be