Profiel

Wat verwachten we van jou?


Profiel


 • Je bent gepassioneerd door hoe jongeren samenkomen in de vrije tijd, zich organiseren en engageren.
 • Je hebt voeling met de diversiteit die eigen is aan het Open Jeugdwerk in een steeds meer verstedelijkt Vlaanderen.
 • Je bent sociaal vaardig en legt gemakkelijk contact met jongeren.
 • Je wil de kans grijpen (verder) te groeien tot een professionele vormingswerker en (proces)begeleider van jongeren en hun organisaties.
 • Je werkt graag in de vrije tijd van jongeren. We vragen een mate van flexibiliteit (en bieden dit ook als werkgever). Avond- en weekendwerk schrikt je niet af.
 • Je beschikt over een rijbewijs? Geen vereiste, maar wel een plus.
 • Je bent een teamspeler. Je vindt het fijn om samen met collega’s een project uit te werken.
 • Je kan goed zelfstandig werken.

Schoolverlaters en pas afgestudeerden welkom.


Verantwoordelijkheden


 • Je motiveert vrijwilligers in Open Jeugdwerk initiatieven om deel te nemen aan ons aanbod.
 • Je ondersteunt jongeren die een jeugdwerkinitiatief willen opstarten. Je hebt hiervoor specifieke aandacht voor jongeren die de bestaande jeugdwerkinitiatieven nog niet bereiken.
 • Je ondersteunt het team bij verschillende administratieve rollen.
 • Je helpt mee vormingsinitiatieven te organiseren en te realiseren voor deze vrijwilligers (zowel grootschalige, meerdaagse initiatieven als regionale avonden gericht op bestuurders van jeugdwerkinitiatieven uit een bepaalde regio).
 • Je bouwt aan een sterke relatie met jonge, geëngageerde vrijwilligers uit onze leden Open Jeugdwerkinitiatieven. Je gaat op pad om gesprekken te voeren met jeugdwerkvrijwilligers.

Organisatie

Formaat vzw

Wat mag je van Formaat verwachten?

Formaat is een vooruitstrevende jeugdwerkorganisatie met een zestigtal personeelsleden die de ontwikkelingskansen van zijn medewerkers vooropstelt. Bij Formaat werven we aan op basis van competenties en relevante ervaring. Formaat wil graag diversiteit in het personeel. Daarom moedigen we iedereen, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging, aan om te solliciteren.

Formaat is écht teamwerk. Als gangmaker voor de ontwikkeling van het Open Jeugdwerk wil Formaat inspireren en stimuleren. We wachten niet tot jongeren hun initiatieven aanpassen aan bestaande vakjes, maar stemmen de vakjes af op wat zij doen en creëren zo groeiruimte. We supporteren niet enkel aan de zijlijn, maar stappen mee het veld op wanneer we daar een meerwaarde kunnen betekenen. Het resultaat is dat ook onze eigen organisatie voortdurend in beweging is. Formaat is nooit af, maar wendbaar en open voor verandering. Centraal in onze organisatie staan autonome teams en de medewerkers die erin actief zijn. Ze werken er samen aan hun doelstellingen en vinden er ondersteuning en leerkansen. Formaat organiseert zich als een platform dat optimale ondersteuning en beslissingskaders biedt aan teams, medewerkers en iedereen die er zich wil aan vastklikken. We organiseren het samenspel vanuit een gezamenlijke visie, goed georganiseerde kennisdeling en transparante, zakelijke procedures.

Centrale waarden geven richting aan onze organisatie en onze mensen. We zijn inspirerend, constructief en betrouwbaar. Hoe meer diversiteit – op alle vlakken – hoe liever we het hebben. En plezier is een noodzakelijke voorwaarde voor alles wat we doen.

Aanbod

Wat hebben we voor jou? Een job van FORMAAT!


Je krijgt eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie.


Je krijgt kansen tot opleiding die starten bij je inwerkplan en verder vorm krijgen aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).


We bieden jou een voltijds contract van bepaalde duur (t/m december 2021). Een voltijdse werkweek bedraagt 38 uren.


 • Een bruto aanvangswedde van 2314,19 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema B1c). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.
 • Maaltijdcheques ter waarde van 6,50 euro.
 • Extra voordelen: fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegale verlofdagen, sectorale eindejaarspremie.

Je standplaats is Gent of Antwerpen. We bieden de mogelijkheid om deels van thuis uit te werken.

Functieomschrijving

Team & opdracht


Je komt terecht in team Vrijwillige Initiatieven. Dit team ondersteunt, informeert en vormt jongeren van bestaande en nieuwe vrijwillige initiatieven in Vlaanderen, met oog voor diversiteit, zowel in omvang, doelgroep als activiteitenaanbod. Als eerste aanspreekpunt voor jongeren helpen we hen bij het opstarten of verder uitbouwen van hun Open Jeugdwerkinitiatieven. Ze kunnen bij ons terecht met al hun vragen omtrent Open Jeugdwerk*. Jij gaat samen met het team op zoek naar de geschikte ondersteuningsvorm voor deze enthousiastelingen zodat ze goed gewapend verder kunnen bouwen aan de werking van hun jeugdwerkinitiatief. In deze functie zal je vooral ondersteunend werken op het team en dus verschillende rollen leren opnemen.


*Open Jeugdwerk (jeugdhuizen, pleinwerk, jeugdcentra, zelforganisaties, jeugdclubs, vindplaatsgericht werk, outreachend werk, …) is een vertaling van de verbreding die Formaat al geruime tijd in de sector vaststelt. Het merendeel van het Open Jeugdwerk noemt zich jeugdhuis, maar daarnaast zien we al geruime tijd heel wat initiatieven die dezelfde bouwstenen en methodiek vooropstellen. Open Jeugdwerk is er voor jongeren die zelf organiseren en ondernemen.

Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 22/08/2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Tom van Slooten. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk “startende openjeugdwerkondersteuner”.

Het eerste sollicitatiegesprek is gepland op donderdag 26/08/2021. De tweede ronde gaat door op vrijdag 27/08/2021.

Meer informatie: Tom van Slooten, Tom.Vanslooten@formaat.be, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 22/08/2021
Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 22/08/2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Tom van Slooten. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk “startende openjeugdwerkondersteuner”.

Het eerste sollicitatiegesprek is gepland op donderdag 26/08/2021. De tweede ronde gaat door op vrijdag 27/08/2021.

Meer informatie: Tom van Slooten, Tom.Vanslooten@formaat.be, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 22/08/2021
Categorie
Onthaal en administratie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Andere