Organisatie

Formaat vzw

Wat doet Formaat?

Formaat ondersteunt open jeugdwerkinitiatieven over heel Vlaanderen. We doen dit met een 60-tal personeelsleden vanuit 4 steden verspreid in Vlaanderen en Brussel.

Open jeugdwerk zijn initiatieven opgestart door jongeren, voor jongeren. Iedereen is welkom. Iedereen wordt gestimuleerd en ondersteund om initiatief te nemen. Open jeugdwerk is dus het resultaat van jong, lokaal ondernemerschap.

Wat mag je van Formaat verwachten?

Formaat staat voor écht teamwerk en stelt werkplezier centraal. We werken vanuit talenten en geven zo veel mogelijk eigenaarschap aan onze medewerkers.

Bij Formaat hebben medewerkers geen vaste functies, de taakverdeling is voortdurend in beweging. We gaan op zoek naar de best mogelijke rolverdeling op basis van ieders talenten. Formaat stimuleert zijn medewerkers dan ook om te groeien en leerkansen te grijpen.

Functieomschrijving

Team & opdracht

Team vrijwillige initiatieven werkt aan een eigentijds en inclusief open jeugdwerklandschap waarin een brede en diverse groep jongeren initiatief kan nemen en hiervoor de nodige ondersteuning, advies en tools aangeboden krijgt. Het team doet dit door een sterke relatie uit te bouwen met bestaande en nieuwe vrijwilligers in open jeugdwerkinitiatieven waardoor ze de vinger aan de pols houden van het vrijwillige open jeugdwerklandschap dat steeds in beweging is.

Als open jeugdwerkondersteuner met een focus op de regio Limburg ondersteun je open jeugdwerkinitiatieven die heel divers zijn. Diversiteit, zowel in omvang, doelgroep als activiteitenaanbod. Je bent verantwoordelijk voor de ondersteuning van en het vormingsaanbod voor vrijwillige jeugdhuizen en andere initiatieven. Als eerste aanspreekpunt voor bestuurders en andere vrijwilligers help je hen bij het opstarten of verder uitbouwen van hun organisaties. Ze kunnen bij jou terecht met al hun vragen omtrent open jeugdwerk. Jij gaat op zoek naar de geschikte ondersteuningsvorm voor deze enthousiastelingen zodat ze goed gewapend verder kunnen bouwen aan de werking van hun jeugdwerkinitiatief. Vanuit die opgebouwde ervaring en kennis ontwikkel je strategieën en bouw je netwerken uit om open jeugdwerkinitiatieven sterker op de kaart te zetten.

Verantwoordelijkheden

 • Je werkt aan een sterke relatie met vrijwilligers bij onze leden door:
  • op pad te gaan in je regio en gesprekken te voeren met open jeugdwerkinitiatieven;
  • vrijwilligers in open jeugdwerkinitiatieven persoonlijk te motiveren om deel te nemen aan ons aanbod.
 • Je ondersteunt vrijwilligers om hun engagement in hun organisatie optimaal te kunnen uitvoeren door:
  • hen ter plaatse te coachen en te begeleiden in de opstart of verdere uitbouw van hun werking;
  • (mee) vormingsinitiatieven en netwerkmomenten te organiseren voor deze vrijwilligers (zowel grootschalige, meerdaagse initiatieven als regionale avonden gericht op bestuurders uit een bepaalde regio);
  • advies te verlenen via allerlei kanalen (helpdesk, mail, social media).
 • Je verdiept je in thema’s die open jeugdwerkinitiatieven aanbelangen, zoals vrijwilligersbeleid en jeugdinfrastructuur. Je verspreidt die expertise op een laagdrempelige manier binnen de organisatie en naar de doelgroep toe.
 • Je versterkt het team door ook andere rollen en taken op te nemen waarbij we streven naar een zo goed mogelijke match tussen jouw talenten en de noden van de doelgroep en het team.

Profiel

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent gepassioneerd door hoe jongeren samenkomen in de vrije tijd, zich organiseren en engageren. Je gelooft in de kracht van open jeugdwerk. Ervaring als (bestuurs)vrijwilliger in een jeugdwerkinitiatief is een plus.
 • Je hebt voeling met de diversiteit die eigen is aan het open jeugdwerk in een steeds meer verstedelijkt Vlaanderen.
 • Je bent sociaal vaardig en legt gemakkelijk contact met jongeren.
 • Je bent een sterke communicator. Je slaagt er in om informatie op een laagdrempelige manier over te brengen aan de doelgroep. Affiniteit met social media is een plus.
 • Je wil de kans grijpen (verder) te groeien tot een professionele vormings- en begeleidingswerker van jongeren en hun organisaties.
 • Je bent een teamspeler. Je vindt het fijn om samen met collega’s een project uit te werken.
 • Je kan zelfstandig werken. En werkt gestructureerd en planmatig.
 • Je werkt graag in de vrije tijd van jongeren. We vragen een grote mate van flexibiliteit (en bieden dit ook als werkgever). Avond- en weekendwerk schrikt je niet af.
 • Je beschikt over een rijbewijs.

Aanbod

Wat hebben we voor jou? Een job van FORMAAT!

Je krijgt eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie.

Je krijgt kansen tot opleiding die starten bij je inwerkplan en verder vorm krijgen aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

We bieden jou een voltijds contract van onbepaalde duur. Een voltijdse werkweek bedraagt 38 uren.

Een bruto aanvangswedde bij een voltijdse tewerkstelling van 2.482.80 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema B1c). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.

Maaltijdcheques ter waarde van 6,50 euro.

Extra voordelen: fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegale verlofdagen, eindejaarspremie.

Je standplaats is Antwerpen. We bieden de mogelijkheid om deels van thuis uit te werken.

Thuiswerkvergoeding van €3,5/dag.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 07/09/2022 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Marlies Van Maele. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk “open jeugdwerkondersteuner”.

Het sollicitatiegesprek is gepland op maandag 12/09/2022 in de namiddag. Meer informatie: Marlies Van Maele, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 07/09/2022
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 07/09/2022 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Marlies Van Maele. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk “open jeugdwerkondersteuner”.

Het sollicitatiegesprek is gepland op maandag 12/09/2022 in de namiddag. Meer informatie: Marlies Van Maele, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 07/09/2022
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Limburg