Organisatie

Formaat vzw

Wat mag je van Formaat verwachten?

Formaat is een vooruitstrevende jeugdwerkorganisatie met een zestigtal personeelsleden die de ontwikkelingskansen van zijn medewerkers vooropstelt. Bij Formaat werven we aan op basis van competenties en relevante ervaring. Formaat wil graag diversiteit in het personeel. Daarom moedigen we iedereen, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging, aan om te solliciteren.

Formaat is écht teamwerk. Als gangmaker voor de ontwikkeling van het Open Jeugdwerk wil Formaat inspireren en stimuleren. We wachten niet tot jongeren hun initiatieven aanpassen aan bestaande vakjes, maar stemmen de vakjes af op wat zij doen en creëren zo groeiruimte. We supporteren niet enkel aan de zijlijn, maar stappen mee het veld op wanneer we daar een meerwaarde kunnen betekenen. Het resultaat is dat ook onze eigen organisatie voortdurend in beweging is. Formaat is nooit af, maar wendbaar en open voor verandering. Centraal in onze organisatie staan autonome teams en de medewerkers die erin actief zijn. Ze werken er samen aan hun doelstellingen en vinden er ondersteuning en leerkansen. Formaat organiseert zich als een platform dat optimale ondersteuning en beslissingskaders biedt aan teams, medewerkers en iedereen die er zich wil aan vastklikken. We organiseren het samenspel vanuit een gezamenlijke visie, goed georganiseerde kennisdeling en transparante, zakelijke procedures.

Centrale waarden geven richting aan onze organisatie en onze mensen. We zijn inspirerend, constructief en betrouwbaar. Hoe meer diversiteit – op alle vlakken – hoe liever we het hebben. En plezier is een noodzakelijke voorwaarde voor alles wat we doen.

Functieomschrijving

Team & opdracht


Als jeugdwerker kom je terecht in team Jeugdhuispraktijk. Dit team geeft invulling aan onze drie Antwerpse jeugdhuizen en ons jeugdhuis Nieuw Gent. Je werkt vanuit jeugdhuis 2050 in Linkeroever waar je deel uitmaakt van een team van vier jeugdwerkers. Jeugdhuis 2050 zet in op het mede-eigenaarschap van jongeren in het creëren van een vrijetijdsaanbod, het leggen van linken met andere beleidsdomeinen (cultuur, werk en onderwijs) en het opzetten van langdurige, competentieversterkende trajecten.


Als jeugdwerker werk je dagelijks mee aan de uitbouw van een innovatieve werking die de tieners en jongeren van 12 tot 25 jaar centraal stelt en versterkt. In onze tiener- en jongerenwerking leggen we de focus op participatie en het samen met tieners en jongeren uitbouwen van een aanbod. In de uitvoering van je job stel je de doelgroep en het versterken van hun kansen centraal. Daarnaast neem je een aantal administratieve rollen op in het team.


Je organiseert instuifmomenten en activiteiten samen met en voor de doelgroep. Daarnaast ben je regelmatig in de publieke ruimte terug te vinden om zo contacten met kinderen en jongeren te leggen.


Verantwoordelijkheden


 • Je werkt actief mee aan de uitbouw van een sterke vrijwilligersgroep die mee het aanbod realiseert.
 • Je hebt rechtstreeks contact met de tieners en jongeren in de wijk en je peilt naar hun interesses.
 • Je onderhoudt contacten met en bent een aanspreekpunt voor de tieners en jongeren, hun ouders, de verschillende gemeenschappen en organisaties in de buurt.
 • Je realiseert samen met je collega’s een vlotte praktische organisatie van activiteiten.
 • Je houdt je aan de vooropgestelde budgetten, rapporteert en verantwoordt uitgaven aan de verantwoordelijke en houdt hiervoor de nodige administratie bij.
 • Je staat mee in voor een goede zorg voor en uitbouw van de infrastructuur van het jeugdhuis.
 • Je neemt deel aan de teamvergaderingen, plannings- en evaluatiedagen en diverse overlegvergaderingen.

Profiel

Wat verwachten we van jou?


Profiel


 • Je voelt je thuis in Antwerpen. Je hebt voeling met de diversiteit die eigen is aan deze stad.
 • Je bent gedreven om jongeren te begeleiden, naar hen te luisteren en hen uit te dagen om nieuwe ervaringen op te doen en hun eigen talenten te leren kennen en ontwikkelen.
 • Je kan op een diplomatische en duidelijke manier grenzen afbakenen.
 • Je werkt graag in een klein team waarin je duidelijke verantwoordelijkheden krijgt toegewezen en bijspringt waar nodig.
 • Je wil er zijn wanneer de tieners en jongeren jou nodig hebben. Werken in de avond en in het weekend zie jij helemaal zitten.
 • Je beschikt over de nodige administratieve en redactionele vaardigheden om een goede registratie bij te houden van je werk.
 • Je werkt planmatig en zelfstandig.
 • Je legt vlot contacten met externen en gelooft in de meerwaarde van samenwerken.

Aanbod

Wat hebben we voor jou? Een job van FORMAAT!


Je krijgt eigenaarschap in een uitdagende job in een gedreven team en een groeiende organisatie.


Je krijgt kansen tot opleiding die starten bij je inwerkplan en verder vorm krijgen aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).


We bieden jou een voltijds contract van onbepaalde duur. Een voltijdse werkweek bedraagt 38 uren.


 • Een bruto aanvangswedde van 2360,38 euro per maand (bij 0 jaar anciënniteit, barema B1c). Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.
 • Maaltijdcheques ter waarde van 6,50 euro.
 • Extra voordelen: fietsvergoeding en/of volledige tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, extralegale verlofdagen, sectorale eindejaarspremie.

Je standplaats is Antwerpen.

Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 08/11/2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Tom van Slooten. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk “jeugdwerker jeugdhuis 2050”.

Het sollicitatiegesprek is gepland op 10/11/2021 (eerste ronde) en op 16/11/2021 (tweede ronde). Meer informatie: Tom van Slooten, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 08/11/2021
Solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel!

Stuur je motivatiebrief mét CV vóór 08/11/2021 naar sollicitaties@formaat.be, t.a.v. Tom van Slooten. Vermeld in het onderwerp van je mail duidelijk “jeugdwerker jeugdhuis 2050”.

Het sollicitatiegesprek is gepland op 10/11/2021 (eerste ronde) en op 16/11/2021 (tweede ronde). Meer informatie: Tom van Slooten, 03 226 40 83 of www.formaat.be

Reageren voor: 08/11/2021
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen