Organisatie

Stad Herentals

Stadsarchief Herentals is de culturele archiefinstelling van Stad Herentals. Hoewel we in eerste instantie een lokale archiefinstelling met een regionale oriëntatie zijn, geven onze rijke collecties cultureel erfgoed aanleiding tot het opnemen van een maatschappelijke verantwoordelijkheid en het uitdenken van een maatschappelijk relevante culturele werking.

Functieomschrijving

Kan jij mensen enthousiasmeren? Weet jij de brug te bouwen tussen de veelzijdige dimensies van erfgoed en de maatschappij? Is participatief werken jouw rode draad? Ben jij cultuursensitief en heb je een kritisch oog voor inclusie en diversiteit? Dan ben jij misschien wel de persoon die wij zoeken!

Via erfgoed willen we namelijk niet alleen de maatschappelijke inbedding van het stadsarchief en de stedelijke erfgoedwerking versterken. We willen vooral ‘het erfgoed’ via een publieke dienstverlening teruggeven aan onze samenleving. We zoeken daarom een gemotiveerde bruggenbouwer en bemiddelaar, die de maatschappelijke opdracht van het stadsarchief als culturele archiefinstelling op innovatieve, creatieve maar vooral ook nabije en verbindende manieren in de praktijk zal brengen.

Profiel

  • Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in een menswetenschappelijke richting
  • Je bent een enthousiaste netwerker
  • Je hebt affiniteit met het culturele erfgoedwerken
  • Je bent vertrouwd met inclusief en participatief werken

Aanbod

  • Contract onbepaalde duur en opname in wervingsreserve van 2 jaar
  • Aan deze functie is de weddeschaal B1-B3 verbonden. De geïndexeerde bruto maandwedde bedraagt minimaal 2.940,86 euro (B1 trap 0) en maximaal 4.995,26 euro (B3 trap 23). Heb je relevante beroepservaring in de privésector of als ondernemer, dan kunnen wij tot 8 jaar valideren. Ervaring bij een ander openbaar bestuur wordt altijd meegenomen in de berekening van je wedde. Wil je een simulatie op maat? Bel of mail de dienst personeel en organisatie: 014-28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be.
  • maaltijdcheques van 8 euro, ecocheques, 32 vakantiedagen en 14 feestdagen voor een voltijdse medewerker, hospitalisatieverzekering, eindejaarstoelage, fietsvergoeding of volledige terugbetaling abonnement openbaar vervoer, mogelijkheid tot fietsleasing.
    Op herentals.be/stadherentalsrekruteert lees je meer over ons volledige aanbod.
Solliciteren
Reageren voor: 03/03/2024
Solliciteren
Reageren voor: 03/03/2024
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen