Organisatie

CAW Brussel vzw

Sonja Erteejee

Leopold II laan 184d - 1080 Brussel

Functieomschrijving

Brussel is Samen Onderweg Naar Jeugdhulp Anders

Samenwerkingsverband SONJA ERTEEJEE

zoekt een Eerstelijns Psychologische Functie

Contract bepaalde duur van 1 jaar (80%)

Zin in een uitdaging? Wil je geschiedenis schrijven voor de Jeugdhulp van Brussel? Ben je dynamisch en wil je je graag inzetten voor een organisatie in beweging? Dan is deze vacature iets voor jou!

Hoe maken wij het verschil?

Sonja Erteejee is het enthousiaste en creatieve samenwerkingsverband van maar liefst 40 jeugdhulpactoren in Brussel.

Wat maakt ons bijzonder?

 • We vertrekken vanuit het gezin en gaan samen voor ‘Eén Gezin Eén Plan’. Het gezin bepaalt de hulp, wij ondersteunen het gezin waar zij dit nodig achten, waar wenselijk en op de thema’s die zij aanbrengen.
 • Via de visie van Wrap Around, PrOP en oplossingsgericht werken helpen we het gezin een antwoord te zoeken op zijn hulpnoden door o.a. een afdoend netwerk rond een gezin te plaatsen. Het gezinsplan dient een breed antwoord te geven op de noden van het gezin. Out of the box denken is broodnodig. We werken over de sectoren heen: in eerste instantie in het eigen netwerk, bij lokale initiatieven, jeugdhulp,… We zorgen hierbij dat het gezin de maximale regie blijft behouden. Cliëntparticipatie en diversiteit zijn bewuste keuzes.
 • We stemmen de Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp in Brussel sterk op elkaar af om maximale continuïteit voor de gebruiker te realiseren.

Alle leden van het samenwerkingsverband zijn actoren die een hulp- of ondersteuningsaanbod kunnen bieden. Om dit te realiseren werd Team SONJA opgericht, bestaande uit 25 medewerkers die zich dagelijks inzetten om het ‘1 gezin 1 plan’ principe te realiseren op maat van elke cliënt. Om dit team te versterken zijn we op zoek naar een tweede Eerstelijns Psychologische Functie (ELPF).

Je takenpakket:

 • Je verstrekt laagdrempelige, kortdurende en vlot toegankelijke zorg, gericht op het verhogen van de veerkracht, zelfredzaamheid en autonomie van je cliënt. Je verstrekt in eerste instantie laagdrempelige en lokale zorg aan mensen met milde tot matige psychische klachten die op korte termijn hulp nodig hebben en met een korte begeleiding verder kunnen geholpen worden. De eerstelijnspsycholoog is toegankelijk voor zowel kwetsbare en kansarme doelgroepen als financieel redzame cliënten.
 • In je begeleiding vergeet je ook niet de context van de cliënt te betrekken: ouders, familie, vrienden, hobby, school,…
 • Je ondersteunt onze partners binnen en buiten de zorgsector om psychologische problemen te leren herkennen. Daarnaast bouw je een lokaal netwerk van actoren uit binnen en buiten de zorgsector, om nauwe samenwerkingen met zorgverleners te verzekeren. Om dit te realiseren zal je samenwerken met verschillende laagdrempelige 0-de en 1stelijns-organisaties.
 • Samen met je ELPF collega, bouw je mee onze ELP-werking, team SONJA en het samenwerkingsverband SONJA Erteejee verder uit.
 • Je verzorgt mee de telefonische permanentie.

Als medewerker van Team Sonja word je aangestuurd door onze coördinator die op haart beurt aangestuurd wordt door het Samenwerkingsverband Sonja Erteejee.

Profiel

Jouw troeven:

 • Je bent van nature een flexibel, zelfstandig en empathische persoon die gelooft in de kracht van mensen en samenwerkingsverbanden. Je draagt de visie van het samenwerkingsverband mee uit naar je cliënten.
 • Je denkt op een positief kritische manier mee over oplossingen en weet daarbij verschillende belangen te integreren.
 • Je bent communicatief sterk en stelt je flexibel, open op.

Je hebt minstens 3 jaar relevante ervaring met psychologische ondersteuning, je hebt kennis van meerdere talen en staat open voor diversiteit. Brussel heeft jouw hart gestolen

Aanbod

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een boeiende job binnen een dynamisch samenwerkingsverband waarin je het verschil kan maken. Je tekent een contract bij CAW Brussel, wat concreet het volgende betekent:
 • Je bent deel van een organisatie die groeikansen en ruimte biedt om talenten te ontwikkelen.
 • Verloning volgens barema B1C van PC 319.01 (deze kan je raadplegen op de website van onze federatie SOM). We houden zeker rekening met relevante ervaring, ook in andere sectoren.
 • Je hebt recht op maaltijdcheques en extra verlofdagen.
 • Woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt volledig terugbetaald en we voorzien ook een fietsvergoeding.
 • Een contract bepaalde duur (1 jaar) van 80% (30,4u).
 • Werkingsgebied: Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest