Organisatie

Cultuurconnect

Wat doen we?

Cultuurconnect is de dynamische kracht die de cultuursector informeert, inspireert en begeleidt op het pad van digitale innovatie. In een wereld waar technologie en digitalisering onze dagelijkse levens en cultuurbeleving beïnvloeden, stimuleren we, in opdracht van de Vlaamse overheid, digitale vernieuwing in lokale bibliotheken en podiumhuizen. We smeden banden tussen cultuurhuizen, overheden, tech-innovators en kunstinitiatieven om bottom-up innovatie te laten groeien en schitteren in digitale dienstverlening.

Door samenwerking en schaalvergroting verwezenlijken we meer met minder, ontlasten we bibliotheken en podiumhuizen van IT-zorgen en optimaliseren we hun werkprocessen. Dit geeft hen de ruimte om hun maatschappelijke missie volledig te omarmen.

In de afgelopen jaren heeft Cultuurconnect diverse projecten ontwikkeld tot digitale diensten voor bibliotheken en podiumhuizen, waaronder :

 • Digitale basisinfrastructuur, d.i. het geheel van IT-systemen die noodzakelijk zijn om de dagelijkse werkprocessen van een bib of podiumhuis vlot te laten verlopen, zoals een uitleensysteem, bestelsysteem of een website.

 • Digitale collecties die bibliotheken via Cultuurconnect kunnen aanbieden aan hun leners, zoals e-boeken, interactieve kinderboeken en digitale kranten en tijdschriften.

 • Of digitale diensten die eindgebruikers inspireren, zoals de adviesdiensten Mijn Leestipper (volwassenen) en Bieblo (kinderen), en diensten die eindgebruikers activeren en focussen op beleving, zoals bibliotheekspel Bibster.

Lees meer over onze diensten


Wie zijn wij?

Bij Cultuurconnect kom je terecht in een warm team van gemotiveerde collega’s met een hart voor de culturele sector én voor elkaar. Als Domeinexpert IT/Bibliotheekwebsites krijg je de kans om met een bedreven productteam het platform Bibliotheekwebsites dat door alle Nederlandstalige openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel gebruikt wordt, verder uit te bouwen. Impact verzekerd!

Cultuurconnect stimuleert cocreatieve experimenten en ondernemingszin. Creatieve denkers en enthousiaste cultuurbelevers vinden bij ons beslist hun gading.

Maak kennis met ons team


Functieomschrijving

Wat doe jij?

Voor het Team Bibliotheken zoekt Cultuurconnect een deeltijds (4/5) of voltijds Domeinexpert IT/Bibliotheekwebsites voor de komende twee jaar (voorjaar 2024-eind 2025).

Als dynamische kracht speel je een essentiële rol in het optimaliseren van digitale diensten voor bibliotheken. In deze uitdagende positie denk je als domeinexpert bij het productteam Bibliotheekwebsites actief mee vanuit IT-platformen en webservices bij het uitwerken van projecten.

Je werkt nauw samen met andere IT-domeinexperten, brengt een diepgaand inzicht in IT-infrastructuur en in webdevelopment, -design en/of UX mee en hebt ervaring met (het testen van) API’s. Indien je kennis hebt van netwerkbeheer, is dat zeker een pluspunt. Bovendien is ervaring met programmeren een welkome bonus.

Ben jij de IT-expert die we zoeken? Lees dan verder en ontdek hoe jouw expertise een cruciale rol kan spelen in het optimaliseren van digitale diensten voor bibliotheken.

Als Domeinexpert IT/Bibliotheekwebsites zijn dit jouw kerntaken:

 1. functionele analyse

 2. meedenken vanuit IT-platformen en webservices bij het uitwerken van projecten

 3. testen nieuwe functionaliteiten (in de websites)

 4. rechtstreeks testen op API’s voor nieuwe ontwikkelingen en bij problemen met de huidige werking van onze platformen

 5. opvolgen van IT-ontwikkelingen en bugs bij leveranciers (leveranciersmanagement)

 6. (tweede- en derdelijns)servicedesk: bugmeldingen nagaan en het oplossen ervan opvolgen, niet alleen bij de leveranciers, maar ook communicatie naar de bibliotheken in het algemeen en specifiek naar degenen die deze hebben gemeld (stakeholdermanagement)

Profiel

Wie ben jij?

Je beschikt over volgende competenties:

1. Klantgerichtheid

Onderzoeken van wensen en behoeften van de klant en hiernaar handelen. Anticiperen op behoeften van klanten. Hoge prioriteit geven aan servicebereidheid en klanttevredenheid. Je

 • bouwt aan ‘partnership’ met de klanten.

 • zoekt actief naar mogelijke wensen en behoeften van klanten, vraagt door en neemt actie om de tevredenheid van de klanten te verhogen.

 • vertaalt klantenwensen naar de organisatie.

 • houdt rekening met de mogelijkheden/wensen van de klanten.

2. Omgevingsbewustzijn

Kennis hebben van - voor de organisatie relevante - maatschappelijke, politieke en technologische ontwikkelingen en daar consequenties uit trekken voor het eigen functioneren of dat van anderen (het team, het management, de sector). Je

 • kent de trends en de ontwikkelingen die spelen in het vakgebied en/of de sector.

 • schat de haalbaarheid van acties of besluiten in.

 • signaleert ontwikkelingen en gebeurtenissen en schat de consequenties voor de organisatie in.

3. Zelfsturing

Effectief het eigen werk organiseren door het formuleren van doelstellingen en het plannen van activiteiten; beschikbare tijd en energie richten op de hoofdzaken en acute problemen. Je

 • stelt voor het eigen werk prioriteiten.

 • weet zelf de ‘scope’ te bepalen van je inbreng.

 • plant tijd voor voorbereiding en onverwachte zaken.

 • behoudt het overzicht over de zaken waarvoor je verantwoordelijk bent.

4. Emotiemanagement

Je

 • neemt verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn.

 • bent je bewust van je eigen emoties en gaat er zorgzaam mee om.

 • kan emoties van anderen snel herkennen en maakt deze bespreekbaar ten voordele van de relatie en de voortgang.

 • gaat conflicten niet uit de weg maar pakt ze aan.

 • bent je bewust van wat je energie geeft en wegneemt en gaat daar op een proactieve manier mee om.

5. Samenwerking

Actieve bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is. Je

 • stelt gezamenlijke doelen boven het eigen belang.

 • steunt de voorstellen van anderen en bouwt daarop voort als het erom gaat tot een gezamenlijk resultaat te komen.

 • levert een bijdrage, idee of voorstel voor een groepstaak, ook wanneer je daar zelf geen voordeel bij hebt.

 • uit je positief over prestaties van collega’s.

 • biedt hulp aan bij problemen of conflicten.

Aanbod

Wat hebben we jou te bieden?

Bij Cultuurconnect maak je deel uit van een hecht team met gepassioneerde collega's. Als Domeinexpert IT/bibliotheekwebsites krijg je de kans om met een bedreven productteam het platform Bibliotheekwebsites, dat door alle Nederlandstalige openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel wordt gebruikt, verder uit te bouwen. Impact verzekerd!

Cultuurconnect investeert in jouw ontwikkeling: deelname aan opleidingen, netwerkevents en congressen wordt aangemoedigd, en we bieden in-house training aan.

Naast inhoudelijk en collegiaal plezier bieden we jou de mogelijkheid tot thuiswerken, een aantrekkelijk salarispakket, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, een interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Ons kantoor bevindt zich sinds 1 januari 2024 in De Krook in Gent (vierde verdieping).

De Domeinexpert IT/bibliotheekwebsites wordt ingeschaald in barema A111 van de Vlaamse overheid, rekening houdend met expertise en ervaring.


Categorie
ICT & internet
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Oost-Vlaanderen