Profiel

 • Een brede culturele interesse: die is essentieel om UiTX, cultuuravontuur voor jongeren van 16 tot 26, mee in de markt zetten.Jij bent bovendien helemaal mee en weet wat deze doelgroep boeit.
 • Je hebt minstens 3 jaar hands-on ervaring binnen digital marketing. Je bent gepassioneerd door communicatie, marketingtrends en nieuwe technologieën. Kennis van digitale marketing technieken als funnel optimization en AB testing is een plus.
 • Je krijgt energie van van zowel strategisch denken als operationeel zaken opvolgen.
 • Je kan SEA-campagnes instellen en hebt kennis van SEO.
 • Je kent je weg in onze belangrijkste socialplatformen (Facebook en Instagram) en bent vertrouwd met (re)targeting en (re)marketing om je campagnes te optimaliseren.
 • Rapporteren en optimaliseren doe je met behulp van heldere dashboards. Je deelt deze inzichten met je teamleden, formuleert kritische feedback en tilt hiermee ons team naar een hoger niveau.
 • Je hebt een vlotte pen en jou kunnen we niet snel betrappen op een taalfoutje.
 • Aan jou kunnen we een opdracht toevertrouwen. Je werkt planmatig en kunt goed prioriteiten leggen. You get the job done. En als je iets niet weet, dan ga je op zoek naar de oplossing.
 • Je kan aan de slag met de volgende tools (of met een deel ervan en wil snel bijleren): Facebook Ads Manager, Google Ads, Google Analytics, Google Tag Manager, Google Data Studio, Mailjet (of een gelijkaardig tool voor email marketing)

Organisatie

publiq vzw

publiq vzw is specialist in communicatie van het gevarieerde, publieke vrijetijdsaanbod. Mensen en activiteiten elkaar doen vinden en verbinden, met stapstenen waar nodig - dat is onze missie. 'Wat valt er in mijn buurt te beleven?' willen mensen weten. publiq zet daarom in op platformen waar aanbod en publiek elkaar vinden. Al eens gehoord van UiTinVlaanderen, UiTdatabank, UiTpas, Vlieg, UiTX en museumPASSmusées? Dat komt allemaal van publiq, binnen een overeenkomst met de Vlaamse overheid.

Aanbod

 • Contract van 4/5 of 5/5 van onbepaalde duur bij een jonge, dynamische organisatie in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert). Thuiswerk kan nu en dan ook (omwille van corona is telewerk momenteel de norm).
 • Je komt terecht in een team van innovatieve doeners die allemaal samen gaan voor maatschappelijke impact, klaar om met jou te groeien.
 • Marktconform loon in overeenstemming met je ervaring en competenties, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer.

Functieomschrijving

publiq zoekt versterking voor het team dat de B2C-marketingcommunicatie doet voor verschillende online platformen en kanalen. Iemand met talent en passie voor digitale marketing die past binnen onze opdracht en missie. Voor en met jonge cultuurproevers, maar ook voor families, het publiek van UiTinVlaanderen en de museumpas.


Jouw missie


Je zal het jongerenlabel UiTX in de markt zetten bij 16- tot 26-jarigen als dé plek voor cultuuravontuur. Je bent verantwoordelijk voor online acties die erop gericht zijn om het bereik te verhogen en het publiek meer te laten participeren. Hierbij focus je in de eerste plaats op het jongerenlabel UiTX, maar ook op UiTinVlaanderen en museumPASSmusées.


Je verantwoordelijkheden:


Digitale marketing


 • Als digital marketeer bepaal jij de nodige strategieën om het gebruik van de online kanalen (website, social media, nieuwsbrieven) te doen toenemen.
 • Je doet uitgebreid research naar de juiste optimalisaties (SEO, targetting, UX, copy …). En je weet hoe aan de slag te gaan om die aanpassingen te implementeren.
 • Je beheert onze Google Ads, zet social media campagnes op en optimaliseert ze voor een zo goed mogelijke ROI. Retargeting, A/B testing en custom audiences zijn geen gekke woorden voor jou.
 • Je meet de prestaties van campagnes en online content marketing (met Google Analytics, A/B testing en dashboards,) trekt relevante conclusies en zet verbeteringen op in samenwerking met het marcom team.Content marketing en social media


 • Je maakt zelf content, toegankelijk en foutloos, op de verschillende publiekskanalen (website, nieuwsbrief, social media,...).
 • Je volgt actief ontwikkelingen in media en communicatie om zo snel in te spelen op trends en veranderingen.
 • Je beheert sociale media accounts en alles wat erbij hoort: van conversie-gerichte copy tot het bedenken en uitvoeren van retargeting advertenties.
Solliciteren

Stuur je gemotiveerde kandidatuur met CV ten laatste op 26 juni naar lene@publiq.be. Na een eerste selectie zal je een opdracht krijgen.

Om mee onze missie te realiseren is jouw talent belangrijker dan je geslacht, gender, culturele of sociale achtergrond, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je dus kandidaat en maak het mee bij publiq!

Solliciteren

Stuur je gemotiveerde kandidatuur met CV ten laatste op 26 juni naar lene@publiq.be. Na een eerste selectie zal je een opdracht krijgen.

Om mee onze missie te realiseren is jouw talent belangrijker dan je geslacht, gender, culturele of sociale achtergrond, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je dus kandidaat en maak het mee bij publiq!

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest