Organisatie

publiq

Zin om data driven marketing in de vrijetijdssector mee vorm te geven? Het event managementplatform van publiq is een referentie in België op het gebied van vrijetijdscommunicatie. publiq faciliteert het publieke vrijetijdsleven door ervoor te zorgen dat mensen en activiteiten elkaar vinden. We zijn bruggenbouwers, we bieden technische tools en marketingadvies om alle segmenten van de bevolking in het vrijetijdsleven te betrekken. Je kent ons van UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTPAS en sinds 2018 ook Museumpas. Met de nieuwste technologieën, smart data-analyses en scherpe gebruikersprofielen worden aanbod en publiek op elkaar afgestemd. Onze teamleden zijn gedreven experts in hun vakgebied, die met nieuwe projecten de innovatieve marketingprogramma’s op ons platform nog effectiever willen maken. Om deze droom waar te maken zijn we op zoek naar een Data Engineer.

Functieomschrijving


Als Data Engineer zal je zowel op de bestaande data-omgeving van publiq als de nieuwe Data Mesh architectuur het volgende doen:

✓ Je ontwerpt en ontwikkelt data-integratie oplossingen, en transformeert data in een datamodel dat het beste past bij de noden van de toepassing.

✓ Je zet data pipelines op om de datastromen tussen verschillende bronnen (operationele services, api’s, open data,,…) te automatiseren. Met jouw kritische oog spoor je onregelmatigheden op, rapporteer je hierover en zoek je naar oplossingen en optimalisaties.

✓ Je bouwt samen met je collega’s aan dataproducten die een datagedreven beleid en beheer mogelijk maken.

✓ Je helpt bij het opbouwen en verbeteren van een datakwaliteit en datacultuur in onze hele organisatie. Daarbij zoek je actief mee naar manieren om onze werkprocessen met betrekking tot data te verbeteren en te automatiseren.

✓ Je bent sociaal ingesteld en daagt de business waar nodig uit om bepaalde aspecten anders te doen door o.a. het optimaliseren van processflows of het gebruik van bepaalde rapportering.

✓ Jouw dataproducten kunnen vlot worden gebruikt voor dagelijkse analyses, inzichten en data science

✓ Binnen de Vlaamse overheid is publiq samen met het Departement Cultuur, Jeugd en Media binnen het programma Doelgericht Digitaal Transformeren een Service Platform aan het ontwikkelen voor Data Producten en Cloud-native Applicaties. Hierop zullen straks andere teams applicaties en data producten ontwikkelen, waarbij een aantal bouwstenen naar boven komen zoals:

  • data analytics, api’s en semantic web mogelijk te maken een data mesh experience plane aan te bieden

  • een data product experience plane aan te bieden

  • een data product en semantic web infrastructuur te voorzien een security utility plane aan te bieden

  • een development utility plane

  • een cloud-native ci/cd utility plane

  • een cloud-native infrastructuur utility plane

Je gaat de uitdaging aan om binnen dit vernieuwend platform nieuwe data producten op te zetten en kennis te delen, binnen en buiten publiq.

Technische skills

✓ OO-programmeervaardigheden en alle best practices errond (Python, Java, GIT, CI/CD…). Goede kennis van SQL.

✓ Goede kennis van data warehouses (Big Query, Redshift, Snowflake, … ) en datavisualisatie tools (Power BI, Tableau, Looker, …)

✓ Je hebt ervaring met API’s (REST of graphql)

✓ Linked Open Data APIs, Linked Data Event Streams en Triplestores is een plus

Profiel

✓ Je hebt minstens 2 à 3 jaar relevante werkervaring als data engineer en bent bij voorkeur in het bezit van een Master of gelijkwaardig door ervaring
✓ Je beschikt over een kritische ingesteldheid en kan complexe systemen eenvoudig uitleggen
✓Je gaat probleemoplossend en efficiënt te werk en brengt daarbij jouw uitstekende analytische vaardigheden aan de dag
✓ Je bent een teamspeler
✓ Je werkt proactief en bent overtuigend
✓ Je omarmt de DEVOPS-filosofie, of in jouw geval de MLOPS-filosofie
✓ Je wil constant bijleren via opleidingen en conferenties en bent steeds op zoek naar nieuwe inzichten en best practices. Toegang tot Datacamp of opleidingen via onze partner Dataminded Academy horen hier zeker bij.
✓ Je hebt vooral veel goesting om de vrijetijdsbeleving van de toekomst mee vorm te geven

Aanbod

✓ Een voltijds contract van onbepaalde duur
✓ Budget voor opleidingen en conferenties
✓ We weten wat iemand met jouw ervaring, kennis en ambitie waard is dus stellen we een mooi verloningspakket samen
✓ Thuiswerk of remote werk mogelijk
✓ Maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling (32 dagen + sluiting tussen Kerst en Nieuwjaar)
✓ Gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer en een bedrijfsfiets
✓ Je werkt bij een jonge, dynamische organisatie in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert)

Categorie
ICT & internet
Type
Vast
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest