Organisatie

Stad Herentals

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste netwerker met een passie voor leesbevordering? Dan ben jij de consulent leesbevordering die wij zoeken!

Bibliotheek Herentals is een open huis en zet bewust in op het bereiken van kwetsbare mensen. Maar er is een specifieke doelgroep (NT1) die momenteel te weinig bereikt wordt en die ondersteuning en verbinding zou kunnen vinden in de bib. Dankzij driejarige projectsubsidies kan hierop ingezet worden. Als consulent leesbevordering werk je binnen de krijtlijnen van het subsidiedossier en in overleg met je diensthoofd een plan van aanpak uit en stuur je bij waar nodig. De consulent leesbevordering legt binnen de lijnen van het subsidiedossier bewust een traject af met een groep NT1, mensen met als moedertaal Nederlands, die moeilijk lezen. Waar mogelijk wordt er samengewerkt met de (sociale) dienstverlening binnen stad Herentals en Neteland.

Profiel

  • Je hebt een bachelordiploma (met voorkeur voor een sociaal agogische of menswetenschappelijke richting, een diploma taal-en/of letterkunde of een onderwijsdiploma)
  • Je bent een netwerker
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken
  • Je hebt voeling met de doelgroep NT1
  • Je hebt een passie voor leesbevordering

Aanbod

  • tijdelijk contract (50%) en opname in wervingsreserve van 2 jaar
  • Aan deze functie is de weddeschaal B1-B3 verbonden. De geïndexeerde bruto maandwedde bedraagt minimaal 1.470,43 euro (B1 trap 0) en maximaal 2.497,63 euro (B3 trap 23). Heb je relevante beroepservaring in de privésector of als ondernemer, dan kunnen wij tot 8 jaar valideren. Ervaring bij een ander openbaar bestuur wordt altijd meegenomen in de berekening van je wedde. Wil je een simulatie op maat? Bel of mail de dienst personeel en organisatie: 014-28 50 50 of personeelsdienst@herentals.be.
  • maaltijdcheques van 8 euro, ecocheques, gunstige verlofregeling (32 vakantiedagen en 14 feestdagen voor een voltijdse medewerker), hospitalisatieverzekering, eindejaarstoelage, fietsvergoeding of volledige terugbetaling abonnement openbaar vervoer, mogelijkheid tot fietsleasing.
    Op www.herentals.be/stadherentalsrekruteert lees je meer over ons volledige aanbod.
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen