Organisatie

Sportimonium

Sportimonium, hét sportmuseum van Vlaanderen, staat na 20 jaar voor een fundamentele make-over richting een verfrissende 2.0 en 3.0-versie. Om de transitie waar te maken zijn we op zoek naar twee sleutelfiguren: een conservator (inhoudelijk profiel) en een transitiemanager (zakelijk-organisatorisch profiel). Samen zetten jullie het nieuwe Sportimonium op de rails.

Functieomschrijving

Als conservator ben je de inhoudelijke spilfiguur, coördinator en bezieler van Sportimonium. Jouw grootste uitdagingen op korte termijn zijn de ontwikkeling van een sterke collectievisie, een kwalitatieve collectiewerking en een adequaat depotbeheer in het state-of-the-art depot in Hofstade. Daarenboven zal je de collectie in een 2.0-versie elders publieksgericht ontsluiten en activeren.

Als conservator sta je specifiek in voor:

 De ontwikkeling, bewaking en uitvoering van het collectiebeleid. Je doet dit volgens de regels van de kunst en in lijn met de betreffende basisfuncties van het cultureel erfgoeddecreet: herkennen en verzamelen, behouden en borgen, en onderzoeken van de collectie. Het collectieplan is toekomstgericht en draagt duidelijk mee jouw stempel.

 Het actief en fris ontsluiten van en toeleiden naar de collectie. Zowel fysiek als digitaal. Niet aanbodgericht maar publieksgericht. Niet op een eiland, maar in overleg en samenwerking met tal van hiervoor relevante partners en actoren. Je doet dit eveneens in lijn met de hierop betrekking hebbende decretale basisfuncties van het cultureel erfgoeddecreet: presenteren en toeleiden, en participatie. Op korte termijn ligt de focus op een 2.0-versie in en vanuit Hofstade als tussenstap naar een 3.0-versie op een nieuwe locatie vanaf 2029.

 De vertegenwoordiging van Sportimonium in relevante externe netwerken, waarin je een voor Sportimonium actieve meerwaarderol opneemt.

Je hebt een klein maar fijn team aan je zijde, dat meegroeit met de ambities van Sportimonium op korte (2.0) en middellange (3.0) termijn). Je rapporteert aan het bestuursorgaan, indirect ook aan de betrokken Vlaamse administraties (Sport Vlaanderen en Cultuur, Jeugd en Media).

Profiel

Je kan bogen op een sterke visie, ruime kennis en relevante praktijkervaring. Je bent mee met actuele denkkaders en ontwikkelingen die je creatief weet te vertalen op maat van Sportimonium en de collectie.

Je bent behalve een bezielende denker ook een creatieve geest en ondernemende doener, toekomst- én resultaatgericht. En uiteraard heb je een groot hart voor sport, sporterfgoed, cultuur en ben je goed vertrouwd met de desbetreffende netwerken. Vele andere managementkwaliteiten van belang voor deze functie, zijn je niet vreemd en vernemen we graag tijdens de verdere selectieprocedure.

Specifieke vereisten
- Minimaal 5 jaar relevante en aantoonbare ervaring
- Een voor deze functie relevant academisch masterdiploma (of gelijkwaardig)
- Talenkennis (Nederlands, Engels, Frans) en schrijfkwaliteiten
- In het bezit van een rijbewijs B

Aanbod

- Voltijds contract van onbepaalde duur
- Verloning in graad volgens paritair comité 329.01 , groepsverzekering, vergoeding woon-werkverkeer
- Indiensttreding: zo snel mogelijk
- Standplaats zeker t/m 2028: Sport Vlaanderen domein Hofstade, Trianondreef 19, Hofstade/Zemst.

Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant