Organisatie

Passa Porta

Passa Porta is het internationale literatuurhuis in hartje Brussel, een unieke en meertalige werk- en ontmoetingsplaats voor literaire makers en lezers. Passa Porta laat een breed publiek kennismaken met Belgische en internationale schrijvers, hun ideeën en verhalen. Passa Porta staat garant voor een boeiende literaire programmering, heel wat literaire projecten die we samen met partners organiseren, en een tweejaarlijks literair stadsfestival. Achter de schermen ondersteunen we de talenten van literaire makers, onder andere met een uitgebreid residentieprogramma.

Passa Porta is op zoek naar een enthousiaste community manager (m/v/x), om samen met de communicatiemanager de interesse voor het literatuurhuis en haar activiteiten te vergroten.

Functieomschrijving

Wat doe je?

- Je werkt een resultaatgerichte en budgetvriendelijke community-strategie uit.

- Je beheert en voedt de sociale media-kanalen van Passa Porta (Instagram, Facebook, LinkedIn,…).

- Je weet de interesse en publieksbetrokkenheid te verhogen via acties, campagnes en online-advertenties.

- Je bent administrator van ons databasesysteem en bouwt de databasemarketing uit

- Je identifieert nieuwe communities voor Passa Porta en versterkt de relatie met pers, onze doelgroepen, culturele partners, en andere betrokkenen via gepaste kanalen (nieuwsbrieven, persberichten, of gewoon via de telefoon).

- Je werkt in duo met de Franstalige communicatiemanager en dankzij je excellente kennis van het Nederlands zorg je mee voor een correcte meertalige communicatie.

Profiel

Wie ben je?

- Je bent een digitale krak en helemaal mee met sociale media. Je houdt de vinger aan de pols van online tendensen.

- Je hebt een overtuigende pen in het Nederlands, op vlak van taal en van tone of voice, en je kan je goed redden in het Frans en Engels.

- Je hebt een opleiding (digitale) marketing/communicatie gevolgd, of je kan terugblikken op enkele jaren ervaring in een gelijkaardige functie.

- Je haalt je inspiratie uit de ideeën en verhalen van onze literaire makers en met deze content weet je een brede groep ‘communities’ - op maat - te enthousiasmeren.

- Je werkt graag en goed samen, maar bent ook heel zelfstandig en staat op je strepen als er deadlines moeten worden gehaald.

- Je voelt je thuis in de Brusselse context. Heb je er een netwerk? Nog beter!

- Deel uitmaken van een literatuurhuis motiveert je, ervaring met de culturele sector is een troef.

Aanbod

  • een functie van 80%, zo snel mogelijk te starten tot het einde van het culturele seizoen (15 juli 2023) met perspectief op een vast contract vanaf de zomer 2023
  • een afwisselende job met veel leerkansen en de mogelijkheid om ervaring op te doen in verschillende contexten (evenementen in en buiten het literatuurhuis, samenwerking achter de schermen met literaire makers, Passa Porta literatuurfestival, …).
  • een kans om je talenten te tonen en te ontwikkelen
  • verloning volgens barema’s pc 329, aangevuld met extra voordelen (gebruik van laptop, volledige terugbetaling woonwerkverkeer met het openbaar vervoer of fietsvergoeding, maaltijdcheques na zes maanden)
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest