Profiel

Je herkent jezelf in de doelstellingen van het ABVV. Je hebt een diploma Hoger Onderwijs of bent gelijkwaardig door ervaring.


Je bent creatief, hebt gevoel voor stijl en kunt vlot overweg met diverse grafische beeldverwerkingstoepassingen en layout software voor het creëren van wervende beelden, animaties en video’s. Je hebt een vlotte pen en weet een boodschap gericht over te brengen aan een divers doelpubliek.


Je bent sterk in communicatieplanning van A tot Z en voelt aan welke de meest efficiënte communicatiestrategie is on- en offline voor een bepaald product. Je bent bekend met nieuwe evoluties in het medialandschap, communicatie in brede zin en campagne voeren via de diverse (sociale) media.


Je kan werken met diverse webtoepassingen, visualisatie- en interactieve software en houdt de vinger aan de pols op vlak van de nieuwste digitale tools. Je leert snel bij. Je hebt affiniteit met onder andere online storytelling, online gemeenschapsvorming, Wikimedia, Wordpress, ...


Je bent een enthousiaste teamplayer met een talent voor het samenbrengen van mensen en ideeën. Je bedenkt graag out-of-the-box oplossingen en ideeën in samenwerking met anderen.

Organisatie

Vlaams ABVV

De communicatiemedewerker ondersteunt de verschillende werkingen van het Vlaams ABVV inzake communicatie en draagt mee het imago van het Vlaams ABVV uit door de missie, visie en standpunten te vertalen naar leden, militanten en brede achterban enerzijds en zorgt voor de promotie van onze dienstverlening bij een breed publiek.

Aanbod

* een voltijds contract van onbepaalde duur


* loon volgens ABVV-barema


* opleiding en ondersteuning door de organisatie


* een interessante uitdaging


* andere extralegale voordelen


* een prettige werksfeer


* standplaats Brussel

Functieomschrijving

Je ontwikkelt samen met het Dagelijks Bestuur van het Vlaams ABVV een communicatiestrategie voor het Vlaams ABVV en voert het uit in samenwerking met werkingen en diensten.


Je vertaalt informatie over onze dienstverlening en standpunten/duiding over het Vlaams regeringsbeleid naar toegankelijke informatie voor verschillende doelgroepen. Je zorgt hiertoe voor een sterke up to date on- en offline communicatiestrategie en coördineert diverse online media zoals website, e-zine en sociale media.


Je ondersteunt en adviseert onze diensten bij de ontwikkeling van diverse communicatieproducten. Je waakt ervoor een overkoepelende huisstijl te hanteren.


Je trekt het creatieproces van campagnes. Je schrijft mee en verzorgt de eindredactie van brochures, folders en staat in voor de afspraken over lay-out en drukwerk voor alle producten van het Vlaams ABVV (bv. ook voor het Congres en Comités).


Je organiseert het overleg met communicatiediensten van gewesten en centrales in overleg met de perschef van het Vlaams ABVV waarbij jij voor het luik communicatie mbt de interne werkingen en diensten verantwoordelijk bent.


Je werkt intern samen en in afstemming met de verschillende diensten en werkingen van het Vlaams ABVV en stemt regelmatig af met de perschef.


Je rapporteert intern aan de directeur van de Studiedienst.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest