Profiel

Wie wij zoeken
Een kandidaat met:
• een afgeronde opleiding binnen het hoger onderwijs, met bij voorkeur aanvullende communicatieopleidingen of -trainingen,
• ruime ervaring met beleids- en projectcommunicatie in een politieke omgeving,
• affiniteit met beleidsprocessen,
• bij voorkeur ervaring met de Factor C-methodiek (Nederland) of CB-link (Vlaanderen),
• kennis en ervaring op het gebied van sociale media en persvoorlichting,
• aantoonbare werkervaring als allround tekstschrijver voor de (semi)overheid of een maatschappelijke organisatie,
• een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal.

Jouw talent
Jij bent:
• initiatiefrijk en denkt in oplossingen en resultaten,
• pas tevreden als deze resultaten ook zijn gehaald,
• een goede schrijver die complexe onderwerpen in pakkende taal kan vatten,
• een collega met humor.

Organisatie

Taalunie
De Taalunie ontwikkelt en stimuleert beleid voor het Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname, en ondersteunt het Nederlands in de wereld. Wij opereren in een groot, internationaal en divers netwerk waarbij onze experts op verschillende terreinen partijen met elkaar verbinden. Samen versterken we het Nederlands en zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen het Nederlands optimaal kunnen gebruiken. Onze aandachtsgebieden zijn: - Standaardtaal - Nederlands, taalvariëteiten en andere talen - Onderwijs binnen het taalgebied - Onderwijs buiten het taalgebied - Taal en cultuur

Aanbod

Wat wij jou bieden
Een werkplek bij een internationale organisatie in het politieke hart van Nederland, België én Europa. Ons kantoor in Den Haag en deelkantoor in Brussel liggen centraal en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Vanuit onze kantoorpanden wandel je direct het centrum van Den Haag of Brussel in. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en werkervaring, minimaal € 2750,03 en maximaal € 4313,89 per maand (bruto en op basis van een 36-urige werkweek). Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een reiskostenvergoeding. De Taalunie biedt ruime mogelijkheden op het gebied van professionalisering en persoonlijke groei. Met een individueel keuzepakket kun je deels je eigen arbeidsvoorwaarden samenstellen.

Functieomschrijving

De functie
Door vertrek van een collega zoekt ons team per direct een ervaren communicatieadviseur. Eén van de prioriteiten van de afdeling communicatie is communicatieadvies en –uitvoering voor de beleidscollega’s die werkzaam zijn binnen bovengenoemde aandachtsgebieden. In deze functie vertaal je complexe materie naar heldere boodschappen voor verschillende doelgroepen. Je maakt de juiste kanaalkeuzes en adviseert collega’s daarover. Als webcoördinator zorg je ervoor dat onze nieuwe corporate website die binnenkort wordt gelanceerd zo actueel en relevant mogelijk is. Dat doe je in nauwe samenwerking met de webredactie. Je weet hoe je sociale media kunt inzetten voor de gewenste positionering van de Taalunie en de diverse beleidstrajecten. Je bent verantwoordelijk voor de persstrategie en ondersteuning van de woordvoering en dus ben je het eerste aanspreekpunt bij persvragen. Maar bovenal ben je proactief: je ziet veel kansen en mogelijkheden om de gewenste doelstellingen te halen en zet deze direct in gang. Je bent pas tevreden als de beoogde resultaten zijn gehaald.

Kortom, wij zoeken een enthousiaste collega die het fijn vindt om samen te werken in een klein informeel team waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en nieuwe ideeën. Dat betekent dat je ook veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid hebt.
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Andere