Voltijds Vast


Organisatie
BOZAR
Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is BOZAR het leidend kunstenhuis in België, met een interdisciplinair platform dat een kwalitatief en artistiek programma aanbiedt aan een gediversifieerd en veeleisend publiek. Mede door de steun van instellingen, bedrijven en particulieren kan het Paleis voor Schone Kunsten een culturele missie uitdragen en een visie ontwikkelen die verruimt, begeestert en inspireert. Door ondernemerschap en innovatie slaan we daarbij een brug tussen cultuur en economie, waarbij we een significant deel van onze werkingsmiddelen halen uit samenwerkingen met commerciële partners. Om onze ambities waar te maken, steunen we op meer dan 250 medewerkers in vast dienstverband, een team dat regelmatig wordt versterkt met nieuw talent.
Functie
Als Commercial Director ben je verantwoordelijk voor de commerciële en strategische ontwikkeling van de culturele activiteiten B-to-B (partnerships, sponsoring, hospitalities..) en de activiteiten B-to-C van BOZAR

• In nauw overleg met de CEO-Artistic Director, aan wie je rechtstreeks rapporteert, bepaal je de strategische doelstellingen van de commerciële werking van BOZAR
• Je vertaalt deze doelstellingen in concrete acties, je bepaalt de prioriteiten en communiceert deze naar de verantwoordelijken van de betrokken afdelingen. Je zorgt voor de regelmatige opvolging en de realisatie hiervan. Je rapporteert hierover intern.
• Je beheert de operationele werking van de afdeling Funding die bestaat uit : Corporate Development, Foundations en BOZAR Patrons.
• Je stuurt de Head of Marketing & Communication aan en bewaakt intern de concrete vertaling van de strategische en commerciële doelstellingen in BOZAR.
• Je ontwikkelt de partnerships met commerciële ondernemingen en het netwerk met de non-profit organisaties. In samenwerking met het huidige team bouw je het mecenaat verder uit. Je adviseert de directie omtrent de commerciële opportuniteiten.
• Je beheert je eigen klantenportefeuille.
• Je bent een aanspreekpunt voor onze partners bij grote artistieke of commerciële evenementen
• Je leidt een team van ervaren collega’s die je inspireert, motiveert en ondersteunt
Profiel
- Je hebt een universitaire opleiding, of gelijkwaardig door ervaring
- Je hebt een professionele ervaring van ongeveer 10 jaar in een commerciële functie, bij voorkeur in een B2B-sector die mikt op langdurige samenwerking voor hoogwaardige en ervaringsgerichte producten of diensten.
- Je hebt een brede ervaring met betrekking tot communicatie en marketing.
- Je bent drietalig (NL/FR/EN) en hebt de sociale vaardigheden om te kunnen interageren met bestaande accounts en prospects.
- Je bent een inspirerende coach en een motiverende people-manager
- Je bent een sterke onderhandelaar, met een gezonde dosis assertiviteit en commerciële flair.
- Je hebt ervaring met sales targets, datamining en budgetbeheer
- Kunst en cultuur zijn een passie voor jou. Je weet dit met enthousiasme over te brengen
- Je bent flexibel en kunt ook als het nodig is ‘s avonds of in het weekend aanwezig zijn.
Aanbod
• Een professionele uitdaging in een toonaangevend cultureel huis, in volle beweging
• Een voltijds contract van onbepaalde duur.
• Een concurrentieel verloningspakket in overeenstemming met de verantwoordelijkheden eigen aan de functie
Solliciteren
Contactpersoon: Edwin Udding
Reageren voor: 30/09/2017

Stuur je motivatiebrief en CV tot 30 september 2017 naar : Edwin Udding HR Officer Paleis voor Schone Kunsten Ravensteinstraat 23 1000 Brussel Tel.: 02/507.82.67 E-mail: jobs@bozar.be