Organisatie

Gemeente Dilbeek

Je missie

Je stimuleert burgers en scholen zich te ontplooien door het ter beschikking stellen en ontsluiten van literatuur en andere collecties (spelencollectie, multimediacollectie).

Functieomschrijving

Je taken

  • Je bouwt een gevarieerde en evenwichtige collectie gericht naar alle Dilbekenaren, zowel analoog als digitaal, verder uit. In het eerste deel van de opdracht betreft dit een collectie naar kinderen. In het tweede deel een collectie volwassenen non-fictie.
  • Je ondersteunt scholen en leerlingen inzake leesbevordering met oog op de ontwikkeling van het kind, de leerplannen en interesses van de scholen. Je coördineert hier klasbezoeken, auteurslezingen naar klassen,…
  • Je ondersteunt inwoners met lees- en taalverwervingsnoden door het verder uitwerken van acties betreft oefenkansen Nederlands.
  • Je ontsluit literatuur en collectie. Dit zowel via activiteiten (vb. Voorleesmomenten) als via acties (optimaliseren van de filiaalwerkingen, implementeren van digitale tools ter ontsluiting van de collectie,…).
  • Je draait mee in het bibliotheekonthaal en begeleidt enkele teamactiviteiten. Dit houdt eveneens weekendwerk in.

Profiel

Dit ben jij helemaal:

  • Met jouw onderzoekende blik en kritische geest kom je tot onderbouwde keuzes en beslissingen in o.a. het collectiebeleid en de ontsluiting hiervan.
  • Helder en overtuigend communiceren is jouw ding, je gaat graag in gesprek met diverse stakeholders (burgers, scholen en leerkrachten) en kan je stijl gemakkelijk aan de doelgroep aanpassen.
  • Je maakt deel uit van een team, dus verwachten we dat samenwerken voor jou evident is. Hiermee bedoelen we informatie delen, openstaan voor nieuwe ideeën, een positieve sfeer ondersteunen, ...
  • Als projectleider hou jij de planning in het oog, stel je de juiste prioriteiten, zorg je voor draagvlak, ...
  • Je bent in staat en houdt ervan om enerzijds het ‘beleidsmatige denkwerk’ te combineren met het ‘operationele terreinwerk’ en het evenwicht tussen beide goed te bewaken.

Voorwaarden:

• Je beschikt over een bachelor-diploma of een einddiploma van daarmee gelijkgesteld onderwijs.

Behaal je pas in juni 2023 een bachelor-diploma? Dan kan je als laatstejaarsstudent bachelor ook deelnemen aan de procedure: je bezorgt ons bij sollicitatie een attest van je onderwijsinstelling waarin wordt verklaard dat je dit schooljaar zal deelnemen aan het eindexamen. Als je als beste kandidaat uit de selectieprocedure komt, wordt je aanstelling uitgesteld tot wanneer je je bachelor-diploma op zak hebt.

• Geen bachelor-diploma op zak, maar beschik je over een diploma hoger secundair onderwijs? Dan kan je deelnemen aan de selectieprocedure nadat je met succes een capaciteitsproef op bachelor-niveau hebt afgelegd. De capaciteitstest gaat na sollicitatie op afspraak online door en uiterlijk op vrijdag 09/06.

Aanbod

Daarom kies jij voor Groep Dilbeek

Groep Dilbeek is een innovatieve organisatie. We kunnen jou dus een hedendaagse manier van werken aanbieden: veel autonomie en de kans om je job zelf uit te bouwen. We geven jou ruimte om jezelf te ontwikkelen. Opleidingen volgen en inspiratie zoeken, is een evidentie bij ons.

We hechten veel belang aan een goede balans werk-privé, met mogelijkheid tot telewerken. Of in onze kantoren in een aangenaam werkkader, in het mooie centrum van de gemeente Dilbeek.

We bieden je een voltijdse vervangingsovereenkomst (van langere duur, vermoedelijk voorjaar 2024) op loonschaal B1-B3 (tussen € 2999,68 en € 5054,37 bruto/maand afhankelijk van mogelijke overname van anciënniteit en relevante ervaring). Ook 35 vakantiedagen, maaltijdcheques van €8 per volledig gewerkte dag (7u36), fietsvergoeding, terugbetaling woon-werkverkeer openbaar vervoer, … maken deel uit van het pakket.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant