Organisatie

ART2WORK

ART2WORK biedt jonge Brusselaars een waaier van programma’s aan gericht op persoonlijke ontwikkeling en economische integratie. ART2WORK is een laboratorium voor onderzoek en sociale innovatie met een expertise in het begeleiden van jonge mensen in hun persoonlijke ontwikkeling op weg naar een professionele toekomst. We boosten jonge mensen en zetten hen op weg.

COALITIE 1080 - 1000 - 1070 is een nieuw project binnen de organisatie. In de wijken rondom onze “brouwerij” gaan we nieuwe samenwerkingsverbanden aan om de “moeilijkste” jongeren te bereiken en om hun complexe en persoonlijke situaties aan te pakken. We creëren echte “werkvennootschappen” met diverse lokale en institutionele partners. Vanuit een holistische visie en met een hands-on attitude proberen we vele persoonlijke knopen te ontwarren, het disfunctioneren van bepaalde organisaties bij te sturen en te komen tot een duurzaam proces van persoonlijkheidsontwikkeling en sociale inclusie van de betrokken jongeren. De ervaringen van dit experimenteel werk moeten leiden tot een ruimere sociale vernieuwing.

Om deze ambitie te helpen realiseren zoeken we iemand 'speciaal', iemand die goesting heeft voor een avontuur, iemand die ons publiek weet te benaderen zonder al te veel poespas maar die ook gebeten is om partners te benaderen en effectieve coalities te smeden, ook met eventuele werkgevers.

Functieomschrijving

In nauwe samenwerking met verschillende collega’s en de beoogde partners ontwikkel je de hierboven beschreven ambitie tot een effectief model van sociale innovatie :

· Je zet goede communicatielijnen uit met alle betrokken partijen: collega’s, partners en doelpubliek.

· Je ontwikkeld een visie op lange termijn maar staat elke dag klaar om vele kleine en grote problemen aan te pakken en te transformeren in opportuniteiten en oplossingen.

· Je zoekt samen een gepaste begeleiding op maat van elke deelnemer in functie van hun integratie.

· Je gaat jongeren prikkelen en terug vertrouwen geven, hun angsten en vooroordelen wegnemen om ze terug in een positieve richting te krijgen, … en je gaat samen met hen een aantal concrete oplossingen zoeken zodat zij echt stappen vooruit kunnen zetten naar een toekomst.

· Je zorgt voor de nodige steun zodat ze psychosociaal sterker worden, dat ze anders naar zichzelf en de maatschappij gaan kijken, dat ze meer stabiliteit opbouwen, … en orde krijgen in hun administratieve chaos (inschrijvingen mutualiteit, Actiris, bank, …) en juridische situatie.

· Je bent binnen het team speciaal verantwoordelijk voor de Nederlandstalige partners.

· Je ontwikkeld een samenwerkingsverband op lange termijn, legt de basis voor een verankering en verzorgt hiervan de documentatie om een overdraagbare methodiek te creëren.

Profiel

· Je voelt een directe match met het specifieke ART2WORK-DNA.

· Je bent positief en communicatief met een grote goesting om mensen te verbinden en te stuwen.

· Je hebt voeling met onze doelgroep en een ruime kijk op de maatschappij en de arbeidsmarkt.

· Je beschikt over een ruime psychologische/sociale ervaring en/of relevante opleiding.

· Je bent een “doener” die ervan overtuigd is dat je alleen samen met anderen kan winnen.

· Je deinst er niet voor terug om zeer flexibel out of the box oplossingen op maat te zoeken.

· Je bent Nederlandstalig maar je spreekt met veel plezier Frans op de werkvloer.

Aanbod

· een contract van 6 maanden te verlengen tot “onbepaalde duur”

· een loon volgens de bestaande barema's en anciënniteit, maaltijdcheques en GSM

· een boeiende, unieke en verrijkende menselijke ervaring in een organisatie met “vibes”

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest