Organisatie

Toerisme Oost-Vlaanderen

WIE ZOEKEN WE?

We zoeken een expert in cartografie en vormgeving. Iemand die deel uitmaakt van ons marketingteam en samen met een tiental collega’s toerisme en recreatie in de provincie Oost-Vlaanderen promoot. Je zal instaan voor de cartografie van onze fiets- en wandelnetwerkkaarten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de vormgeving van ons fiets- en wandelmerk Routen (www.routen.be), onze locatie wizard voor diverse Oost-Vlaamse meeting- en eventlocaties Lowiz.be en onze regiomerken (www.scheldeland.be, www.visitvlaamseardennen.be, www.waasland.be, www.meetjesland.be). WIE ZIJN WE?

Toerisme Oost-Vlaanderen (TOV) werkt iedere dag aan de ontwikkeling van toerisme en recreatie. Een toerisme dat meer welzijn en welvaart brengt voor onze provincie en goed is voor onze bezoekers en onze inwoners.

We doen dit samen met onze vele partners, de gemeenten en de toeristische ondernemers. We ontwikkelen fiets- en wandelproducten, ondersteunen de toeristische sector, realiseren straffe marketingcampagnes en zijn een draaischijf voor kennis en informatie op het vlak van toerisme en recreatie.

Ons marketingteam zet onze merken op een efficiënte en moderne manier in de markt. Met ons merk Routen willen we mensen de Oost-Vlaamse fiets- en wandelwegen laten ontdekken en zo bijdragen tot een toerisme waar iedereen wel bij vaart. We maken campagnes voor onze bestemmingen en zetten in op een brede waaier van communicatiemiddelen. We doen dit met een dynamisch team waar iedereen zijn inbreng heeft.

Om dit team te versterken zijn we op zoek naar een cartograaf-vormgever. Wil je deel uitmaken van ons team en samen verder bouwen aan een beter toerisme voor Oost-Vlaanderen? Contacteer ons!

Functieomschrijving

WAT GA JE DOEN?

1/ CARTOGRAFIE

Het maken van diverse kaarten (met focus op onze fiets- en wandelkaarten) in Adobe Illustrator op basis van gekoppelde gegevensbronnen.

Dit houdt volgende taken in:

 • Je maakt fiets- en wandelkaarten op, identificeert relevante gegevensbronnen hiervoor, gebruikt koppelingen om deze bronnen te integreren in Adobe Illustrator en je onderhoudt deze koppelingen ook proactief
 • Je staat in voor het ontwerp van legenda, symbolen en iconen voor gebruik op kaartmateriaal
 • Je optimaliseert het proces om kaarten aan te maken verder en stuurt bij waar nodig
 • Je waakt permanent over de gebruiksvriendelijkheid van onze kaarten naar diverse doelgroepen toe

2/ VORMGEVING

Instaan voor de conceptontwikkeling en opmaak van diverse communicatiemiddelen van Toerisme Oost-Vlaanderen en het opvolgen van vormgeving uitgevoerd door externe partners.

Dit houdt volgende taken in:

 • Je werkt samen met je teamleden en andere medewerkers om de behoeften en doelen te vertalen naar de geschikte grafische vormgeving
 • Je maakt grafische ontwerpen voor verschillende media zoals brochures, kaarten, banners, infoborden, advertenties en diverse online media
 • Je staat in voor de bewerking van divers beeldmateriaal
 • Je verzorgt de lay-out van ons Routen-magazine
 • Je adviseert en ondersteunt de andere teams op vlak van ontwerp en design

3/ OPVOLGEN VAN DRUKWERK

Je begeleidt externe drukopdrachten van prijsvraag tot levering van het drukwerk en adviseert je collega’s op vlak van drukwerkopdrachten.

Dit houdt volgende taken in:

 • Je analyseert steeds de behoeften voor drukwerk en vertaalt deze naar technische specificaties wat betreft papierkeuze, formaat ed.
 • Je vraagt prijzen op voor drukopdrachten onder de 30.000 euro en wijst deze ook toe
 • Je levert drukklare bestanden aan bij drukkers, volgt drukopdrachten verder op, staat in voor de kwaliteitscontrole en fungeert als aanspreekpunt van drukopdrachten

4/ BRAND MANAGEMENT

Je beheert en bewaakt de huisstijlen van de organisatie en onze diverse merken.

Dit houdt volgende taken in:

 • Je ontwikkelt en implementeert huisstijlelementen op basis van brand guides
 • Je beheert de merkrichtlijnen en houdt toezicht op de naleving ervan in alle communicatie-uitingen

Profiel

DIPLOMA EN ERVARING

Bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring.

KENNIS EN VAARDIGHEDEN

 • Je hebt een gevorderde kennis van Adobe Creative Suite. Illustrator en indesign hebben weinig geheimen voor jou.
 • Je beschikt over een goede kennis van Mapublisher of bent bereid je hierin snel in te werken. Ervaring met GIS-software is een pluspunt.
 • Je bent creatief en leergierig. Je neemt je ontwikkeling in eigen handen en zorgt ervoor dat je expertise actueel is en blijft. Uiteraard ondersteunen we je graag bij eventuele opleidingen.
 • Je kan zelf je werk goed organiseren en plannen. Je houdt je aan gemaakte afspraken en deadlines en werkt gestructureerd en nauwkeurig.
 • Je bent oplossingsgericht en constructief. Je houdt van optimaliseren en streeft naar oplossingen die in team word en uitgewerkt dankzij de expertise, kennis en ervaring van alle betrokkenen.
 • Je probeert op elk moment de behoeften, gevoeligheden en wensen van de interne en externe klant in te schatten. Je stemt je denken en handelen daarop af.
 • Je komt met vernieuwende en bruikbare oplossingen voor problemen of kansen in je functie.
 • Je beschikt over sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands. Een woordje Frans en Engels is welkom maar geen vereiste.
 • Kennis van fotografie is pluspunt.
 • Je hebt interesse in toerisme en bestemmingsmarketing en bent gedreven om je hierin te verdiepen.
 • Enkele jaren ervaring als vormgever is een meerwaarde.

Aanbod

Je komt in een enthousiast team terecht van 10 marketingexperts. We bieden je een voltijdse of 4/5 functie aan met verloning gebaseerd op weddeschaal B1-B2-B3 van de provinciale overheid. Er is mogelijkheid relevante ervaring mee te nemen. We bieden je aanvullend een groepsverzekering, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis openbaar vervoer of vergoeding fiets/auto (woon-werkverkeer). Het welzijn van onze medewerkers staat centraal. We bieden je een veilige omgeving waar je jouw competenties verder kan ontwikkelen en waar jouw work-life balance wordt gerespecteerd. We hebben een aantrekkelijke verlofregeling en tot tien dagen per maand kun je telewerken.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Oost-Vlaanderen