Organisatie

LUCA School of Arts

Campusbibliothecaris

50% bepaalde duur

Locatie campus C-mine Genk

Voorstelling

LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waar creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. In vier steden (Brussel, Genk, Gent en Leuven) bundelt LUCA de onderwijsexpertise van vijf gerenommeerde instituten (Sint-Lukas, Narafi, C-mine, Sint-Lucas en Lemmens). Het artistiek onderzoek van LUCA is ingebed in de geassocieerde Faculteit Kunsten van de KU Leuven. Met meer dan 700 personeelsleden en 3.800 studenten is LUCA een creatieve hub voor meer dan 4.500 kunstenaars, theater- en filmmakers, designers, musici, fotografen, leraren, onderzoekers…

Respect en integriteit definiëren onze basishouding, duurzaamheid en diversiteit zien we als een troef, kwaliteit is onze drijfveer. De komende jaren willen we LUCA een identiteit geven als actor in de maatschappij, ons opleidingsinstituut onderdeel laten worden van een laboratorium, ons aanbod aanvullen met vraaggestuurde initiatieven, en onze multicampusrealiteit ontsluiten tot een netwerk.

LUCA wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, nationaliteit of functiebeperking. Daarom verwelkomen we alle talentvolle mensen die de meerwaarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie.

#weArt

Functieomschrijving

Functiecontext

De LUCA-bibliotheken zijn wetenschappelijke kunstbibliotheken. Ze leveren een wezenlijke bijdrage aan het onderwijs en onderzoek binnen LUCA School of Arts en de Faculteit Architectuur (KU Leuven), zowel door de hoogstaande kwaliteit

van hun rijke collecties als door de uitstekende dienstverlening en de expertise van de bibliotheekmedewerkers.

De collecties van de LUCA-bibliotheken zijn afgestemd op de architecturale en artistieke vakgebieden die in de curricula van de faculteiten aan de orde komen, met bijzondere aandacht voor de actuele ontwikkelingen binnen de kunsten en

architectuur. Ze stellen de fysieke en online bronnen ter beschikking van studenten, docenten,onderzoekers en externe bezoekers.

De LUCA-bibliotheken bevinden zich op verschillende campussen in Gent, Brussel, Leuven en Genk. De volledige collectie is opzoekbaar via het zoekplatform LIMO.

Functie en verantwoordelijkheden

Op campus C-mine ben je verantwoordelijk voor zowel de dagdagelijkse werking van de LUCA-bibliotheek als de verdere ontwikkeling ervan tot een hoogwaardige bibliotheek die haar uitstekende collecties zo efficiënt mogelijk ten

dienste stelt van haar diverse gebruikers: studenten, docenten, onderzoekers en externe bezoekers. onderzoekers.

Daarnaast draag je vanuit je (op te bouwen) expertise bij aan uitwerken van beleidsvoorstellen teneinde het management te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van het beleid rond de bibliotheekwerking van LUCA.

Je staat daar uiteraard niet alleen voor. Op de campus deel je de werkzaamheden en verantwoordelijkheden met je collega-campusbibliothecaris.

LUCA-breed werk je samen met de bibliothecarissen van al de LUCA-campussen, oa als actief lid van de bibliotheekcommissie.

Rapporteren doe je aan de campusmanager en vicedecaan onderzoek.

O.a. volgende taken komen bij het uitvoeren van deze functie aan bod:

 • opvolgen van de ontwikkelingen binnen de bibliotheeksector en de disciplines design, beeldende en audiovisuele kunst en deze vertalen naar acties in de bibliotheek (aankopen, activiteiten, …);
 • de noden, mogelijkheden en haalbaarheid onderzoeken in kader van extra activering van het gebruik van de bibliotheek;
 • collectievorming vanuit je (op te bouwen) expertise in het domein Audiovisuele kunsten en Game, in overleg met het opleidings- en onderzoekshoofd op de campus;
 • aankoopbeleid en -administratie met een nauwkeurige budgetopvolging in Procure;
 • catalografie en materiële boekverwerking;
 • dienstverlening aan de bibliotheekbalie: adviseren van studenten, docenten onderzoekers en externe bezoekers;
 • allerhande operationeel ondersteunende taken;
 • indien gevraagd vertegenwoordig je LUCA binnen je eigen vakgebied in bijvoorbeeld werkgroepen en externe overlegplatformen.

Verder ben je, als lid van het campusteam, bereid om mee in te springen bij de organisatie van gemeenschappelijke activiteiten op de campus.

Profiel

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Je hebt een goede kennis van en interesse in de domeinen design, beeldende en audiovisuele kunst. Daarbij ben je gespecialiseerd in een deelgebied ervan (bij voorkeur audiovisuele kunsten en gamedesign) of ben je bereid je hierin te specialiseren.
 • Je beschikt over een bibliotheekopleiding (universitaire bibliotheekopleiding of volledige cyclus bibliotheekschool) of gelijkwaardig door ervaring.
 • Ervaring met catalografie en werken in een academische bibliotheek is een pluspunt.
 • Je beschikt over een goede kennis van de courante MS office toepassingen en kan goed overweg met het gebruik van sociale media. Kennis van bibliotheeksoftware ALMA is een pluspunt.
 • Je bent vlot in de omgang, flexibel en dynamisch.
 • Je gaat respectvol om met anderen;
 • Je kan zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren.
 • Je kan resultaatgericht en constructief overleggen.
 • Je bent proactief, nauwkeurig en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent een initiatiefnemer en toont verantwoordelijkheid. Je bent klantvriendelijk en dienstverlenend.
 • Je bent loyaal ten aanzien van de opdracht, de missie, visie en het beleidsplan van de Hogeschool.
 • Naast het beschikken over de gevraagde kennis, ben je bereid blijvend te werken aan de ontwikkeling van je professionaliteit en expertise.

Aanbod

LUCA biedt een deeltijdse (50%) contractuele aanstelling van bepaalde duur (barema A11). Verlenging is mogelijk na een positieve evaluatie, zo spoedig mogelijk op te starten.

Meer informatie over de salarisschalen is te vinden op de website van de Vlaamse overheid (www.ond.vlaanderen.be)

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Limburg