Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
Z33 & Marres
Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht en Z33 – huis voor actuele kunst in Hasselt, slaan de handen in elkaar voor de organisatie van Currents #6.
Functie
In 2018 presenteren Marres Maastricht en Z33 Hasselt samen de tentoonstelling Currents #6.

Voor de zesde editie van Currents gaan Marres en Z33 op zoek naar een team van curatoren (minimaal 2 personen). Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland. De tentoonstelling wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan.

Met Currents treedt Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht, op als platform voor startende kunstenaars en curatoren, om zo bij te dragen aan een internationale infrastructuur voor talentontwikkeling. Diezelfde doelstelling streeft Z33 – huis voor actuele kunst in Hasselt ook na in haar werking. Met de recent opgestarte onderzoekscluster Studio Talent wil Z33 een motor zijn voor talentontwikkeling.

Na vijf edities is Currents een bewezen platform voor startende kunstenaars en curatoren. De afgelopen jaren hebben 95 kunstenaars van 12 academies werk tentoongesteld, presentaties gegeven en deelgenomen aan workshops. Door hun deelname gaven 12 beloftevolle, internationale curatoren hun carrière een stevige boost.

https://www.z33.be/blog/2017/7/17/call-for-curators-currents-6
Profiel
We zoeken curatoren die:
- het leuk vinden om met jonge kunstenaars te werken,
- goed zijn in productiewerk,
- oog hebben voor logistiek en planning,
- goed kunnen schrijven,
- in juni en juli 2018 tijd hebben om alle afstudeershows in de Euregio te bezoeken.
Aanbod
Er wordt een honorarium en een vergoeding voor reiskosten voorzien.
Solliciteren
Contactpersoon: Heleen Van Loon (heleen.vanloon@z33.be)
Reageren voor: 25/02/2018

Stuur je CV en motivatiebrief als team naar currents@marres.org. Onderwerp: curatoren Currents #6. De gesprekken staan gepland op 14 maart 2018.