Organisatie

Sint-Martens-Latem


Sint-Martens-Latem is een prachtige Vlaamse gemeente aan de oevers van de Leie. Het lokaal bestuur zet er in op een goede dienstverlening, 100% op maat van de burgers. Om dit alles mogelijk te maken, zijn we op zoek naar enthousiaste en gedreven medewerkers

Functieomschrijving

Als bibliothecaris sta je klaar voor iedereen die wil lezen, leren, beleven en ontmoeten. Je combineert klantvriendelijkheid met kwaliteit, want de juiste informatie kunnen terugvinden – online of offline – is in de wereld van vandaag belangrijker dan ooit. Je liefde voor boeken en literatuur geef je zo moeiteloos door aan inwoners van alle leeftijden!

Ben jij de betrokken bibliothecaris naar wie wij op zoek zijn?

Dit zijn je taken

 • Je staat in voor het opzetten, opvolgen, evalueren en bijsturen van een strategisch bibliotheekbeleid.
 • Je staat open voor digitalisering en automatisering, bijvoorbeeld voor ‘Smart City’-oplossingen, en bekijkt actief de mogelijkheden om deze te integreren in de dagelijkse werking van de bib.
 • Je waakt over budgetten, bereidt dossiers voor en beheert projecten.
 • Interne en externe communicatie gaan je goed af.
 • Je zorgt voor de coördinatie van de werking van de bibliotheek en geeft leiding aan het team.

Profiel

Wij kijken minstens evenzeer naar je drive en enthousiasme als naar je expertise. We zoeken iemand die achter de plannen en dromen van onze bibliotheek staat en die mee wil uitdragen. Een hands-on job van a tot z!

Je kan zowel zelfstandig als in team werken met de nodige professionaliteit en zin voor verantwoordelijkheid.

Je beschikt over een bachelordiploma of daarmee gelijkgesteld. Indien je geen bachelordiploma hebt, dien je te slagen voor een bijkomende niveautest.

Laatstejaarsstudenten kunnen deelnemen aan de procedure, indien zij uiterlijk op de datum van de aanstelling het bewijs kunnen leveren dat ze aan de diplomavereiste van minimaal bachelor voldoen.

Aanbod

 • We leggen een werfreserve aan voor deze functie. Wegens afwezigheid van de huidige titularis gaan we over tot onmiddellijke indiensttreding via vervangingingscontract.
 • Een contractuele, voltijdse functie volgens loonbarema B4-B5 (brutomaandsalaris van minimum 2.837,72 euro en maximum 3.043,97 euro, relevante anciënniteit wordt meegenomen).
 • Extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenstelsel, eco-, sport- en cultuurcheques, mogelijkheid tot fietsleasing …).
 • Je werkt in een familiale sfeer met collega’s die er dagelijks voor gaan.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Je werkt in een sfeer van vertrouwen en autonomie.
 • Een mooie work-life-balance met mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren.

We leggen een werfreserve aan voor een periode van 2 jaar.

Solliciteren

Bezorg ons uiterlijk op 30 mei 2024 je cv, motivatiebrief, kopie van je diploma en een recent uittreksel van het strafregister via het sollicitatieformulier. Voor meer info of een loonsimulatie kan je terecht bij de personeelsdienst via personeelsdienst@sint-martens-latem.be of 09 282 17 26.

Reageren voor: 30/05/2024
Solliciteren

Bezorg ons uiterlijk op 30 mei 2024 je cv, motivatiebrief, kopie van je diploma en een recent uittreksel van het strafregister via het sollicitatieformulier. Voor meer info of een loonsimulatie kan je terecht bij de personeelsdienst via personeelsdienst@sint-martens-latem.be of 09 282 17 26.

Reageren voor: 30/05/2024
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen